• -10%
Gastracid D100 63 cpr Fares, REMEDII NATURISTE
Gastracid D100 63 cpr Fares, REMEDII NATURISTE

Gastracid D100 63 cpr Fares

Gastracid D100 63 cpr Fares

Contribuie la reducerea disconfortului şi a senzaţiilor neplăcute de la nivel gastro-esofagian.

2092
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
20,38 lei 22,64 lei -10%


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 20 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 20 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,40 lei.


 

Gastracid D100 63 cpr Fares

Contribuie la reducerea disconfortului şi a senzaţiilor neplăcute de la nivel gastro-esofagian.

Beneficii:
-ajută la neutralizarea acidului gastric
-contribuie la reducerea disconfortului şi a senzaţiilor neplăcute de la nivel gastro-esofagian
-contribuie la protejarea mucoaselor stomacului şi a esofagului
-susţine realizarea procesului de granulaţie şi epitelizare a mucoaselor la nivelul tubului digestiv
-ajută la optimizare a contracţiilor musculaturii netede la nivel gastric
-susţine o digestie sănătoasă
-contribuie la protecţia mucoasei gastrice
-ajută la eliminarea disconfortului digestiv.

Compozitie/comprimat:
-argilă 182 mg,
-flori de muşeţel (Matricariae flos) 20 mg,
-extract moale de flori de muşeţel (Matricariae flos) 20 mg,
-extract moale de rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix) 20 mg,
-tinctură de propolis 10 mg,
-rizomi de obligeană (Calami rhizoma) 10 mg,
-ulei esenţial de fenicul (Foeniculi aetheroleum) 5 mg,
-ulei esenţial de mentă (Menthae aetheroleum) 1,5 mg,
-excipienţi (agent de încărcare: celuloză, amidon, antiaglomerant: talc).

Administrare:
Copii între 6-12 ani: câte o jumătate de comprimat de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă sau la nevoie.
Copii peste 12 ani şi adulţii: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă sau la nevoie.
Dacă este necesar un efect mai puternic se pot administra până la 6 comprimate pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Durata curei: 6 săptămâni. Cura se poate repeta la nevoie.

Rolul componentelor:
Argila, prin caracterul său bazic şi adsorbant remarcabil, neutralizează excesul de acid gastric şi are efect de optimizare a procesului de granulaţie şi de epitelizare la nivelul mucoaselor, ceea ce conferă rezultate benefice în cazul senzaţiilor neplăcute şi a disconfortului de la nivel gastric şi esofagian.

Muşeţelul are acțiune protectoare gastrică datorită bisabololului care întărește bariera de protecție a mucoasei stomacului față de efectul agresiv al sucului gastric, prin creșterea secreției de mucus. Combate eructaţiile, iar datorită principiilor active din compoziţia sa prezintă acțiune de calmare a iritaţiilor şi de susţinere a procesului de granulaţie şi epitelizare.

Lemnul dulce are un efect protector gastric (demulcent). Conform studiilor, accelerează procesul de granulaţie şi de epitelizare la nivelul mucoasei stomacului, stimulează secreția de mucus bogat în glicoproteine protectoare și prelungeşte durata de viață a celulelor mucoasei gastroduodenale.

Obligeana este un reglator al secreţiei acide de la nivelul stomacului, fiind utilă în cazul digestiei lente cu stagnarea alimentelor la nivel gastric, cu refluxul hranei, şi a disconfortului însoţit de iritaţii la nivel esofagian. În plus, are acţiune liniştitoare, de optimizare a contracţiilor musculaturii netede a tractului digestiv şi carminativă (ajută eliminarea gazelor intestinale), fiind benefică în disconfortul digestiv asociat cu stări de agitaţie, nervozitate, iritabilitate.

Propolisul ajută eficient la reducerea iritaţiilor esofagiene şi gastrice, la realizarea procesului de granulaţie şi epitelizare a mucoaselor şi a tegumentelor şi la reducerea senzaţiilor neplăcute localizate la nivelui stomacului şi esofagului.

Uleiurile esenţiale de mentă şi de fenicul contribuie la eliminarea disconfortului abdominal cauzat de excesul de gaze, datorită proprietăţilor carminative şi de optimizare a contracţiilor musculaturii netede a tubului divestiv. Mentolul din uleiul esenţial de mentă înlătură senzaţia de greaţă şi disconfortul abdominal.

Atentionari:
Nu se recomandă în caz de alergie la produsele apicole sau de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.

Pe durata curei vă sfătuim să evitaţi alimentele acidifiante cum sunt: carnea grasă, mezelurile, brânzeturile fermentate, iaurtul, kefirul, afumăturile, conservele, prăjelile, grăsimea animală, dulciurile concentrate (ciocolată, dulceţuri), produsele de patiserie, zarzava-turile crude, fibroase sau cu celuloză dură (castraveţi, ridichi, gulii, sfeclă, fasole uscată, mazăre uscată, vinete, tomate), legume şi condimente picante (ceapă, usturoi, ardei iute, piper, hrean, muştar), fructele crude, băuturile prea reci sau fierbinţi, oţetul, murăturile, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua.
În schimb, este foarte bine să consumaţi alimente alcaline care neutralizează excesul de acid din stomac: lapte (are efect de pansament gastric), legume şi zarzavaturi (bine fierte) sub formă de supe-cremă, piureuri, soteuri, budinci sau sufleuri, unt, uleiuri presate la rece, carne slabă fiartă, ouă fierte, fulgi de ovăz, paste făinoase, pâine prăjită, banane, avocado, sucuri proaspete de morcovi, cartofi, varză, ceaiuri din plante medicinale cu efect protector gastric (de gălbenele, muşeţel, sunătoare, tei etc.).
Alimentele trebuie administrate în porţii mici şi repetate (5-6 mese/zi), la ore fixe sau de câte ori apare durerea, într-o stare de relaxare, mestecând bine hrana.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
63 cpr
Forma de prezentare
Flacon
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare