- La reducere!
- -8%
Extract din Muguri de Artar 50ml PlantExtrakt
Extract din Muguri de Artar 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Arţar (Acer campestre), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 38 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 38 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,76 lei.
Extract din Muguri de Artar 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Arţar (Acer campestre), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Beneficii:
-Nivele de acţiune: vezică biliară şi căi biliare, sistem arterial, sistem nervos central şi periferic.
-Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Arţar (Acer campestre), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
-Conţine alcool etilic de cereale 18% vol.
-Plantă recoltată ecologic.
-Certificare ecologică EcoInspect Ro-008.
-Tract digestiv: susţine buna funcţionare a vezicii biliare şi a căilor biliare, îmbunătăţeşte fluxul biliar;
-Sistem circulator: ajută la scăderea nivelului colesterolului şi a trigliceridelor;
-Sistem nervos: ajută la ameliorarea durerilor din nevralgii, a stărilor de neurastenie.
Administrare:
Adulţi şi copii peste 7 ani: în general, 1-2 ml, în puţină apă, o dată pe zi, înainte de masă.
1 ml=aprox. 25 de picături
Durata administrării poate varia între 1-3 luni de zile. Se poate repeta administrarea după 1 sau 2 luni de pauză.
Rolul componentelor:
Arţarul este un arbore rezistent, preţuit atât pentru lemnul său, cât şi pentru efectele terapeutice ale frunzelor, siropului şi fructelor. Arţarul rareori depăşeşte 20 m în inaltime, formează o coroană arcuită simetric, pe un trunchi mai degraba scurt.
Scoarta sa este netedă, cenuşie, se desprinde de trunchi sub forma unor solzi alungiţi iar frunzele sunt lobate, având practic aceeaşi culoare şi acelaşi luciu pe ambele feţe
În lunile de primăvară, arţarul poartă flori alb-gălbui, dispuse în inflorescenţe umbeliforme. Fructele sunt prevăzute cu două aripioare îmbinate, astfel încât descriu un unghi obtuz. Între ele, în vârful acestui unghi, se găseşte sămânţa, o mică nucă turtită. Toamna, frunzele arţarului se colorează în nuanţe strălucitoare de roşu şi galben.
În scop fitoterapeutic sunt utilizate frunzele, scoarţa, mugurii şi sucul extras prin crestarea scoarţei de arţar.
Compoziţia chimică a arţarului nu este pe deplin cunoscută, printre cele mai cunoscute substanţe care se găsesc şi se cunosclamomentul defaţă fiind: taninurile, flavonele şi principiile amare.
Proprietăţile terapeutice ale arţarului sunt: astringente, edulcorant natural, antidizenterice, antidiareice, antioxidante, energizante, hemostatice şi cicatrizante.
Preparatele fitoterapeutice pe bază de arţar sunt indicate în lupta cu radicalii liberi, reduc mărirea prostatei, previn agravarea aterosclerozei, calmează durerile de gută, ameliorează reumatismul, înţepăturile de insecte, oboseala oculară, acţionează benefic contra diareei şi sunt benefice contra secreţiei prea abundente de bilă, pentru normalizarea funcţiilor ficatului şi colecistului.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.