- La reducere!
- -10%
CEAI FRUCTE- INCEARCA! ECO 20dz SONNENTOR
CEAI FRUCTE- INCEARCA! ECO 20dz SONNENTOR
Ceaiul Bio Incearca! - Ceai fructe este o combinatie de ceaiuri de plante si infuzii de fructe ce ne istorisesc legende stravechi si reconfortante povesti de dragoste si aventuri. Ghimbirul, rooibos, mate si lapacho va vor purta intr-o calatorie inedita pe cararile putin cunoscute ale altor culturi consumatoare de ceai iar ceaiurile albe, negre si verzi aduc adierea intelepciunii orientale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 26 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 26 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,52 lei.
CEAI FRUCTE- INCEARCA! ECO 20dz SONNENTOR
Ceaiul Bio Incearca! - Ceai fructe este o combinatie de ceaiuri de plante si infuzii de fructe ce ne istorisesc legende stravechi si reconfortante povesti de dragoste si aventuri. Ghimbirul, rooibos, mate si lapacho va vor purta intr-o calatorie inedita pe cararile putin cunoscute ale altor culturi consumatoare de ceai iar ceaiurile albe, negre si verzi aduc adierea intelepciunii orientale.
Fructele sunt culese manual, garantand calitatea superioara si nu in ultimul rand locuri de munca. Ceaiul este o bautura foarte sanatoasa deoarece este naturala si contine, in functie de varietate, elemente foarte valoroase (minerale, vitamine).Toate ceaiurile noastre provin din culturi ecologice, certificate, si sunt de o calitate superioara. Oferim o selectie vasta de ceaiuri ecologice pentru gustul fiecaruia.
Cutia contine:
- 1 x Ingerasii Strengari - Puternic Ca Un Elefant.
- 2 x Deliciul Fructelor.
- 2 x Ingerasii Stengari - Norocosi.
- 2 x Macese - Hibiscus.
- 2 x Voie Buna.
- 2 x Merisoare (afine rosii).
- 2 x Ingerasii Strengari - Nasuc Rosu.
- 2 x Rooibos Portocale.
- 2 x Catina.
- 1 x Fragute.
- 2 x Ingerasii Strengari - Elixir.
Mod de utilizare: Pentru o cana de ceai, turnati apa fierbinte peste un pliculet de ceai.
Timp infuzare: max. 10 minute, temperatura apei: 70-80°C.
Forma de prezentare: 20 plicuri.
100% Bio Ecologic
Ambalat manual
Ambalaj compostabil
Rolul componentelor:
Plantă indigenă în Europa, măceşul este un arbust ghimpos, de 2-3 m, cu ramuri arcuite, frunze penat-compuse cu marginile dinţate. Florile sunt mari, cu sepalele răsfrânte şi cu petalele roz. Fructul, măceaşa, este un fruct fals (se dezvoltă din caliciu), roşu, lunguieţ, închizând în interiorul său adevăratele fructe (achene), cu aspect de seminţe păroase.
Medicii antichităţii – Dioscorides, Plinius, Teophrastus, Hippocrates au încadrat măceşul în tezaurul lor medical.
Deja pe vremea lui Hippocrates era cunoscută ca un agent antiinflamator.
După Matthiolus (1626), măceşele se administrau în gonoree şi dizenterie. Cu miere se utilizau ca antihelmintice, împotriva calculilor urinari şi a dificultăţilor apărute la, urinare cauzate de aceştia.
Fructele de măceş au devenit oficiale în Farmacopeea Britanică în 1885. În cel de-al doilea război mondial Anglia a ajuns în imposibilitatea de a mai importa citrice, astfel guvernul englez a încurajat culegerea şi folosirea măceşelor ca sursă de vitamina C.
Medicina ştiinţifică românească de la începutul secolului XX aprecia în deosebi la măceşe bogăţia în vitamina C. Ceaiului de fructe de măceş i se mai atribuia un efect purgativ şi de combatere a stărilor catarale uşoare ale intestinului; extractul fluid de măceşe era indicat pentru combaterea pietrelor la rinichi şi vezicula fierei. Se considera că ceaiul de măceşe înlesneşte digestia, potoleşte setea şi produce diureză; iar acţiunea diuretică are marele avantaj că, chiar la o lungă întrebuinţare nu produce nici o iritare pe rinichi sau pe băşică, ceea ce-l face foarte indicat în bolile căilor urinare şi de rinichi.
Măceşele conţin foarte puţin ulei volatil, caroten, pectine, dextroză, acid citric şi acid malic şi taninuri; „seminţele” conţin urme de vanilină. Nu în ultimul rând, măceşele sunt bogate în vitamina C. Unele experimente au arătat că extracele din pulpă au efect bactericid asupra E. Coli.
Cercetările au demonstrat că mulţi compuşi din extractele de măceşe au proprietăţi antioxidante şi antiinflamatoare.