- La reducere!
- -5%
Ceai Cicoare 50g Fares
Ceai Cicoare 50g Fares
Susţine digestia, contribuie la stimularea sucurilor digestive şi a motilităţii gastro-intestinale.
Susţine sănătatea ficatului.
Susţine sistemele de detoxifiere a organismului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 8 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 8 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,16 lei.
Ceai Cicoare 50g Fares
Susţine digestia, contribuie la stimularea sucurilor digestive şi a motilităţii gastro-intestinale.
Susţine sănătatea ficatului.
Susţine sistemele de detoxifiere a organismului.
Beneficii:
-tonic-amară, susţine pofta de mâncare
-ajută la secreţia şi eliminarea normală a bilei în duoden
-favorizează digestia prin stimularea funcţiei hepatice
-susţine un bun tranzit intestinal
-depurativă, contribuie la purificarea sângelui şi la menţinerea nivelelor normale de colesterol şi de glucoză
-susţine diureza
-utilă pentru sănătatea articulaţiilor şi pentru sănătatea pielii.
Compozitie:
-partea aeriană a plantei Cichorium intybus L., fam. Asteraceae, conţine principii amare, acid cicoric, cicorină, flavonozide, compuşi triterpenici, inulină, arginină, săruri minerale.
Administrare:
Peste 1 linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
-Uz intern: se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, după mesele principale.
-Uz extern: se aplică comprese pe zona afectată.
Atentionari:
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Cicoarea este o plantă perenă, spontană și adesea cultivată pentru rădăcinile sale din care se extrage un surogat de cafea. În scopuri medicinale de la această plantă se întrebuințează părțile aeriene (Cichorii herba) ce se recoltează în prima perioadă de înflorire a plantei, in lunile iulie-august, când tulpinile nu au apucat încă să se întărească, rădăcinile (Cichorii radix) se recoltează în lunile septembrie-octombrie.
Rădăcina de cicoare abundă în vitamina A, B, C, E și K, dar și de potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc și magneziu. Are și inulină, o polizaharidă care scade riscul apariției cancerului de colon și menține oasele sănătoase. Este indicată și pentru cei care vor să aibă un nivel mai scăzut al colesterolului, stimulând și sistemul imunitar și reduce bacteriile dăunătoare datorită faptului că restabilește flora normală la nivelul intestinului. Are și efect detoxifiant, tonic și decongestionant al organelor interne datorită principiilor amare din compoziție. Rădăcina de cicoare are proprietăţi hipoglicemiante datorită taninurilor, deoarece acestea determină o reducere a absorbţiei glucozei.
Rădăcina de cicoare este un bun înlocuitor de cafea. Coaptă şi mărunţită, rădăcina se fierbe 2-3 minute cu o cană de apă fierbinte și se lasă la infuzat sub capac după care se strecoară și se poat e îndulci cu puțină miere.
ntr-o frumoasă legendă transilvăneană, cicoarea este asociată cu zâna florilor care se spală cu roua înainte de răsăritul soarelui pentru a nu fi văzută de cineva. Fiind zărită într-o dimineață de Soare, acesta s-a îndrăgostit de ea și a trimis doi luceferi s-o pețească. Zâna pamânteana îi refuză. Supărat, astrul zilei o transformă în floare de Cicoare. De atunci se spune că cicoarea stă tot timpul cu ochii după Soare până toamna târziu, iar florile ei se strâng seara, la apus, și se desfac dimineața, la răsărit.