Portocala ulei esential 100% pur 10 ml Fares
Portocala ulei esential 100% pur 10 ml Fares
Portocalul, numit și portocal dulce, originar din China și India, crește astăzi din abundență în tot bazinul Mediteranei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 21 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 21 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,42 lei.
Portocala ulei esential 100% pur 10 ml Fares
Legendele Greciei Antice ne povestesc că Războiul Troian a început după ce Paris, prinț al Troiei, i-a oferit „mărul de aur” – adică o portocală, pe care stătea scris „celei mai frumoase”, zeiței Afrodita, care i-a promis-o pe cea mai frumoasă pământeană: Elena, soția regelui Spartei.
Tip produs: supliment alimentar
Greutate netă: 10 ml
Condiții de păstrare: la temperatura mediului ambiant, ferit de acţiunea direct a razelor solare.
Ingrediente:
Ulei esențial de portocală dulce (Citrus sinensis aetheroleum), obţinut prin presare la rece din coaja fructelor coapte de Citrus × sinensis (L.) Osbeck.
Profil biochimic: limonen.
Mod de administrare:
UZ INTERN:
Copii 3-6 ani: 1-2 picături de 2 ori pe zi.
Copii 7-14 ani: 2-3 picături de 3 ori pe zi.
Adulți: 3-4 picături de 3 ori pe zi.
Cantitatea de ulei recomandată se amestecă cu o linguriță de miere sau sirop.
Se folosește timp de 7-14 zile sau la nevoie. Se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.
BENEFICII
• calmant, relaxant, antidepresiv, antispastic, antiinflamator, activator al circulației sanguine, antiseptic, carminativ (ajută eliminarea gazelor intestinale);
• recomandat în stări de stres, neliniște, agitație, oboseală, tensiune psihică, insomnie, tulburări digestive cu substrat nervos.
UZ EXTERN, ADULȚI ȘI COPII DE PESTE 3 LUNI:
Inhalații
-pentru reducerea stărilor de oboseală, stres, tensiune psihică:
-puneți 3-4 picături de ulei esențial într-un vas cu apă fierbinte, inspirați timp de 5-10 minute stând aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop;
- difuzați în încăpere 5-6 picături de ulei esențial cu ajutorul unui difuzor sau pulverizator;
- inhalați direct din sticluță sau aplicați 1-2 picături de ulei esențial pe un șervețel sau dischetă de bumbac și inhalați.
Masaj
Pentru relaxare: amestecați 3-4 picături de ulei esențial cu 10 ml ulei gras (măsline, sâmburi de struguri, etc.). După masaj, uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare timp de 6-8 ore.
Baie
Pentru relaxare: adăugați 4-6 picături de ulei esențial în apa de baie.
Aromatizare
Adaugă o picătură de ulei esențial de portocală în smoothie, în fresh, în limonadă pentru un efect răcoritor.
Îngrijirea părului gras
Masați scalpul, după spălare, cu 3-4 picături de ulei esențial sau adăugați 4-5 picături de ulei în șampon la fiecare spălare, timp de 1 lună.
ATENȚIONĂRI:
Nu se folosește nediluat.
În uz intern, nu se recomandă în caz de ulcer gastro-duodenal, gastrită, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, copiilor sub 3 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
În uz extern se poate folosi la sugari de peste 3 luni până la vârsta de 3 ani doar sub formă de difuzare în atmosferă.
La femeile însărcinate și pe durata alăptării se poate utiliza sub formă de difuzare în atmosferă.
Evitați expunea la soare sau raze UV artificiale timp de 12 ore după utilizare.
Evitați supradozarea, abuzul și contactul cu ochii.
Rolul componentelor:
Citrus × aurantium L., 1753
Arboraş sempervirescent din familia Rutaceae, nativ în Sud-Vestul Asiei, cu trunchiul rotund şi foarte ramificat, acoperit de o scoarţă lucioasă maroniu-verzuie; frunzele ovate, întregi, lucioase, acuminate, netede, acoperite cu glande oleifere foarte mici, străvezii, ce eliberează aroma la frecare; florile mari, albe, foarte aromate; fructele mari, intens luminos colorate, suculente, aromate şi în general cu gust acrişor reconfortant.
Genul Aurantium cuprinde mai mulţi arboraşi sempervirescenţi nativi în China şi India, în prezent complet aclimatizaţi în Sudul Europei şi pe ambele continente ale Americii în zonele calde. Pe lângă cele două varietăţi de portocale (dulci şi amare), genul mai cuprinde lămâile, limele, grapefruit-ul, bergamotele şi citrona (C. medica).
Majoritatea autorilor din ultimele două secole au căzut de acord că, din cauza lipsei totale a altor dovezi, singurul fruct Citrus citat de vechii greci este de fapt fructul „citron” (Citrus medica L.), lămâile şi portocalele fiind introduse în Europa Medievală de către arabi. În drumul cuceririlor lor din Asia şi Africa, departe de teritoriile influenţate de Imperiul Roman, arabii au devenit familiarizaţi cu portocalele (Citrus aurantium L.) care aparent au fost aduse din India în anii 920 pentru a fi cultivate în Oman, iar de aici au fost duse în Irak, Siria şi Egipt. Pe de altă parte, alţi autori cad de acord asupra faptului că portocalele, lămâile şi limele erau cultivate în Italia încă din secolul I, aceştia bazându-şi afirmaţiile pe mozaicurile şi picturile murale găsite în Pompeii şi Herculaneum.
Cuceritorii spanioli au introdus apoi portocalul în America de Nord, în Georgia şi Florida.
Florile de portocal produc prin distilare o mică cantitate de ulei, cu un parfum remarcabil, utilizat în parfumerie. O oarecare altă aromă se obţine dacă se distilează apa de pe florile de portocal la temperaturi moderate, apa în sine fiind bine impregnată cu ulei volatil aromat. Ambele preparate sunt produse în special în Italia şi Franţa din florile de portocală de Sevilla.
Coaja de portocală conţine un ulei esenţial care poate fi obţinut prin distilare sau presare, fiind folosit în parfumerie şi cofetărie. Coaja de portocal prezintă proprietăţi stimulente, carminative şi tonice, dar este utilizată în principal ca agent aromatizant pentru alimente şi băuturi, fiind, de exemplu, un ingredient primar în Curaçao Liquer. Mai este folosită şi pentru prepararea marmeladei. Foarte mult folosită în Statele Unite ca remediu pentru pierderea în greutate. Decoctul din frunze este tradiţional folosit ca tonic digestiv, sedativ, stimulent al apetitului, în dispepsie şi în curele de slăbire. Uleiul esenţial este folosit ca antispasmodic. Fructul abundă în vitamine şi minerale.
Medicina ştiinţifică românească de la mijlocul secolului trecut utiliza infuzia din frunze pentru proprietăţile sale antispasmodice şi digestive. Florile se preparau sub formă de apă de flori de portocal, aceasta fiind întrebuințată ca antispasmodică (calmantă) şi pentru aromatizarea poțiunilor sau a siropurilor. Cojile constituiau un tonic amar, fiind considerate stomahice şi aromatice, utilizate îndeosebi ca sirop de coji de portocale amare. Esenţa de flori de portocal sau de Neroli (ulei de flori de portocal) intra în prepararea Apei de Colonia (tinctură de esenţă de lămâie compusă).