- La reducere!
- -12%
IN AURIU MACINAT 250GR Carmita
IN AURIU MACINAT 250GR Carmita
Faina de in auriu, obtinuta prin macinarea lenta a semintelor de in auriu pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta, valoarea nutritionala a fainii obtinute este superioara fata de faina macinata industrial.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
IN AURIU MACINAT 250GR Carmita
Faina de in auriu, obtinuta prin macinarea lenta a semintelor de in auriu pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta, valoarea nutritionala a fainii obtinute este superioara fata de faina macinata industrial.
Principii active:
Omega 3, fibre dietetice, mucilagii, lipide, protide, glucoza, saruri de potasiu, magneziu, fosfor, cupru, mangan, acid folic, fitoestrogeni, hormoni vegetali.
Nu contine gluten.
Ingrediente:
făină de in auriu, obţinută prin măcinarea lentă pe o moară tradiţională cu pietre a seminţelor de in auriu. Prin măcinarea lentă, valoarea nutriţională a făinii obţinute este superioară faţă de făina măcinată industrial.
Mod de utilizare:
Se recomanda 3 linguri pe zi. Se foloseste in cure sau preparate culinare precum sosuri, iaurt, salate sau amestecata cu miere.
Ideal pentru sportivi, vegetarieni, vegani, dieta paleolitica.
Mod de Prezentare:
Punga a 250 grame
Rolul componentelor:
Inul - Această plantă erbacee, originară din India și China, este utilizată pentru fibra sa și pentru semințe (din care se obține uleiul de in). Inul este o plantă prezentă în istoria umanității încă din cele mai vechi timpuri, fibrele de in fiind cele mai vechi materiale utilizate de om. Inul nu este cultivat doar pentru larga sa utilizare în industria textilă. Semințele de in sunt recomandate în curele de slăbire și în menținerea sănătății. Micile semințe de culoare brună, lucioase și tari, sunt folositoare doar după ce au ajuns la maturitate. Se pot consuma ca atare sau măcinate.
Inul este o plantă erbacee, anuală, cu rădăcină pivotantă, tulpină cilindrică și groasă ce poate ajunge până la 110cm. Frunzele sunt alterne, lanceolate, florile sunt albastre-azurii și înfloresc în iulie-august. Fructul este o capsulă globuloasă cu 7-10 semințe ovoide, turtite, de culoare brun-deschis. Prin zdrobire dezvolată un miros caracteristic de ulei de in, cu gust mucilaginos, uleios. Puse în apă, semințele de in se umflă. Semințele se recoltează la deplina maturitate a capsulelor, în august-septembrie.
Datorită mucilagiilor dar și fibrelor din componența tegumentului seminal, semințele întregi sau pulverizate au acțiune laxativ-purgativă și protectoare a mucoasei digestive. În cazul administrării sub formă depulbere acțiunea laxativă este completată și întregită de efectul lubrifiant al uleiului gras care facilitează mișcările peristaltice. Uleiul de in este bogat ăn vitamina F, fiind utilizat la prepararea diverselor unguente. Lini semen, produsul vegetal al inului se folosește în tratamentul constipației, inflamaţii ale căilor urinare, extern pentru cistite, arsuri, furuncule, abcese, sermatoze uscate. Se poate administra sub formă de infuzie, macerat, cataplasme, decoct. Deoarece sunt o sursă vegetală importantă de acizi grași omega3 (acid alfa- linoleic), reduc colesterolul și trigliceridele și ajută la prevenirea cancerului de sân, colon, prostată și piele. Cercetările arată că semințele stabilizează cantitatea de zahăr din sânge și cresc sistemul imunitar.
Producator uleiuri vegetale.