Coșul tău
Nu mai sunt produse in coșul tău
- La reducere!
- -20%
Pate Vegetal de Linte Rosie
Pate Vegetal de Linte Rosie 100g SanoVita
Pateul din linte rosie este o alegere foarte sanatoasa si gustoasa in acelasi timp, avand un gust intens de linte, si avand multe beneficii pentru sanatate. O alimentatie sanatoasa este una echilibrata si diversificata.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 5 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 5 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,10 lei.
Pate Vegetal de Linte Rosie 100g SanoVita
Pateul din linte rosie este o alegere foarte sanatoasa si gustoasa in acelasi timp, avand un gust intens de linte, si avand multe beneficii pentru sanatate. O alimentatie sanatoasa este una echilibrata si diversificata.
Beneficii:
-Aceasta pasta tartinabila este bogata in proteine de calitate inalta, datorita lintei atent selectionate.
-Este bogata in fibre vegetale cu rol important in tractul digestiv si nu contine alergeni.
-Este o sursa naturala de folati, mangan si polifenoli cu rol antioxidant.
-Acest pate este ideal pentru diversitatea in alimentatia zilnica deoarece este un preparat obtinut din ingrediente de calitate superioara.
-Cercetarile au demonstrat ca leguminoasele cu bob (lintea, mazarea, nautul, bobul, fasole, soia) au un enorm potential in preventia problemelor cronice de sanatate precum diabetul, bolile cardiovasculare si obezitatea, dar si in sustinerea starii de sanatate in general.
-Cu o tartinabilitate comparabila cu pateurile traditionale, cu un gust placut si aromat, pasta tartinabila de linte rosie reprezinta un produs satios, sanatos si gata de consum atunci cand timpul nu mai are rabdare cu tine.
-Pasta tartinabila de linte rosie a fost realizata in colaborare cu Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, fiind supus rigorilor si standardelor de calitate stiintifice.
-A primit medalia de aur pentru aceasta categorie de produse in 2017 la Salonul International de Inventii de la Geneva.
-Aceasta pasta tartinabila este bogata in proteine de calitate inalta, datorita lintei atent selectionate.
-Este bogata in fibre vegetale cu rol important in tractul digestiv si nu contine alergeni.
-Este o sursa naturala de folati, mangan si polifenoli cu rol antioxidant.
-Acest pate este ideal pentru diversitatea in alimentatia zilnica deoarece este un preparat obtinut din ingrediente de calitate superioara.
-Cercetarile au demonstrat ca leguminoasele cu bob (lintea, mazarea, nautul, bobul, fasole, soia) au un enorm potential in preventia problemelor cronice de sanatate precum diabetul, bolile cardiovasculare si obezitatea, dar si in sustinerea starii de sanatate in general.
-Cu o tartinabilitate comparabila cu pateurile traditionale, cu un gust placut si aromat, pasta tartinabila de linte rosie reprezinta un produs satios, sanatos si gata de consum atunci cand timpul nu mai are rabdare cu tine.
-Pasta tartinabila de linte rosie a fost realizata in colaborare cu Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, fiind supus rigorilor si standardelor de calitate stiintifice.
-A primit medalia de aur pentru aceasta categorie de produse in 2017 la Salonul International de Inventii de la Geneva.
Compozitie:
-linte rosie,
-ulei de floarea-soarelui,
-sare,
-fibra de citrice,
-paprica dulce,
-emulsifiant.
-linte rosie,
-ulei de floarea-soarelui,
-sare,
-fibra de citrice,
-paprica dulce,
-emulsifiant.
Rolul componentelor:
Lintea se bucura de mare succes la curtea faraonilor egipteni, după cum indică frescele din epoca domniei lui Ramses al II-lea. Nici asirienii nu erau străini de cultivarea lintei. Se pare că lintea era cultivată chiar în vestitele grădini suspendate ale Babilonului, în secolul al VIII-lea î.H. Treptat, culturile de linte s-au răspândit în Grecia antică, însă aici lintea era văzută ca alimentul săracilor. De altfel, despre noii îmbogăţiţi ai vremii se spunea, ironic, că lintea nu mai era pe gustul lor... De-a lungul timpului, lintea a devenit un aliment de bază.
Lintea este o sursă importantă de antioxidanţi, compuşii care apără celulele organismului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, răspunzători de apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer şi a altor boli asociate îmbătrânirii.
Lintea se bucura de mare succes la curtea faraonilor egipteni, după cum indică frescele din epoca domniei lui Ramses al II-lea. Nici asirienii nu erau străini de cultivarea lintei. Se pare că lintea era cultivată chiar în vestitele grădini suspendate ale Babilonului, în secolul al VIII-lea î.H. Treptat, culturile de linte s-au răspândit în Grecia antică, însă aici lintea era văzută ca alimentul săracilor. De altfel, despre noii îmbogăţiţi ai vremii se spunea, ironic, că lintea nu mai era pe gustul lor... De-a lungul timpului, lintea a devenit un aliment de bază.
Lintea este o sursă importantă de antioxidanţi, compuşii care apără celulele organismului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, răspunzători de apariţia afecţiunilor cardiovasculare, a anumitor tipuri de cancer şi a altor boli asociate îmbătrânirii.
La fel ca toate leguminoasele, lintea este bogată atât în fibre solubile, cât mai ales în fibre insolubile. Fibrele solubile pot contribui la prevenirea bolilor cardiovasculare, prin acţiunea de normalizare a nivelului de colesterol din sânge. Tot fibrele solubile pot ajuta la un control mai bun al diabetului de tip 2, prin încetinirea asimilării glucozei din alimente. La rândul lor, fibrele insolubile sunt eficiente în combaterea constipaţiei, prin uşurarea tranzitului intestinal.
Lintea este o sursă excelentă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul şi magneziul. Fosforul joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. În plus, fosforul contribuie la dezvoltarea şi regenerarea ţesuturilor şi la stabilizarea pH-ului sangvin. La rândul său, fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge. Zincul intră în reacţiile imunitare şi accelerează cicatrizarea rănilor. Magneziul intră în acţiunile enzimatice şi întăreşte sistemul imunitar.
Lintea este o sursă excelentă de minerale, dintre care se disting fosforul, fierul, zincul şi magneziul. Fosforul joacă un rol vital în menţinerea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. În plus, fosforul contribuie la dezvoltarea şi regenerarea ţesuturilor şi la stabilizarea pH-ului sangvin. La rândul său, fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge. Zincul intră în reacţiile imunitare şi accelerează cicatrizarea rănilor. Magneziul intră în acţiunile enzimatice şi întăreşte sistemul imunitar.
Alături de minerale, lintea se mai remarcă şi prin conţinutul important de vitamine, în special de vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6 si B9). Dintre acestea, vitamina B9, cunoscută şi sub numele de acid folic, joacă un rol major în producerea materialului genetic de tip ADN şi ARN, în buna funcţionare a sistemului nervos şi a sistemului imunitar. Acidul folic este indispensabil femeilor însărcinate, pentru că ajută la dezvoltarea sănătoasă a fătului.
Verde, roşie, brună, blondă, mare, medie sau mică, lintea se găseşte în diverse sortimente. Avantajul lintei faţă de majoritatea leguminoaselor este că, fiind mai mică, necesită un timp mai redus de pregătire (între 20 şi 30 de minute).
Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentaţie sunt lintea verde şi cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii. Cu un gust fin, asemănător celui de nucă, lintea verde este cea mai răspândită varietate de linte. În schimb, lintea roşie este cel mai rar sortiment.
Cele mai indicate sortimente de linte pentru alimentaţie sunt lintea verde şi cea roşie, care îşi păstrează cel mai bine forma şi proprietăţile în urma fierberii. Cu un gust fin, asemănător celui de nucă, lintea verde este cea mai răspândită varietate de linte. În schimb, lintea roşie este cel mai rar sortiment.
Nicio recenzie