• La reducere!
  • -10%
Plantusin Calmant 30 cpr Fares, REMEDII NATURISTE
Plantusin Calmant 30 cpr Fares, REMEDII NATURISTE
Plantusin Calmant 30 cpr Fares, REMEDII NATURISTE
Plantusin Calmant 30 cpr Fares, REMEDII NATURISTE

Plantusin Calmant 30 cpr Fares

Plantusin Calmant R44 30 comprimate masticabile Fares

Emolient, balsamic asupra mucoaselor uscate şi iritate ale tractului respirator, contribuind la instalarea unei senzaţii confortabile la acest nivel.

2121
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
26,62 lei 29,58 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.


 

Plantusin Calmant R44 30 comprimate masticabile Fares

Emolient, balsamic asupra mucoaselor uscate şi iritate ale tractului respirator, contribuind la instalarea unei senzaţii confortabile la acest nivel.

Beneficii:
-susţine fluidizarea şi eliminarea secreţiilor bronşice
-efect emolient, balsamic asupra mucoaselor uscate şi iritate ale tractului respirator, contribuind la instalarea unei senzaţii confortabile la acest nivel
-susţine fluidizarea şi eliminarea secreţiilor bronşice
-ajută la reducerea inflamaţiilor la nivelul mucoaselor tractului respirator
-contribuie la combaterea microorganismelor potenţial patogene la nivelul tractului respirator
-contribuie la împrospătarea şi uşurarea respiraţiei.

Compozitie/comprimat:
-zahăr
-extracte moi de: scaiul vântului (Eryngii campestri herba), flori de ciuboţica cucului (Primulae flos), rădăcină de nalbă (Althaeae radix), lichen de piatră (Lichen Islandicus) - 100 mg
-uleiuri esenţiale de: eucalipt (Eucalypti aetheroleum), pin (Pini aetheroleum), fenicul (Foeniculi aetheroleum), anason (Anisi aetheroleum), coada şoricelului (Millefolii aetheroleum) - 30 mg
-tinctură de propolis - 20 mg
-excipienţi (agent de încărcare: lactoză, agent de curgere: stearat de magneziu, aerosil).

Administrare:
Copii 3-6 ani: câte 1/2 comprimat de 3 ori pe zi
Copii 6-12 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi
Copii peste 12 ani si adulţi: câte 1 comprimat
de 5-6 ori pe zi.
După administrare, timp de 30 de minute nu se consumă alimente sau lichide.
Durata curei: 5-10 zile.

Rolul componentelor:

Rolul componentelor:
Scaiul vanat este o plantă ierbacee, perenă, cu tulpina şi inflorescenţe de culoare albăstruie-vineţie, de unde şi numele, prevăzute cu ţepi. Tulpina înaltă de 30-60 cm este ramificată numai la partea superioară, prezintă frunze mici, rigide, cele bazale ovate, cu marginea dinţată, iar cele superioare mici, fără peţiol, palmat-sectate cu lobii dinţaţi. Florile sunt dispuse în capitule albăstrui, fructele sunt diachene păroase. Se recoltează părţile aeriene ale plantei, în timpul înfloririi, în perioada iulie-septembrie.
Plantă medicinală cunoscută din antichitate. Eryngium este numele vechi dat de Teofrast. Strămoşii noştri dacii îl numeau melosciare, meloskiare, merâu-scaire, scai-mânerâu. Decoctul tulpinilor florifere era folosit contra tusei convulsive, contra retenţiei urinare, se ţinea în gură contra durerilor de dinţi (carie dentară) şi contra mucedei la dinţi (parodontoză). Extern, decoctul era folosit la băi contra artritei, a dermatozei de pe capul copiilor, reumatismului. Cu decoctul se îmbăiau copii debili, pentru a-i fortifica.
Speciile de Eryngium au fost folosite empiric în medicina tradiţională a mai multor popoare, în special datorită proprietăţilor: expectorante, antitusive, diuretice şi antiinflamatoare.
În România, dintre cele 3 specii indigene ale genului Eryngium, cea mai des citată în tratatele moderne de fitoterapie este Eryngium planum L. (scaiul vânăt). Produsul medicinal „Eryngii plani herba” reprezintă un vechi remediu tradiţional românesc utilizat frecvent în trecut în combaterea tusei convulsive la copii, preluat apoi şi introdus pentru prima dată în fitoterapie încă din 1933, la Cluj-Napoca, şi îl întâlnim actualmente în produsele naturiste de pe piaţă.
Planta conţine saponine triterpenice cu efecte antitusive, expectorante, antiinflamatoare, diuretice, depurative şi diaforetice acestea fiind responsabile pentru utilizarea de bază ca remediu popular românesc antitusiv recomandat în special în tusea convulsivă. Se găseşte ca tratament naturist şi sub formă de sirop pentru tuse.
Planta mai conţine flavonoide (heterozide ale kempferolului şi cvercetolului), acizi polifenolcarboxilici (acid cafeic şi acid clorogenic), taninuri, cumarine, poliine, steroli, glucide, acizi organici şi ulei esenţial.
Până la ora actuală au fost demonstrate ştiinţific următoarele proprietăţi farmacologice ale speciilor de Eryngium: expectorante, diuretice, antiinflamatoare, antimicrobiene şi antimicotice. A mai fost demonstrat in vitro un mecanism antispastic de tip musculotrop.
Cimbrul este o plantă erbacee, aromatică din zona colinară mediteraneană, dar care poate fi cultivată și în grădini. Îi plac terenurile uscate dar udate de rouă. Înfloreşte în din iunie până septembrie şi se recoltează în această perioadă partea ierboasă. Se usucă la umbră, în încăperi bine aerisite.
Cimbrul conţine ulei volatil bogat în carvacrol şi tymol, acizi – cafeic şi rozmarinic- tanin şi un principiu amar – serpilina.
Cimbrul şi Cimbrişorul au proprietăţi medicinale similare. Sunt plante medicinale antiseptice, antispastice, expectorante, antiparazitare (antihelmintic), coleretice şi colagoge şi uşor diuretice.
Stimulează apetitul când este pus în mâncare.
Infuzia nu se consumă seara pentru a nu induce insomnie, iar  în uz extern dezinfectează plăgile și înţepăturile de insecte. Adăugată în apa de baie este tonifiantă.
Pulberea de cimbrişor folosită pentru spălatul dinţilor îi albeşte.

În perioada disconfortului respirator, vă sfătuim să evitaţi consumul de alimente care produc mucus cum sunt produsele lactate, dulciurile cu zahăr alb, făina albă (produsele de panificaţie, patiserie, biscuiţi, paste făinoase), grăsimile şi prăjelile.
Alimentaţia trebuie să fie adaptată în funcţie de pofta de mâncare, care în asemenea situaţii este mai scăzută.
Este foarte bine să consumaţi alimente hrănitoare şi uşor de digerat: fructe, legume, zarzavaturi, fie sub formă crudă, de suc, sau coapte, fierte precum şi supe calde.
De asemenea, beţi multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau compoturi îndulcite cu miere); astfel evitaţi deshidratarea, susţineţi fluidificarea secreţiilor bronşice şi îmbunătăţiţi digestia.

Ciuboţica cucului este o plantă care a constituit un important remediu încă de la începuturile medicinei. Conţine flavonoide şi saponine triterpenice, acestea imprimându-i un efect de fluidizare şi eliminare a secreţiilor bronşice având o acţiune benefică în cazul iritaţiilor şi a disconfortului respirator.

Nalba mare este o plantă cu un conţinut bogat de  mucilagii, cu efect emolient, balsamic, asupra mucoaselor uscate şi iritate ale tractului respirator, contribuind la
instalarea unei senzaţii confortabile la acest nivel.

Lichenul de piatră conţine mucilagii, glucani, acizi aromatici şi alifatici. Farmaciile daneze erau familiarizate cu el încă din 1673, acestea vorbind favorabil despre efectele sale în problemele respiratorii. Prezintă efect demulcent datorită polizaharidelor; acizii organici amari au efect de combatere a microorganismelor potenţial patogene.

Azulenele din uleiul esenţial de coada şoricelului au proprietăţi calmante locale şi ajută la refacerea structurii normale şi la menţinerea sănătăţii mucoaselor.

Uleiul esenţial de eucalipt are ca şi componentă principală 1,8-cineolul, sau eucaliptolul, care este un agent recunoscut cu efecte demonstrate în studii ştiinţifice de fluidizare şi eliminare a secreţiilor bronşice, de împrospătare a respiraţiei.

Uleiul esenţial de pin a fost admis în Pharmacopoeia of the Throat Hospital, Londra în 1872. Astăzi se cunosc efectele sale de fluidizare a secreţiilor bronşice, de optimizare a fluxului sangvin mărit în zone ale mucoaselor respiratorii şi un efect uşor de combatere a microorganismelor potenţial patogene.

Uleiurile esenţiale de feniculul şi anason, bogate în trans-anetol, imprimă efecte de optimizare a contracţiilor musculaturii netede a tractului respirator, de fluidizare a secreţiilor bronşice, de eliminare a acestora, şi de combatere a microorganismelor potenţial patogene.

Propolisul este considerat una din cele mai eficiente substanţe naturale în combaterea microorganismelor, având un spectru larg; pe lângă aceasta, propolisul susţine procesele naturale de apărare ale organismului, contribuie la calmarea iritaţiilor şi la reducerea senzaţiilor de disconfort local, susţine procesele de refacere a structurii normale a mucoaselor.

Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă în caz de intoleranţă la lactoză, diabet şi de alergie la produsele apicole.
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.

Pentru eliminarea disconfortului respirator si favorizarea expectoratiei evitaţi consumul de produse lactate, dulciuri cu zahăr alb, făină albă, grăsimi şi prăjeli. Consumaţi alimente hrănitoare şi uşor de digerat: fructe, legume, zarzavaturi, fie sub forma crudă, de suc, sau coapte, fierte şi, de asemenea, supe calde. Beţi multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspăt stoarse din fructe sau compoturi îndulcite cu miere); astfel evitaţi deshidratarea si ajutaţi expectoraţia prin fluidificarea secreţiilor mucoase.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
30 cpr
Forma de prezentare
Flacon
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare