- La reducere!
- -5%
Cicoare Instant 50gr - Solaris
Cicoare 100% instant 50gr - Solaris
Cicoarea poate fi un inlocuitor de succes al cafelei, putand fi consumata in orice moment al zilei, chiar si de copii. Are proprietati de energizare si ajuta functiile digestive, dar nu are cofeina.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 12 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 12 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,24 lei.
Cicoare 100% instant 50gr - Solaris
Cicoarea poate fi un inlocuitor de succes al cafelei, putand fi consumata in orice moment al zilei, chiar si de copii. Are proprietati de energizare si ajuta functiile digestive, dar nu are cofeina.
Beneficii:
-Cicoarea are radacina bogata in inulina, probiotic natural, cu proprietati asupra sanatatii dovedite stiintific;
-Inulina obtinuta din cicoare este ingredientul multor suplimente alimentare care ajuta in curele de slabire, deoarece stimuleaza digestia si reduce valoarea nutritiva a hranei;
-Cel mai important beneficiu pe care il aduce inulina este stimularea dezvoltarii microflorei potrivite in intestine;
-Prin procesul de coacere, cicoarea capata un gust asemanator cu cel al cafelei. De aceea, de multi ani, cicoarea reprezinta o alternativa pentru cafea.
Compozitie:
Radacina de cicoare prajita 100%.
Administrare:
Mod de preparare: se pune o lingurita de cicoare la o ceasca si se adauga 100 ml de apa fierbinte. Se poate adauga lapte, ceai, frisca sau diferite condimente (ex. scortisoara, cardamon). Se poate consuma si rece sub forma de frappe, cu inghetata sau frisca.
Atentionari:
Persoanele cu alergie la polen de ambrozie sau mesteacan ar trebui sa evite cicoarea pentru a limita efectele secundare negative. Cafeaua cu cicoare nu este recomandata femeilor insarcinate sau care sunt in perioada de alaptare.
Rolul componentelor:
Cicoarea este o plantă perenă, spontană și adesea cultivată pentru rădăcinile sale din care se extrage un surogat de cafea. În scopuri medicinale de la această plantă se întrebuințează părțile aeriene (Cichorii herba) ce se recoltează în prima perioadă de înflorire a plantei, in lunile iulie-august, când tulpinile nu au apucat încă să se întărească, rădăcinile (Cichorii radix) se recoltează în lunile septembrie-octombrie.
Rădăcina de cicoare abundă în vitamina A, B, C, E și K, dar și de potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc și magneziu. Are și inulină, o polizaharidă care scade riscul apariției cancerului de colon și menține oasele sănătoase. Este indicată și pentru cei care vor să aibă un nivel mai scăzut al colesterolului, stimulând și sistemul imunitar și reduce bacteriile dăunătoare datorită faptului că restabilește flora normală la nivelul intestinului. Are și efect detoxifiant, tonic și decongestionant al organelor interne datorită principiilor amare din compoziție. Rădăcina de cicoare are proprietăţi hipoglicemiante datorită taninurilor, deoarece acestea determină o reducere a absorbţiei glucozei.
Rădăcina de cicoare este un bun înlocuitor de cafea. Coaptă şi mărunţită, rădăcina se fierbe 2-3 minute cu o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat sub capac după care se strecoară și se poat e îndulci cu puțină miere.
ntr-o frumoasă legendă transilvăneană, cicoarea este asociată cu zâna florilor care se spală cu roua înainte de răsăritul soarelui pentru a nu fi văzută de cineva. Fiind zărită într-o dimineață de Soare, acesta s-a îndrăgostit de ea și a trimis doi luceferi s-o pețească. Zâna pamânteana îi refuză. Supărat, astrul zilei o transformă în floare de Cicoare. De atunci se spune că cicoarea stă tot timpul cu ochii după Soare până toamna târziu, iar florile ei se strâng seara, la apus, și se desfac dimineața, la răsărit.