Shiitake “Ciuperca Împăratului” 60 cps DVR Pharm
Shiitake “Ciuperca Împăratului” 60 cps DVR Pharm
Un produs super-concentrat și o combinație excepțională de ciuperci medicinale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 74 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 74 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,48 lei.
Shiitake “Ciuperca Împăratului” 60 cps DVR Pharm
Mod de utilizare
Câte 1-2 capsule de 2 ori/zi sau conform recomandării consultantului de specialitate.
Acțiuni fiziologice:
Shiitake:
- conține aminoacizi esențiali, minerale, vitamine, erosterol (provitamină care sub acțiunea radiațiilor UV ale soarelui se transformă în vitamina D), fibre, etc.
Oregano:
- susține rezistența organismului;
- susține imunitatea.
Tarhon:
- conține antioxidanți care pot proteja de radicalii liberi;
- susține rezistența fiziologică a organismului în condiții severe de mediu ambiant.
Prezentare:
Flacon cu 60 capsule.
Ingrediente:
- Extract din Shiitake (Lentinus edodes), conținând minimum 30% polizaharide: 313,5 mg;
- pulbere din Shiitake organică (Lentinus edodes): 203,5 mg;
- capsulă vegetală din orez;
- pulbere din Algă-calcaroasă (Lithothamnium calcareum), fosilizată: 21 mg;
- pulbere in rășină de Arbore-de-Tămâie-sacră (Boswellia sacra): 4,4 mg;
- pulbere din rășină de Arbore-de-Tămâie (Boswellia serrata): 3,3 mg;
- pulbere din rășină de Arbore-de-Smirnă (Commiphora myrrha): 3,3 mg;
uleiuri esențiale de:
- Geranium (Pelargonium graveolens): 0,34 mg;
- Lemongrass (Cymbopogon flexuosus): 0,22 mg;
- Copaiba (Copaifera officinalis): 0,22 mg;
- Oregano (Origanum vulgare): 0,11 mg;
- Tarhon (Artemisia dracunculus): 0,11 mg;
Precauții și contraindicații:
A nu se consuma de către femeile însărcinate sau care alăptează și de către persoanele alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
Atenționări:
A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj (ziua, luna, anul).
Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului,
Notificare nr.16410/22.03.2023
Rolul componentelor:
Shiitake este cea mai cultivată ciupercă medicinală din lume, fiind foarte apreciată chiar şi pentru gustul său, în gastronomia japoneză. Ciupercile Shiitake au crescut în sălbăticie din timpuri preistorice. Valoarea lor terapeutică a fost descoperită în ţările asiatice, de unde acestea sunt originare. Ciupercile Shiitake au un rol important în tradiţiile medicale asiatice şi au fost menţionate în primele cărţi de medicină naturistă, scrise în urmă cu mii de ani.
Datorită profilului lor nutriţional bogat, aceste ciuperci au devenit foarte populare, mai ales în Statele Unite. În prezent, China este cea mai mare producătoare de ciuperci Shiitake din lume, acoperind 80% din cantitatea de ciuperci vândute în scop comercial. Alte ţări producătoare de ciuperci Shiitake sunt Japonia, Korea, Taiwan, Statele Unite şi Brazilia.
Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevităţii în Asia, datorită multitudinii de beneficii pe care le aduc sănătăţii şi profilului lor nutriţional bogat. Aceste ciuperci sunt folosite în medicina chineză de peste 6.000 ani.
Ciupercile shiitake sunt folosite, în special, pentru că întăresc sistemul imunitar şi, recent, s-a descoperit că ne protejează împotriva bolilor de inimă.
Shiitake conţine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier şi aminoacizi esenţiali.
Ciupercile Shiitake au efect imunomodulator, anticancerigen, antiviral, detoxifiant şi antifungic.
Cel mai bine documentat aport adus sănătăţii de ciupercile Shiitake este sprijinul imunitar. Pe de o parte, acestea stimulează răspunsul sistemului imunitar în diferite circumstanţe, iar pe de altă parte îi limitează activitatea excesivă, când este cazul.
Ciupercile Shiitake au un impact puternic asupra celulelor macrofage. Celulele macrofage sunt responsabile de identificarea şi neutralizarea potenţialelor celule canceroase din corp. Pentru a îndeplini această funcţie, celulele macrofage trebuie stimulate. Ciupercile Shiitake îndeplinesc acest rol de a ajuta celulele macrofage să lupte împotriva celulelor cancerigene.
Aşadar, se poate spune că ciupercile Shiitake cresc imunitatea împotriva cancerului. Acest fapt se datorează conţinutului de polizaharide care este util şi în scăderea nivelului colesterolului total. Astfel, se face trecerea la beneficiile aduse de Shiitake în bolile cardiovasculare.
Un anumit compus din ciupercile Shiitake, lentinacin, scade nivelul colesterolului total. De asemenea, şi beta-glucanul contribuie la acest efect.
Ciupercile Shiitake previn aderarea unui număr prea mare de celule imunitare la pereţii vaselor de sânge, blocând parţial procesul de producere a moleculelor de adeziune. Astfel, vasele de sânge sunt protejate.
Ciupercile Shiitake conţin trei minerale antioxidante foarte importante: mangan, seleniu, zinc, dar şi un alt compus antioxidant care stimulează producerea de energie în celulele inimii.
Unele studii de laborator au demonstrat faptul că, pe lângă polizaharide, ciupercile Shiitake conţin şi alte substanţe cu efecte anti-tumorale, fiind astfel foarte importante în lupta împotriva cancerului.