Extract din Muguri de Alun 50ml PlantExtrakt
Extract din Muguri de Alun 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Alun (Corylus avellana), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
Extract din Muguri de Alun 50ml PlantExtrakt
Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Alun (Corylus avellana), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
Beneficii:
-Nivele de acţiune: ficat, plămâni, măduvă osoasă, sistem vascular.
-Extractul gemoterapic este obţinut din muguri proaspeţi de Alun (Corylus avellana), prelucraţi conform reţetei farmaceutice de macerat glicerinic.
-Conţine alcool etilic de cereale 18% vol.
-Plantă recoltată ecologic.
-Certificare ecologică EcoInspect Ro-008.
-Ficat: ajută la refacerea ţesutului hepatic fibrosclerozat.
-Plămâni: ajută la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar;
Administrare:
Adulţi şi copii peste 7 ani: în general, câte 2 ml, în puţină apă, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese.
1 ml=aprox. 25 de picături
În cazul asocierii cu alte extracte gemoterapice, se va administra o dată pe zi.
Durata administrării poate varia între 1-3 luni de zile. Se poate repeta administrarea după 1 sau 2 luni de pauză.
Rolul componentelor:
Alunul este un arbust din familia betulaceelor. creste prin padurile de fag, de ulm, de stejar, in amestec cu arborii de baza sau la margine, sub forma de tufisuri, in zona alpina si subalpina. Poate fi intalnit si pe pajisti. Aria de raspandire – de la campie pana la munte, frecvent in zona dealurilor. Poate creste pana la cinci metri inaltime. Florile sunt sub forma de matisori, iar frunzele, aproape ovale, au un petiol de unu-doi centimetri. fructele (alunele) sunt achene si seamana cu ghinda sau chiar cu jirul si se grupeaza cate doua – patru la un loc. Alunul infloreste din luna februarie pana in aprilie. Valoare terapeutica au nu numai alunele, ci si frunzele, coaja sau ramurile arbustilor tineri. Importanti in terapie sunt si matisorii de alun. fructele contin: azotati, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, cupru, sulf, sodiu, vitaminele a si B, materii grase. Alunele de padure sunt, datorita aceste compozitii de exceptie, puternic nutritive si cu valoare energetica mare. Alunele sunt considerate un leac foarte bun impotriva anemiei hemolitice, in timp ce extractul de frunze si coji sau de ramuri tinere este considerat eficient in periflebite. Cu proprietati astringente, florile de alun (matisorii) pot fi utilizate in prepararea ceaiurilor sudorifice.
Consumul alunelor este foarte important nu numai in terapii, ci si in mentinerea unei stari generale bune. In mod obisnuit, alunele sunt asimiliate repede si aproape in totalitate de organism, fiind foarte hranitoare. Pentru practica gastronomica naturista au fost puse la punct peste 20 de retete pe baza de alune, recomandat vegetarienilor si diabeticilor. Mugurii de alun au si actiune antisclerotica.
Ca planta medicinala, alunul se remarca si prin puterea sa depurativa (de curatire a organismului), precum si ca fortifiant.
Calitati terapeutice: nutritive, energetice, digestive, vermifug, vasoconstrictoare si tonifiante.
Laboratoarele Plantextrakt au o experienţă de peste 20 de ani în prelucrarea plantelor, cu realizarea de preparate fitoterapice, gemoterapice şi medicamente homeopatice.