Ceai Rooibos 20 plicuri AdNatura
Ceai Rooibos 20 plicuri AdNatura
Ceaiul de Rooibos, numit şi “Ceaiul roşu” conţine o serie de antioxidanti naturali care nu se regăsesc în alte ceaiuri. Aceştia ajută la neutralizarea radicalilor liberi aflaţi în organism. Astfel, Rooibos-ul poate duce la contracararea procesului de îmbătrânire şi la stimularea sistemului imunitar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
Ceai Rooibos 20 plicuri AdNatura
Ceaiul de Rooibos, numit şi “Ceaiul roşu” conţine o serie de antioxidanti naturali care nu se regăsesc în alte ceaiuri. Aceştia ajută la neutralizarea radicalilor liberi aflaţi în organism. Astfel, Rooibos-ul poate duce la contracararea procesului de îmbătrânire şi la stimularea sistemului imunitar.
Beneficii:
-Din frunzele plantei se obţine un ceai cu o uşoară aromă de portocale şi caramel. Este recomandat pentru consum pe tot parcursul zilei, putând fi util şi copiilor şi persoanelor sensibile din punct de vedere cardiologic.
-Acest ceai este pur şi natural pentru că nu conţine aditivi, conservanţi sau coloranţi. Este o bautură liniştitoare, potrivită oamenilor care ţin o dietă care le restrictionează numărul de calorii consumate.
-Ceaiul de Rooibos este recomandat şi persoanelor care suferă de iritabilitate, dureri de cap, probleme cu somnul, dar şi celor care sunt tensionaţi, depresivi sau hipertensivi. Nu conţine cafeină şi are un efect relaxant asupra sistemului nervos. Ceaiul de Rooibos are un conţinut scăzut de tanin şi, de aceea, nu are efecte negative în absorbţia fierului şi a proteinelor în organism.
-Ceaiul are şi proprietăţi antispasmodice, alinând crampele stomacale şi colicile copiilor mici. Mai are rolul de a linişti problemele stomacale şi indigestiile, dar şi stările de greaţă, de vomă, arsurile la stomac, ulcerele şi constipaţia.
-Mai mult, ceaiul de Rooibos suplimentează cantităţile zilnice necesare de calciu, magneziu şi, în special de fluor, indispensabile în dezvoltarea optimă a oaselor şi sănătatea dinţilor. Conţine zinc şi acizi alfa-hidroxi, care menţin sănătatea pielii, dar şi magneziu care ajută sistemul nervos.
-Ceaiul de Rooibos are un efect liniştitor pentru piele, alinând mâncărimile şi iritaţiile produse de eczeme, erupţiile de scutec şi acneea, atunci când este aplicat direct pe zona afectată.
-Rooibosul este un remediu cunoscut împotriva alergiilor, insomniei, durerilor de cap şi disconfortului digestiv. Cercetatorii au descoperit că Ceaiul roşu favorizează producerea de anticorpi. De asemenea, Ceaiul roşu impiedică formarea de celule modificate la nivelul pielii.
-Este un ceai care se poate consuma în mod curent întrucât alină setea pe timpul zilei şi ajută la obţinerea unui somn liniştit şi relaxat noaptea.
Compoziţie
Rooibos – Aspalathus linearis.
Administrare
Intern: infuzie-1 plic la 250 ml apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă în repaos 5-10 minute,. Se beau 2-3 căni cu ceai pe parcursul zilei. Ceaiul se serveşte ca atare sau, după preferinţă cu miere, zahăr sau lapte. În Africa de Sud se preferă Ceaiul roşu cu lapte şi zahăr, dar în alte zone ale lumii este servit simplu sau uşor îndulcit.
Contraindicaţii
La dozele recomandate nu se cunosc.
Acest produs este un supliment alimentar.
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos.
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici.
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.
Rolul componentelor:
Ceaiul Rooibos (sau ceaiul rosu) este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri atat in tara noastra cat si in Europa, insa fara a avea nicio legatura cu ceaiurile obtinute din planta Camellia Sinensis. Consumat in Africa de Sud de secole, ceaiul Rooibos a devenit un ceai iubit in intreaga lume datorita gustului sau delicios, dar si datorita proprietatilor benefice pe care le are asupra organismului.
Rooibosul este obtinut dintr-o planta total diferita de planta de ceai. Aceasta planta are denumirea de
Aspalathus Linearis si face parte din familia Fabaceae. Acest arbust care este cultivat pe coasta de vest a Africii de Sud.
Acest ceai se obtine prin fermentarea frunzelor, actiune care ii ofera ceaiului si culoarea rosu-maronie.
In limba Afrikaans Rooibos se traduce prin “tufis rosu” dar mai este denumit si “ceai rosu” sau “tufis de ceai”.
Spre deosebire de ceaiul obtinut din frunzele de Camellia Sinensis, ceaiul rooibos nu contine cofeina si abunda in antioxidanti dintre care cel mai important este Quercitina. Acest antioxidant este cunoscut pentru proprietatile sale benefice de protectie a sistemului cardiovascular dar si pentru proprietatile sale antiinflamatoare.
De asemenea, ceaiul rooibos mai contine si compusi fenolici, incluzand flavanoli, flavone, flavanone si dihidrochalconi dar si minerale indispensabile organismului cum ar fi: zinc, cupru, calciu, mangan, magneziu si potasiu.
Acesta este consumat de obicei cam la fel ca si ceaiul negru. Se poate adauga zahar sau lapte in ceaiul rosu, dar se poate pune si gheata, pentru a se servi rece sub forma de ice tea.
In Europa este foarte apreciat Ceaiul Rooibos Super Grade (cea mai inalta calitate – contine cel mai mare nivel de frunzulite) dar si ceiurile aromatizate cum ar fi ceaiul rooibos cu rodie si struguri.
Ceaiul rosu poate fi o alternativa aromata, care nu contine cofeina, pentru ceaiul verde si pentru ceaiul negru. Mai mult decat atat, ceaiul Rooibos (rosu) are multe beneficii sanatoase de care ar trebui sa profitam cu totii.
Specialistii sustin faptul ca acest ceai contine antioxidanti care protejeaza organismul impotriva cancerului, a bolilor de inima, dar si impotriva unui posibil accident vascular cerebral.
Chiar daca nu contine foarte multe vitamine, bautura aceasta este bogata in antioxidanti. Pe termen lung, efectele acestora pot contribui si la reducerea riscului de imbolnavire.
Ceaiul Rooibos contine si un nivel scazut de tanin, in comparatie cu ceaiul negru sau verde. Taninurile interfereaza cu absorbtia anumitor substante nutritive, cum ar fi fierul. De asemenea, ceaiul Rooibos nu contine acid oxalic. Asa cum se stie, consumul de cantitati mari de acid oxalic poate creste riscul de pietre la rinichi.
Ceaiul rosu este o sursa naturala cunoscuta pentru antioxidantul numit aspalatina. Studiile efectuate pe animale arata ca aspalatina poate avea un efect de prevenire a diabetului de tip II, reducand nivelul de zahar din sange si imbunatatind absorbtia de glucoza de catre muschi.
De asemeea, Aspalatina imbunatateste rezistenta la insulina. In concluzie, acest ceai este benefic pentru persoanele care sufera deja de diabet de tip II, dar si pentru persoanele care sunt expuse riscului imbolnavirii.
Adserv, cu brandul AdNatura, se impune drept unul dintre numele de incredere de pe piata de remedii naturale datorita experientei de peste un deceniu si a atentiei acordate intregului proces de selectie a ingredientelor pe baza de plante, folosind doar ce este mai bun din ce are natura de oferit.
Produsele AdNatura disponibile in magazinul online Plantilia se inspira din retete traditionale si informatiile pastrate de-a lungul a sute si chiar mii de generatii in legatura cu secretele vindecatoare ale plantelor in combinatie cu cercetarea inlesnita de avansurile tehnologiei pentru a crea produse naturiste si remedii naturale de inalta calitate.