- La reducere!
- -8%
Bautura Vegetala din Nuca de Cocos 400ml SanoVita
Bautura Vegetala din Nuca de Cocos 400ml SanoVita
Aceasta bautura de cocos, deoarece are un continut de minim 27% nuca de cocos, este considerata un concentrat de lapte de cocos. Aceste poate fi indoit cu apa pentru a fi consumat ca atare, cu cereale dimineata sau in componenta preparatelor culinare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
Bautura Vegetala din Nuca de Cocos 400ml SanoVita
Aceasta bautura de cocos, deoarece are un continut de minim 27% nuca de cocos, este considerata un concentrat de lapte de cocos. Aceste poate fi indoit cu apa pentru a fi consumat ca atare, cu cereale dimineata sau in componenta preparatelor culinare.
Beneficii:
Cocosul este recomandat a fi consumat pentru intarirea sistemului imunitar, prevenirea bolilor, reducerea poftei de mâncare și scăderea aportului de calorii, reduce inflamația și dimensiunea ulcerului și poate lupta împotriva virusurilor și bacteriilor care cauzează infecții.
Compozitie:
-apa,
-extract de nuca de cocos 27,3%,
-emulgator guma xantan,
-stabilizator guma guar,
-regulator de aciditate acid citric.
Produsul nu provine din culturi modificate genetic.
Administrare:
Aceste poate fi indoit cu apa pentru a fi consumat ca atare, cu cereale dimineata sau in componenta preparatelor culinare.
Laptele de cocos este extras din pulpa nucii de cocos, rasa si stoarsa, obtinandu-se un lichid, numit si lapte de cocos ce este bogat in vitaminele C, E, B1, B3, B5 și B6 și minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor.
Laptele vegetal de cocos este un excelent inlocuitor al laptelui de vaca. Poate fi consumat atat de vegetarieni, vegani sau persoanele care tin post, cat si de cei care sufera de intoleranta la lactoza. Iata cateva criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand alegi un produs de acest tip:
Concentratia – practic cata pulpa de cocos apare acolo? Exista pe piata lapte de cocos simplu si lapte de cocos concentrat, la care se poate adauga apa pentru a obtine concentratia obisnuita de lapte.
Provenienta – produsul sa fie cat mai natural, sa nu provina din culturi modificate genetic.
Aditivii adaugati suplimentar – acestia trebuie sa fie naturali, nu creati artificial, in laborator, iar informatiile in acest sens sa ne parvina din surse de incredere.
Sunt numeroase situatiile in care, pe etichetele produselor pe care le cumparam, in special cele conservate, apare o lista intreaga de denumiri ciudate, pe care nu le intelegem: celebrele si mult discutatele E-uri. De multe dintre ele ne putem feri, refuzand sa cumparam produsul respectiv, iar de altele nu este neaparat cazul sa ne ferim, pentru ca nu ne fac rau.
Cum facem, totusi distinctia? Intr-un singur cuvant: informandu-ne. Simplu de zis, dar mai dificil de facut, avand in vedere ca internetul abunda de articole si sfaturi, unele date de specialisti, altele de…cautatori de trafic. Singura solutie este sa cautam sursa primara, sa cautam specialistii veritabili, cu alte cuvinte. Dar unde ii gasim?
In materie de reglementari privind siguranta alimentatiei, un mare pas inainte a fost facut prin infiintarea de catre ONU, in 1963, a unui organism international al carui scop il reprezinta elaborarea unui set de standarde globale pentru alimente. Asa s-a nascut Codex Alimentarius, iar la acesta el au aderat peste 160 de tari, printre care si Romania, in anul 2004.
Codex Alimentarius ne spune cu precizie daca si in ce context anumiti compusi, sunt sau nu daunatori sanatatii.
Sa luam de exemplu doi dintre cei mai intalniti compusi in produsele din lapte vegetal: guma de guar si guma de xantan.
Guma de guar este produsa din semintele plantei Cyamopsis tetragonolobus, iar guma de xantan ia nastere printr-un procedeu natural de fermentare produsa de bacteria Xanthomonas campestris din zaharuri si melasa. Folosirea acestora este aprobata de Codex Alimentarius, dupa cum se poate vedea in acest document sau, chiar la sursa, in Regulamentul oficial al Comisiei Europene privind lista aditivilor alimentari.
Emulgatori cum sunt guma de guar sau guma de xantan au ca scop combaterea separarii ingredientelor din iaurturi, crema de cocos sau lapte de cocos si mentinerea consistentei cremoase originale a produselor. Acesti compusi sunt naturali, vegetali, nu creati in mod sintetic, in laborator si singura situatie in care ne pot afecta buna functionare a organismului intervine daca ei se consuma in cantitati mari, putand atunci cauza balonare si flatulenta.