- La reducere!
Ceai Cimbru 50g Fares
Ceai Cimbru 50g Fares
Susţine sănătatea tractului respirator.
Ajută la menţinerea unui sistem gastro-intestinal sănătos.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
Ceai Cimbru 50g Fares
Susţine sănătatea tractului respirator.
Ajută la menţinerea unui sistem gastro-intestinal sănătos.
Beneficii:
-contribuie la eliminarea disconfortului respirator, calmarea iritaţiilor mucoaselor căilor respiratorii, calmarea gâtului, eliberarea căilor bronşice şi uşurarea respiraţiei.
-ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor bronşice
-ajută la eliminarea microorganismelor potenţial patogene din tractul respirator superior
-susţine apărarea organismului împotriva microbilor
-susţine secreţiile gastrice şi secreţia biliară
-favorizează eliminarea gazelor intestinale, calmează contracţiile necoordonate ale musculaturii netede intestinale contribuind la reducerea disconfortului abdominal
-purificator al tractului digestiv
-susţine pofta de mâncare
-susţine diureza şi contribuie la curăţarea şi drenarea căilor urinare, la reducerea iritaţiilor şi a disconfortului la urinare.
Compozitie:
Partea aeriană a plantei Thymus vulgaris L. (cimbru de cultură) fam. Labiatae, care conţine ulei volatil (borneol, cineol, timol, carvacrol), tanin, acid cafeic, principii amare, saponozide, flavone.
Administrare:
Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Se beau 2 - 3 căni cu ceai pe zi.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.
Rolul componentelor:
Cimbrul este o plantă erbacee, aromatică din zona colinară mediteraneană, dar care poate fi cultivată și în grădini. Îi plac terenurile uscate dar udate de rouă. Înfloreşte în din iunie până septembrie şi se recoltează în această perioadă partea ierboasă. Se usucă la umbră, în încăperi bine aerisite.
Cimbrul conţine ulei volatil bogat în carvacrol şi tymol, acizi – cafeic şi rozmarinic- tanin şi un principiu amar – serpilina.
Cimbrul şi Cimbrişorul au proprietăţi medicinale similare. Sunt plante medicinale antiseptice, antispastice, expectorante, antiparazitare (antihelmintic), coleretice şi colagoge şi uşor diuretice.
Stimulează apetitul când este pus în mâncare.
Infuzia nu se consumă seara pentru a nu induce insomnie, iar în uz extern dezinfectează plăgile și înţepăturile de insecte. Adăugată în apa de baie este tonifiantă.
Pulberea de cimbrişor folosită pentru spălatul dinţilor îi albeşte.