Scortisoara ulei esential 100% pur 10 ml Fares
Scortisoara ulei esential 100% pur 10 ml Fares
Scorțișoara a fost dintotdeauna o mirodenie aparte, prețioasă și rară. C
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 72 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 72 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,44 lei.
Scortisoara ulei esential 100% pur 10 ml Fares
Scorțișoara a fost dintotdeauna o mirodenie aparte, prețioasă și rară. Cu origini ținute secrete de neguțători până în secolul al XVI-lea, ea ajungea în Europa din Orientul Îndepărtat, încă din Antichitate, pe Drumul Mătăsii. Înconjurată de legende, considerată a avea „gustul și parfumul raiului” era folosită în ceremoniile religioase din Orientul Mijlociu încă din vremea faraonilor egipteni. În China antică era considerat pomul vieții: oricine îi gusta fructele era dăruit cu fericire și nemurire. Astăzi, nu ne-am mai putea imagina Sărbători de Iarnă fără mirosul de scorțișoară al dulciurilor calde, proaspăt scoase din cuptor. Iar pentru sănătate, această mirodenie paradisiacă are numeroase beneficii, aflate din vechime, confirmate de studii moderne.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 10 ml
Condiții de păstrare: La temperatura mediului ambiant, ferit de acţiunea direct a razelor solare.
Ingrediente:
Ulei esențial de scorțișoară (Cinnamomi aetheroleum), obținut prin distilare cu aburi din scoarța speciei Cinnamomum zeylanicum Blume.
Profil biochimic: aldehidă cinamică.
BENEFICII
• antibacterian natural testat în laborator pe aromatograme similar antibiogramelor; antiviral, antifungic, antiparazitar, analgezic; expectorant, antispastic, stimulent digestiv, carminativ, antidiareic, tonic general, sexual, nervos, emenagog (provoacă menstruația);
• recomandat în infecții și inflamații respiratorii și ORL (amigdalită, faringită, bronșită, sinuzită, otită), infecții genito urinare, afecțiuni digestive (sidromul de intestin iritabil, enterocolite, colici, balonare, parazitoze), oboseală, dureri reumatismale;
• nu produce rezistență la administrarea repetată;
• are proprietăți stimulatoare și tonice, te face să îți simți organismul plin de energie.
Mod de administrare:
UZ INTERN:
Copii 7-14 ani: 1-2 picături de 3 ori pe zi.
Adulți: 2-3 picături de 3 ori pe zi.
Cantitatea de ulei recomandată se amestecă cu o linguriță de miere sau sirop.
Se folosește timp de 7-14 zile sau la nevoie. Se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.
UZ EXTERN, ADULȚI ȘI COPII DE PESTE 6 ANI:
Inhalații
-pentru sănătatea aparatului respirator: puneți 2-3 picături de ulei esențial într-un vas cu apă fierbinte, inspirați timp de 5-10 minute stând aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop;
-pentru purificarea aerului: difuzați în încăpere cu ajutorul unui difuzor sau pulverizator 1-2 picături de ulei esențial de scorțișoară împreună cu câte 2 picături de ulei esențial de Eucalipt-R19, ulei esențial de Pin-R21 sau ulei esențial de Rozmarin-A11 sau o combinație de uleiuri gata preparată (Hapciu inhalant-R7);
Masaj
În caz de stări de oboseală generală şi disconfort muscular: amestecați o picătură de ulei esențial de scorțișoară împreună cu 2-3 picături de ulei esențial de tămâie sau pin cu 10 ml ulei gras (măsline, sâmburi de struguri, etc.) și masați 5-7 minute. După masaj, uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare timp de 6-8 ore.
ATENȚIONĂRI:
Nu se folosește nediluat.
În uz intern, nu se recomandă în caz de ulcer gastro-duodenal, gastrită, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează, copiilor sub 7 ani și în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
În uz extern, se poate folosi la copii de peste 6 ani. În sarcină și alăptare se va utiliza doar la nevoie, sub formă de inhalații în combinație cu alte uleiuri esențiale și nu mai mult de 3 zile.
Evitați supradozarea, abuzul și contactul cu ochii.
Rolul componentelor:
În China antică, arborele de scorțișoară era văzut drept pomul vieții, oricine gusta din fructele sale fiind dăruit cu nemurire și fericire eternă. Legenda spune că focul prin care pasărea Phoenix moare și apoi renaște este întreținut de mirodenii precum scortișoara. Egiptenii din antichitate foloseau scorțișoara în cosmetică și ca ingredient pentru îmbălsămarea celor morți.Scorțișoara era utilizată, totodată, în ceremoniile religioase, iar în Mexic, nordul Africii și Arabia era o mirodenie obisnuită pentru mâncare și un ingredient apreciat al ceaiului și cafelei. În Persia și apoi în Europa , scorțișoara era considerată a fi un puternic afrodisiac. Încă din Evul Mediu , scortișoara era considerată drept un stimulent al apetitului și digestiei. Într-adevăr, scorțișoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscută pentru ușurarea digestiei și a fost folosită în scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzația de greață , vomitatul și diareea.
Scorțișoara este un arbore tropical din familia dafinului și atinge înălțimi de 6-7 m în sălbăticie. Are frunze ovale, adânc striate, de culoare verde-închisă pe partea superioara și verde deschis pe cea inferioară. Scoarța este netedă și gălbuie. Atât scoarța cât și frunzele sunt puternic aromate. Florile sunt mici, de culoare albă-gălbuie și cu un miros dezagreabil. Fructele sunt de culoare purpurie închisă. Partea exterioară a scoarței, miezul ei și partea interioară sunt decojite. Apoi este lăsată să se usuce complet, ceea ce face ca bucățile de scorțișoară să se curbeze ca o foiță de țigară răsucită (pe verticala fâșiilor). Câteva astfel de scoarțe sunt rulate una în alta pentru a obține un produs compact, care este tăiat apoi în lungimi uniforme și sortat conform grosimii, aromei și a culorii.
În scop fitoterapeutic, scorțișoara are efect antipiretic, antiseptic, astringent, carminativ, diaforetic, fungicid, stomahic, tonic, expectorant, antiinflamator. Toate aceste proprietăți sunt oferite de uleiul de scorțișoară care este bogat în borneol, eugenol, mircen, 1,8-cineol.
Cercetările recente au scos la iveală faptul că scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene, și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare și două tipuri de diabet.
În Europa , scorțișoara este de multă vreme un ingredient favorit în bucătarie , fiind utilizată mai ales pentru budinci, plăcinte, prăjituri, checuri sau gogoși. Ea își pune în valoare aroma în ceaiuri, ciocolată caldă ori cafea. Se utilizează sub formă de pulbere.