Crema de fata cu Aloe Vera si Grapefruit pentr ten gras 75ml Viva Natura
Crema de fata cu Aloe Vera si Grapefruit pentr ten gras
Formula comlpleta si complexa cu ingrediente naturale care echilibreaza secretia de sebum , deblocheaza porii fara sa usuce pielea, coonfera luminozitate tenului gras.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 37 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 37 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,74 lei.
Crema de fata cu Aloe Vera si Grapefruit pentr ten gras
Proprietăţi
-echilibrează secreţia de sebum
-deblochează porii, fără să usuce pielea
-conferă luminozitate tenului
Indicaţii
-reţinerea apei în epiderm şi tonifierea pielii
-are efect astringent şi purificator
-reglarea funcţionării glandelor sebacee
Ingrediente active
-apă, uleiuri prețioase de chimen negru, morcov și măceșe, uleiuri esențiale de bergamotă, neem, grape-fruit, tea-tree, spearmint, extracte de plante
Uleiul de chimen negru:
-are rol purificator, antifungic şi antiinflamator
-echilibrează metabilosmul lipidic al pielii
-puternic antiinfecţios
-are efect antioxidant (protejează pielea de radicalii liberi)
Ulei de rosa musqueta(macese):
-conţinut mare de acizi graşi esenţiali, implicaţi în sinteza prostaglandinelor ce servesc în mecanismele de apărare a pielii
-creşte elasticitatea pielii, stimulând sinteza colagenului şi a elastinei
-puternic antioxidant, bogat în vitamina C
Ulei de morcov:
-bogat în vitaminele A şi E –încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii
-are efect astringent asupra porilor
-echilibrează secreţia de sebum
Ulei de grapefruit:
-este antiseptic, astringent, tonic
-elimină excesul de sebum
-tratează acneea şi pielea congestionată cu pori
Ulei de bergamota:
-este energizant şi purificator
-antiinflamator, antiseptic
-recomandat pentru ten seboreic, acneic
-conferă prospeţime şi strălucire tenului
Concluzii:
-efect tonic şi astringent
-reducerea secreţiei sebacee
-conferă fermitate şi luminozitate pielii
Rolul componentelor:
Aloe Vera creşte în zonele cu climă blândă, unde temperaturile nu coboară pentru mult timp sub 0 grade şi poate fi recunoscută după frunzele cărnoase, în fomă de lance, care cresc direct din pământ, cu marginile în formă de dinte de fierăstrău.
În scopuri teraputice se folosesc atât seva cât şi gelul frunzelor de aloe vera, însă trebuie îndeplinită o condiţie esenţială, şi anume: frunzele se culeg abia când planta împlineşte 2-3 ani. Seva se scurge când se taie frunza, iar gelul provine din celulele bogate în mucilagiu din miezul frunzei.
Aloe conţine un complex de substanţe benefice, printre care aloina şi gelul de aloe. Aloina este un lichid galben-lăptos, situat imediat sub coaja frunzei şi care este folosit de mii de ani ca laxativ, sub formă de prafuri sau ca atare.
Gelul de aloe are proprietăţi antiinflamatorii, detoxifiante şi de stimulare a colagenului, fiind ideal în tratamentele cosmetice de întreţinere a pielii.
Gelul de aloe vera întăreşte sistemul imunitar şi are efecte antibiotice, antiinflamatorii şi antiseptice, care ajută la tratarea anumitor probleme ale pielii precum eczemele şi psoriazisul.
În acelaşi timp, un consum regulat de aloe normalizează tranzitul intestinal, promovând sănătatea sistemului digestiv, creşte absorbţia de proteine, ameliorează arsurile la stomac şi are efect calmant asupra gingiilor şi ţesuturilor bucale moi.
Planta de aloe este o sursă bogată de minerale precum calciu, sodiu, fier, potasiu, crom, magneziu, mangan, cupru si zinc, dar este şi printre puţinele surse vegetale de vitamina B12, A, B, C, E şi acid folic, care nu pot fi asimilate corespunzător doar prin alimentaţie.
Toţi aceşti nutrienţi ajută la menţinerea greutăţii corporale în limitele normale, împiedică îmbătrânirea celulară şi asigură necesarul zilnic de energie.
Grapefruitul este bogat in fitonutrienti precum vitamina A, beta-caroten si licopen. Este considerat drept fructul paradisului datorita proprietatilor de vindecare a bolilor, mai ales printre iubitorii de fitness.
Planta este un arbore citric subtropical si, din punct de vedere botanic, apartine vastei familii a citricelor, Rutaceae. Denumirea stiintifica este Citrus paradisi.
Grapefruitul, care este un pom vesnic verde, cultivat pentru fructele sale, a fost descoperit in padurile din insula Barbados din Caraibe. Acum este unul dintre fructele cultivate pe scara larga in Statele Unite, in special in Florida, California si alte state semi-tropicale. Fructul este, de fapt, un hibrid natural dintre pomelo si portocala. Pomul creste pana la 15 m inaltime si poarta numeroase fructe de culoare galben-oranj in fiecare sezon.
Fiecare fruct are o forma usor aplatizata, diametrul de 8-12 cm si cantareste in general pana la 250 grame. In mod caracteristic, fructul are coaja putin mai groasa si mai grea decat portocalele. In interior, pulpa este segmentata ca si in cazul portocalelor. Fructul este foarte suculent, acid, iar culoarea variaza in functie de soiuri, putand avea pulpa alba, roz sau rosie si dulceata diferita. In timp ce unele soiuri sunt lipsite de samburi, altele pot avea pana la 50 de seminte albe, eliptice si ascutite, cu lungimea de aproximativ 1/2 inchi.
Fructul reprezinta o sursa bogata de vitamina A (ofera aproximativ 1150 UI la 100 grame), si antioxidanti flavonoizi, precum naringenina (aceasta fiind substanta care confera gustul amarui grapefruitului) si naringina. In plus, reprezinta o buna sursa de licopen, beta-caroten, xantina si luteina. Studiile sugereaza ca acesti compusi au proprietati antioxidante si sunt esentiali pentru buna functionare a vederii. Puterea antioxidanta totala masurata in termenii capacitatii de absorbtie a radicalilor oxigenului din grapefruit este de 1548 micromol TE/100 grame. In plus, vitamina A este, de asemenea, necesara pentru mentinerea sanatatii mucoaselor si a pielii. Consumul unor fructe bogate in vitamina-A si flavonoide protejeaza impotriva cancerului cavitatii bucale si pulmonare.
Constituie o sursa excelenta de vitamina C, furnizand aproximativ 52% din doza zilnica recomandata. Vitamina C este un puternic antioxidant natural si ajuta organismul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi si a agresiunii radicalilor liberi. Mai mult, este necesar pentru mentinerea sanatatii tesutului conjunctiv si ajuta la vindecarea ranilor timpurii. De asemenea, faciliteaza absorbtia fierului din intestin.
Soiurile rosii de grapefruit sunt deosebit de bogate in cel mai puternic antioxidant flavonoid, si anume licopenul. Studiile au aratat ca licopenul protejeaza pielea impotriva deteriorarii produse de razele ultraviolete si ofera protectie impotriva cancerului de prostata.
In plus, contine o concentratie buna de vitamine din complexul B, cum ar fi acidul folic, riboflavina, piridoxina si tiamina, precum si unele minerale cum ar fi fierul, calciul, cuprul si fosforul.