LACIUM 50 MILIARDE UCF, 10 CPS - ZDROVIT
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 44 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 44 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,88 lei.
-Numar mare de bacterii benefice pentru intestinul gros si subtire
-9 tulpini de culturi vii intr-o singura capsula
-Capsula cu eliberare prelungita
-Putere de actiune si stabilitate garantate de producator pe intreaga durata de viata a produsului
-Administrare facila – 1 singura capsula pe zi
-Liofilizat bacterian 50x109 (Bifidobacterium breve BR03, Lactobacillus rhamnosus LR02, Lactobacillus plantarum LP09, Lactobacillus casei LC03, Lactobacillus acidophilus LA02, Streptococcus thermophilus YA08, Bifidobacterium bifidum BB01, Bifidobacterium longum, Lactococcus lactis LL02),
-inulina 140 mg.
1 capsula pe zi.
Destinat adultilor.
Rolul componentelor:
Probioticele sunt microorganisme vii care, atunci cand sunt administrate in cantitati adecvate, au efect de imbunatatire a sanatatii organismului prin refacerea si echilibrarea florei intestinale.
In interiorul colonului (intestinul gros) exista in mod normal un numar de aproximativ 400 de tipuri de microorganisme care constituie flora intestinala. Flora intestinala bine echilibrata contine microorganisme care protejeaza sanatatea (probiotice). Aceasta poate fi afectata de o alimentatie nesanatoasa (mancarea de tip fast-food) dar, mai ales, de administrarea de antibiotice.
In cazul administrarii antibioticelor, probioticele ajuta la repopularea stratului natural de bacterii „bune“. Un aport suplimentar de probiotice are efecte pozitive asupra florei intestinale. Probioticele determina: reglarea tranzitului intestinal, reducerea reactiilor inflamatorii si/sau alergice, imbunatatirea tolerantei la lactoza, cresterea imunitatii, prevenirea infectiilor tractului intestinal.
Un microorganism este considerat probiotic, atunci când prin numeroase studii ştiintifice şi clinice, este demonstrat faptul că oferă numeroase beneficii şi un tranzit intestinal sănătos atât organismului uman, cât şi celui animal. Efectele probioticelor, sunt de regulă determinate de tulpină, motiv pentru care este deosebit de important ca de fiecare dată când achiziţionăm un produs care conţine probiotice, să fim foarte atenţi la tipul de tulpină precizat pe ambalaj. Unele specii de bacterii (ex. E. coli) au anumite tulpini ce sunt în acelaşi timp şi benefice şi nocive.
Pe suprafaţa corpului nostru şi în interior, trăieşte o comunitate de microorganisme ce depăşeşte din punct de vedere numeric cantitatea celulelor organismului uman in raport de 10 la 1. Tractul gastrointestinal inferior este populat de marea majoritate a acestor microorganisme ce formează un veritabil ecosistem ce poartă denumirea de “microbiom intestinal uman”.
O pondere foarte mare a microbiomului intestinal uman este reprezentată de bacterii, dar drojdii şi protozoare sunt deasemenea prezente. Cu toate că este alcătuit din celule non-umane, microbiomul intestinal poate fi considerat un organ uman esenţial. Asemenea inimii sau ficatului, microbiomul intestinal are un rol vital în menţinerea sănătăţii organismului. Atunci când există o perturbare la nivelul microbiomului aceasta este resimţită la nivelul întregului organism, susţin broşurile Jarrow.
Inulina este o poliglucida omogena de origine vegetala care incetineste rata digestiva si absorbtia intestinala si scade rata de utilizare a caloriilor din sursele de hrana.
Inulina este obtinuta din radacina de cicoare, contine 95% fibre solubile si este indicata pentru reducerea poftei de mancare.
Inulina este satioasa, hipocalorica, reduce colesterolul seric, trigliceridele si glicemia, mareste absorbtia mineralelor in organism, ajutand si la sanatatea oaselor printr-o mai buna absorbtie a calciului.
Imbunatateste digestia, combate constipatia, incetineste absorbtia intestinala, ajutand astfel la controlul greutatii, restabileste flora normala intestinala, stimuleaza cresterea bacteriei bifidobacterium si reduce bacteriile daunatoare in intestinul gros, ajutand astfel la sanatatea sistemului digestiv.
Imbunatateste toleranta alimentelor si functionarea sistemului imunitar, reducand toxinele din ficat. Dupa administrarea de inulina, nivelul glicemiei din sange ramane nemodificat. Inulina se prezinta sub forma de pudra, cu gust neutru, usor dulce, care se dizolva foarte usor.
Inulina incepe sa fie folosita din ce in ce mai mult in alimente, datorita caracteristicilor sale nutriționale si funcționale deosebite. Poate fi utilizata ca indulcitor pentru inlocuirea zaharului, in alimentele grase si fainoase, avand 10% din puterea de indulcire a acestuia. De asemenea, poti folosi inulina pentru indulcirea ceaiului, cafelei si chiar laptele copilului (se administreaza cate 5 g, de 3 ori pe zi). O lingurita, care se gaseste in ambalaj, rasa, contine 1 g de produs.
Din punct de vedere nutritional este considerata a fi o fibra solubila, din acest motiv consumul unor cantitati mari conduce la balonare. Inulina are un impact minim asupra glicemiei, putand fi consumata si de diabetici si suferinzii de alte boli cu probleme in ceea ce priveste nivelul zaharului din sange.