CUISOARE 90 capsule Favisan
CUISOARE 90 capsule Favisan
Doctorul infecţiilor bacteriene.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 44 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 44 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,88 lei.
CUISOARE 90 capsule Favisan
Protejează organismul de bacterii, virusuri, fungi, paraziţi, reduce durerea, procesul inflamator şi agregarea plachetară, protejează împotriva formării tumorilor, cheagurilor şi a radicalilor liberi (este antioxidant); favorizează digestia (prin stimularea secreţiilor gastro-intestinale), diureza şi dezintoxicarea organismului; inhibă procesele fermentative din intestin, resoarbe gazele formate; activează splina şi funcţiile renale; îndepărtează halena, senzaţia de vomă, sughiţul rebel.
Mod de utilizare: ca supliment alimentar
a) 3 x 3 capsule/zi după mese ca atare sau
b) se deschid capsulele şi peste conţinut se toarnă 100 ml apă clocotită; se acoperă şi după 5-10 minute se strecoară şi se bea infuzia.
Doza zilnică recomandată: 3 x 3 capsule/zi
Ingrediente: 0,35 g cuişoare (Eugenia caryophyllus)
Utilizat tradiţional ca adjuvant în: parazitoze, împrospătarea respiraţiei, alungarea gândurilor malefice, în combaterea diareei, balonării, flatulenţei, indigestiei, gastritei, greţei, senzaţiei de vomă, lipsei poftei de mâncare
PROGRAM DE ELIMINARE A PATOGENILOR
(virusuri, bacterii, protozoare, fungi, viermi etc.)
Se administrează timp de 10 zile următoarele:
1. ÎNAINTEA MESELOR:
● FORTIFIANT GLANDULAR: 1 lingură de 3 ori/zi, diluat cu apă sau ceai
● FAVIGIARDIN: 1 lingură de 3 ori/zi, diluat cu apă sau ceai
● PELIN: 2 capsule de 3 ori/zi
2. DUPĂ MESE:
● CUIȘOARE: 3 capsule de 3 ori/zi (capsulele se iau una câte una)
3. ÎNTRE MESE:
● NUTRISAN PZ (ceai contra parazitozelor): 2-4 căni/zi
COPII (1-10 ani). Timp de 10 zile: Favigiardin (conform etichetei) și Nutrisan PZ (1-2 ceaiuri/zi)
Rolul componentelor:
Cuişoarele sunt mugurii florali (bobocii) uscaţi ai arborelui aromatic Eugenia caryophyllata, originar din insulele Moluce şi Celebe şi pe larg cultivat în zonele tropicale.
Florile sunt recoltate de două ori pe an, în iunie şi decembrie, în momentul când ele trec de la culoarea verde la culoarea roz, apoi se usucă la soare până ce lumina şi aerul fac ca ţesutul mugurilor să se impregneze cu esenţa pe care o conţin, căpătând o culoare brună.
Condiment şi remediu natural, cuişoarele au fost folosite de sute de ani, schimburile comerciale cu acestea între „insulele cuişoarelor” Ternate şi China, datând de 2500 de ani.
Datarea istorică a cuişoarelor ca şi condiment, s-a găsit mult timp în urmă în relatările referitoare la vasele comerciale din 1721 ÎH. Referinţe bibliografice timpurii susţin că apropiaţii împăratului Chinei trebuia să ţină cuişoare în gură, pentru a le împrospăta respiraţia. Ca multe alte condimente, cuişoarele au fost o marfă mult apreciată şi de către de romani.
Alături de nucşoară, cuişoarele au fost unul din cele mai preţioase condimente din secolele XVI şi XVII, una din navele lui Magelan întorcându-se în 1522 încărcată cu nucşoară şi cuişoare, spre deliciul spaniolilor. Desigur, mulţi râvneau preţioasa marfă, cuişoarele la vremea aceea valorând mai mult decât greutatea lor în aur.
În 1605 olandezii au găsit drumul spre Moluccas şi au început comerţul cu cuişoare, şi extinzând cultivarea plantei, au menţinut un monopol efectiv asupra comerţului, ajungând chiar, în 1816, să dea foc unor plantaţii pentru a-i creşte preţul.
În jurul anilor 1800, planta a fost introdusă în India prin Mauritius.
În medicina tradiţională chineză, cuişoarele au fost îndelung utilizate pentru a trata indigestia, diarea, hernia, şi viermii intestinali, precum şi diferite infecţii fungice precum cele de la nivelul picioarelor la atleţi. În folclorul asiatic se spune că ţinând în gură două cuişoare fără a le mesteca sau înghiţi, putem să renunţăm la dorinţa pentru alcool.
Vindecătorii tradiţionali ayurvedici au utilizat cuişoarele din vremuri antice pentru tratamentul bolilor respiratorii şi digestive.
Naturaliştii medievali germani utilizau cuişoarele ca parte din mixturile anti-gutoase. Medicii eclectici americani timpurii le-au folosit ca tratament pentru problemele digestive, adăugându-le de asemenea medicamentelor amare, făcându-le astfel ai plăcute la gust. Ei au fost primii care au extras uleiul esenţial şi l-au aplicat pe gingii pentru uşurarea durerilor de dinţi. Câteva picături de ulei în apă erau antivomitive, iar infuzia reducea senzaţia de greaţă.
Astăzi este folosită ca plantă medicinală în special datorită efectelor sale stimulent-aromatice, având efecte pozitive şi în ulcerele stomacale, vomă, flatulenţă.
Infuzia de cuişoare, la fel apa distilată de cuişoare, pudra sau tinctura stimulează apetitul şi digestia. Uleiul esenţial este antiseptic şi analgezic, proprietăţi datorită cărora, mai ales în trecut, se folosea mult în stomatologie. Şi astăzi se foloseşte în produsele naturiste pentru cunoscutele sale calităţi bactericide împotriva bacteriilor de tip streptococ, stafilococ şi pneumococ.
Uleiul esenţial este bogat în eugenol, substanţă cu proprietăţi antiseptice şi antitermice, utilizată în medicina românească încă din secolul XIX, în afecţiuni pulmonare, sau ca analgezic local. Uleiul mai conţine acetat de eugenol, acid oleanolic, şi caryophyllen. Cercetătorii japonezi, au mai descoperit în compoziţia cuişoarelor substanţe cu efect antioxidant.