- La reducere!
- -12%
IN MACINAT 500GR Carmita
IN MACINAT 500GR Carmita
Prin măcinarea lentă, valoarea nutriţională a făinii obţinute este superioară faţă de făina măcinată industrial.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
IN MACINAT 500GR Carmita
Prin măcinarea lentă, valoarea nutriţională a făinii obţinute este superioară faţă de făina măcinată industrial.
Datorită mucilagiilor din compoziţie, se recomandă în tratarea catarului stomacal şi intestinal, împotriva constipaţiei.
Compozitie
Faina seminte in maro 500g obţinută prin măcinarea lentă pe o moară tradiţională cu pietre a seminţelor de in.
Informatii nutritionale
Faina seminte in maro 500g - CARMITA CLASSIC
Principii active: mucilagii, lipide, protide, glucoză, săruri de potasiu şi magneziu, Omega3, grăsimi bune.
Acțiuni:
- laxativ-purgativă,
- emolientă,
- antiinflamatoare.
Datorită mucilagiilor din compoziţie, se recomandă în tratarea catarului stomacal şi intestinal, împotriva constipaţiei.
Administrare
Faina seminte in maro 500g - CARMITA CLASSIC
Intern: se foloseşte în cure sau preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau iaurt.
Ideal pentru sportivi, vegetarieni, vegani, dieta paleolitică.
Extern:
Se întrebuinţează singură sau asociată cu făină de muştar în cataplasme ca emolient şi uşor revulsiv.
Se amestecă cu apă călduţă( nu fierbinte) până se formează o pastă, se pune într-un săculeţ de cârpă şi se aplică pe locul dureros 15 min.
Rolul componentelor:
Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Producator uleiuri vegetale.