CIMBRISOR 70 capsule Favisan
CIMBRISOR 70 capsule Favisan
Distruge bacteriile patogene, protejează celulele sistemului nervos, reduce colesterolul negativ și trigliceridele.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
CIMBRISOR 70 capsule Favisan
Distruge bacteriile patogene, protejează celulele sistemului nervos, reduce colesterolul negativ și trigliceridele.
Este astringent, distruge bacteriile patogene din intestin, împiedică depunerile grăsimilor pe vasele de sânge din creier, menținând circulația la nivel optim. Protejează împotriva îmbătrânirii și degenerării celulelor sistemului nervos, favorizează atenția și concentrarea. Reduce cantitatea de colesterol rău (LDL) și a trigliceridelor din sânge; reduce susceptibilitatea aparatului cardio-vascular la influența dăunătoare a stresului psihic; calmează spasmele digestive, reduce procesul inflamator, protejează împotriva formării cheagurilor de sânge.
Utilizat tradițional ca adjuvant în: răceli, bronșite, tuse, infecții respiratorii recidivante, colite, enterocolite, colon iritabil, colon spastic, diaree, tulburări ale circulației cerebrale, hipercolesterolemie, hipertensiune arterială, infecții genito-urinare, giardia și alți paraziți intestinali, candidoze.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar, înainte de masă
Doza zilnică recomandată: 4 x 1 cps./zi. Cura durează minim 28 de zile, maxim 6 săptămâni și poate fi reluată ori de câte ori este nevoie.
Ingrediente/cps.: 0,20 g cimbrișor (Serpylii herba)
Prezentare: flacon cu 70 de capsule
Rolul componentelor:
Cimbrişorul „acţionează ca emenagog, diuretic, expectorant, analgezic, [...] fiind util pentru plămâni, ficat, splină şi stomac. [...] Principalul ingredient activ al plantei este uleiul esenţial, care este un dezinfectant puternic. [...] Serpyllum este un bun tonic, expectorant, prezintă proprietăţi gastrice”.
G. Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938
În Evul Mediu cimbrişorul trecea drept o iarbă a războinicului, dătătoare de curaj şi de vitejie în luptă.O arată obiceiul cavalerilor şi al cruciaţilor de a-şi împodobi scuturile cu cimbrişor.
Sau obiceiul domniţelor de a broda crenguţe de cimbrişor, înconjurate de albine, pe eşarfa dăruită cavalerului lor care pleca în cruciade, eşarfă care avea menirea de a-i da tărie şi curaj.
Cimbrişorul este un subarbust cu ramuri culcate la pământ, care fac rădăcini din care cresc numeroase tulpini. Înflorește în perioada mai-septembrie.
Componenta principală a cimbrişorului este uleiul volatil compus din timol, carvacrol, α-pinen, limonen, linalol, geraniol, β-bisabolen. Pentru susţinerea proprietăţilor terapeutice s-au descoperit şi alte componente cum sunt flavonoidele, acizii polifenolcarboxilici (acid cafeic, acid rosmarinic), taninurile, saponinele, o substanță amară (serpilină) şi sărurile minerale.
Cimbrișorul are proprietatea de a descongestiona căile respiratorii şi de a elimina mucozităţile, fiind cu succes utilizat în sinuzite sau congestia urechii, de a dezinfecta intestinele fiind un bun antiseptic şi de a îmbunătăţi circulaţia, inclusiv cea cerebrală. Acțiunea antispasmodică asupra musculaturii netede, face ca cimbrișorul sa ajute la ameliorarea durerilor menstruale.
Studiile experimentale pe animale, au demonstrat un efect antihormonal şi hormon like tiroidian pe glanda pituitară. Cercetătorii au concluzionat în urma diverselor studii eficienţa uleiului volatil de cimbrişor împotriva unor micotoxine, având un puternic efect inhibitor asupra acestora, efect ce poate fi determinat de sinergia efectelor date de componentele uleiului volatil.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Acest ceai se recomandă cu prudenţă femeilor însărcinate.
Se poate consuma pe durata alăptării.