- La reducere!
GREEN TEA COMPLEX 500 MG, COMPLEX DE CEAI VERDE, 100 CPS- GNC
GNC Herbal Plus® Complex De Ceai Verde 500 mg
Toate varietatile de ceai (alb, negru, oolong si verde) provin de la aceeasi planta, Camellia sinensis. Ceaiul verde este cules si lasat sa se usuce, dar nu sa se si oxideze. Ceaiurile verzi si albe sunt mult mai puternice deoarece au mai multe proprietati antioxidante decat celalalte.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 190 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 190 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 3,80 lei.
GNC Herbal Plus® Complex De Ceai Verde 500 mg
Toate varietatile de ceai (alb, negru, oolong si verde) provin de la aceeasi planta, Camellia sinensis. Ceaiul verde este cules si lasat sa se usuce, dar nu sa se si oxideze. Ceaiurile verzi si albe sunt mult mai puternice deoarece au mai multe proprietati antioxidante decat celalalte. Extractul de ceai verde poate ajuta la protejarea membranelor celulare impotriva excesului de radicali liberi. Extractul de ceai verde contine polifenoli benefici, care ofera suport antioxidant corpului. EGCG sau epigalocatechin-3-galat, este un component cu beneficii antioxidante care se gaseste in ceai. Acesta se gaseste cel mai des in ceaiul verde, si ajuta la mentinerea organismului si al sanatatii generale.
GNC Herbal Plus® complex de ceai verde contine o formula standardizata ce asigura o cantitate garantata de EGCG pentru sustinerea sanatatii metabolismului si suport antioxidant.
Beneficii:
- Sustine un metabolism sanatos;
- Ofera suport antioxidant impotriva radicalilor liberi;
- GNC Herbal Plus® Complex De Ceai Verde furnizeaza 500 mg de extract de ceai verde;
- Nu contine zahar, coloranti artificiali, arome artificiale, sodiu, grau, gluten, lactate, fermenti.
Compozitie / portie de servire:
Compozitie / portie de servire |
Cantitate |
%VNR |
Extract din frunze de ceai verde (Camellia sinensis) (14% polifenoli = 35 mg) |
250 mg |
* |
Extract din frunze de ceai verde (Camellia sinensis) (75% polifenoli = 187.5 mg) (50% EGCG = 125 mg) |
250 mg |
* |
Alte ingrediente: capsula vegetala din celuloza, celuloza
Nu contine: zahar, coloranti artificiali, arome artificiale, sodiu, grau, gluten, soia, lactate, fermenti.
Administrare:
Ca supliment alimentar, administrati 1 capsula pe zi.
Atentionari:
Consultati un medic inainte de a folosi acest produs in caz de sarcina, alaptare, daca administrati un tratament medicamentos sau daca suferiti de o afectiune medicala. Intrerupeti administrarea cu doua saptamani inainte de orice interventie chirurgicala. Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Rolul componentelor:
Arbust cu frunze ovate, pieloase, cu marginea dinţată, florile albe, plăcut mirositoare, cultivat în China şi India de peste 2500 de ani.
De la acest arbust se folosesc frunzele care, în funcţie de tratamentul aplicat dau naştere bine cunoscutelor sortimente – ceaiul verde şi ceaiul negru. Ceaiul negru rezultă în urma fermentării naturale în timpul prelucrării şi uscării, taninurile catehice fiind oxidate la flobafene; ceaiul verde este uscat rapid şi enzimele distruse, păstrează o coloraţie verde, conţine taninuri netransformate. În general frunzele de ceai mai conţin alkaloizi, glucide, vitamine, flavone, acizi fenolici, aminoacizi, vitamine (C şi α-tocoferol).
Există mai multe legende ale ceaiului verde. Potrivit legendei indiene, Gautama Buddha, cel care a răspândit învăţăturile lui Budha, în anul 520 Î.H. plecat să ducă budhismul din India în China, a promis să mediteze nouă ani. Dar, în timpul meditaţiei a adormit. Trezindu-se, a fost atât de supărat încât, pentru a nu mai adormi, şi-a tăiat pleoapele ochilor şi le-a aruncat pe pământ. Pe locul unde au căzut, a răsărit o nouă plantă, şi, ca pentru a-i onora sacrificiul, planta servit ulterior altor discipoli pentru a-şi menţine starea de veghe în timpul meditaţiilor.
Astăzi se ştie că ceaiul verde este cea mai consumată băutură din lume, după apă. Este cel mai mult utilizat în Asia, în special în Japonia şi China.
Folosit prima dată în timpul dinastiei Song (960-1270), pulberea fină din frunzele de ceai, denumită nămol de ceai, nu mai este populară în China dar este încă pe larg utilizată în Japonia. Cultivarea ceaiului verde în Japonia a început din secolul XI de către călugării budişti care au dezvoltat de asemenea şi metode de procesare şi preparare a pulberii din frunze, denumită „macha”. În japoneza cha înseamnă ceai, iar ma înseamnă pulbere.
Medicina chineză foloseşte frunzele de ceai verde pentru tratarea migrenelor, stărilor de greaţă, diareei cauzată de malarie şi a problemelor digestive; sunt folosite de asemenea pentru prevenirea cancerului.
În India, preparatele din ceai verde sunt folosite tradiţional în diaree, inapetenţă, stările de sete intensă, migrene, dureri cardiace, febră şi oboseală.
A fost introdus în Europa ca băutură de către compania olandeză India de Est în jurul anului 1610. Ceaiul iniţial importat în Europa a fost sub formă de ceai verde. Şi nu după multă vreme, au început să-i fie apreciate şi proprietăţile curative, fiind inclus în multe cărţi medicale de epocă: în Culpeper’s Complete Herbal (1880) ca diuretic, stomahic şi util în dureri de cap, acţiunea stimulentă asupra sistemului nervos fiind considerată un efect secundar; se preciza că infuzia concentrată este prejudiciabilă pentru „nervii slabi” dar salutară pentru dorerile de cap acute şi stările de mahmureală; în ‘Precis de Matiere Medicale’ a fost prezentat ca singura plantă importantă din punct de vedere medical din familia Camelliaceae, fiind incluse şi detalii pentru preparare şi surse ale ceaiului, iar ca indicaţii terapeutice – utilizare externă ca soluţie astringentă iar internă ca tonic şi digestiv, diuretic mediu în artrite, diaforetic şi stimulent general. Mai era recomandat pentru dureri de cap nevralgice.
În prezent cel mai mult ceaiul verde este folosit în probleme stomacale, migrene, simptome de oboseală, vomă şi diaree, şi nu în ultimul rând ca stimulent, şi în curele de slăbire.
Datorită conţinutului de cafeină frunzele de ceai verde prezintă efect stimulent central, antidepresiv şi diuretic. S-au reportat de asemenea efecte inotropic pozitiv, astringent, stimulent al secreţiei acide gastrice, de glicoliză şi lipoliză, fiind astfel incluse în palmaresul său proprietăţi hipocolesterolemiante şi hipoglicemiante. Frunzele de ceai verde sunt utile în stimularea apetitului, în stări de sete, ca diaforetice, diuretice, detergente şi resolvente.
Taninurile prezente în frunzele de ceai îi conferă proprietăţile astringente. Catecholii ajută la îmbunătăţirea funcţionării capilarelor şi altor vase sangvine mici.
Mai sunt utile în poliomielită, reumatism şi infecţii respiratorii, pentru reducerea efectelor expunerii la radiaţii, ca şi în prevenirea cariilor dentare, şi sunt cunoscute bineînţeles pentru efectul lor antioxidant.
Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, fiind originară de la tropice. Florile, de o frumuseţe luxuriantă, au fost utilizate de-alungul timpului, în special în medicina populară orientală, sub formă de ceaiuri aromate, cu un puternic efect relaxant şi răcoritor, în tratarea afecţiunilor renale şi digestive. În Malaezia, se foloseşte sucul proaspăt obţinut din calicele plantei, datorită conţinutului ridicat în vitamina C şi antocianozide, iar în Caraibe, băutura obţinută din fructele proaspete este nelipsită în cadrul sărbătorilor de Crăciun.
GNC LIVE WELL este originar din Statele Unite ale Americii și lider mondial în domeniul suplimentelor nutritive.
Din 1935, misiunea lor este să ofere la nivel global suplimente nutritive de cea mai bună calitate. Stabilesc standardul în industria suplimentelor nutritive prin excelență și autenticitate în etichetare, siguranța ingredientelor și eficiența produselor, rămânând în același timp în topul tehnologiei de ultimă oră în domeniul științei nutriționale.
Consiliul Medical Consultativ GNC este alcătuit din medici de renume mondial ce susțin crearea și dezvoltarea de produse.
Datorită anilor de experiență și cunoștințelor aprofundate asupra celor mai recente progrese în domeniul cercetării medicale și al suplimentelor nutritive, consiliul oferă o perspectivă valoroasă în susținerea ca brand de primă linie în materie de produse inovatoare.
Experții GNC sunt responsabili de realizarea cercetărilor în domeniul suplimentelor și de analizarea tuturor organizațiilor pe plan mondial, pentru a susține dezvoltarea suplimentelor de cea mai înaltă calitate și autenticitatea acestora.