- La reducere!
- -10%
Laxativ Cu Senna 30 cps Fares
Laxativ Cu Senna D85 30 cps Fares
Ajută la accelerarea tranzitului intestinal.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 22 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 22 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,44 lei.
Laxativ Forte D85 30 cps Fares
Ajută la accelerarea tranzitului intestinal.
Beneficii:
-îmbunătăţirea tranzitului intestinal, susţinerea motilităţii intestinului, creşterea frecvenţei şi reducerea consistenţei scaunelor, stimularea directă a peristaltismului intestinal
-reducerea contracţiilor neregulate ale musculaturii netede a intestinelor
-carminativ (favorizează eliminarea gazelor intestinale)
-ajută la accelerarea tranzitului intestinal.
-sigur şi eficient.
Compozitie/capsula:
-frunze de senna
(Sennae folium) 157,5 mg
-fructe de mărar (Anethi fructus)
-rizomi de revent (Rhei rhizoma)
-extract uscat de frunze de senna (Sennae folium) standardizat în min. 20%
-senozide 45 mg
-extract uscat de frunze de Aloe vera (Aloe folium) standardizat în 18% aloină 45 mg
-rizomi de obligeană (Calami rhizoma).
Învelișul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Administrare:
1 capsulă de 1-2 ori pe zi, dimineaţa şi/sau seara. Efectul laxativ se instalează după 8-10 ore de la ingerare.
Produsul se poate administra timp de 2 săptămâni, sau la nevoie. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Rolul componentelor:
Frunzele de senna (siminichie) au o eficientă acţiune laxativă prin conţinutul în antrachinone, substanţe active care inhibă reabsorbţia apei la nivelul intestinului gros. Astfel, cresc volumul şi presiunea conţinutului intestinal care stimulează mişcările peristaltice restabilind regularitatea scaunelor. Nu se administrează timp îndelungat deoarece poate produce modificări ale mucoasei intestinului gros.
Senna sau siminichia este o planta erbacee, apartinand familiei Fabaceae, ce cuprinde aproximativ 250 de specii. Originara din regiunile tropicale, unele specii sunt prezente in toate regiunile temperate.
In scop terapeutic se recolteaza fructele si frunzele.
In ceea ce priveste compozitia chimica, senna contine compusi antrachinonici (senozide A si B), flavonoide, zaharide, derivati naftalenici, fitosteroli, uleiuri esentiale, ceruri, taninuri, saruri minerale, rezine, mucilagii, care ii confera proprietatile detoxifiante, purificatoare, vermifuge la nivel intestinal, laxative si purgative.
Indicatia principala este in caz de constipatie (acuta sau cronica), unde actioneaza prin stimularea directa a peristaltismului intestinal, iritarea mucoasei intestinale si diminuarea consistentei scaunelor (prin scaderea absorbtiei apei si electrolitilor si stimularea eliminarii sodiului si apei in lumenul intestinal). De obicei, intra in compozitia ceaiurilor laxative (singura sau in combinatie cu alte plante). Alte indicatii sunt in curele de slabire, pentru detoxifierea organismului, stimularea vezicii biliare, in caz de parazitoze intestinale.
De asemenea, este utilizata pentru pregatirea intestinului gros in cazul interventiilor chirurgicale si investigatiilor (colonoscopie, irigoscopie). Se poate administra sub forma de ceai (macerat la rece sau infuzie, 1-2 cani/zi), tinctura (30 picaturi/seara la culcare, dizolvate in apa), capsule si comprimate (1-2 comprimate/zi, impreuna cu lichide, indicate seara la culcare).
Frunzele de aloe au fost utilizate încă din Antichitate, fiind renumite pentru virtuţile lor curative. Vechii egipteni o numeau ”planta nemuririi”, iar ruşii îi spun „elixirul longevităţii“. Aloe vera accelerează şi
normalizează metabolismul, contribuie la regenerarea vilozităţilor intestinale şi detoxifică organismul. În doze mici, au acţiune tonic-amară, stomahică, emolientă, stimulentă a secreţiei biliare. La doze mai mari acţiunea este laxativă stimulând peristaltismul intestinal.
Reventul este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru efectul de intensificare a tranzitului intestinal. Este o plantă indigenă din nord-vestul Chinei, astăzi fiind cultivată în întreaga lume. Studiile sistematice efectuate asupra reventului au demonstrat prezenţa antrachinonelor cu efect purgativ şi a unei rezine colorată în galben-brun cu proprietăţi puternic laxative. Efectul laxativ se instalează după 8-10 ore de la ingerare.
Mararul este o plantă erbacee aromatică bine cunoscută din familia Umbelliferae, anuală, la noi cultivată în scopuri alimentare (condimentară), şi pentru obţinerea uleiului volatil. Creşte până la 50-80 cm înălţime, cu tulpina cilindrică cu striuri fine, ramificată în partea superioară, cu frunze bi- sau tri-penat sectate cu segmente filiforme; florile galbene sunt grupate în inflorescenţe în formă de umbrelă (umbeliforme); fructele ovale şi plate, colorate în brun. Pentru tratamentele naturiste se folosesc în special fructele – Anethi fructus – recoltate în luna august; se mai foloseşte şi iarba, recoltată înainte de înflorire.
Atentionari:
Nu se recomandă copiilor sub 12 ani, în caz de obstrucţii şi inflamaţii intestinale acute şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.