- La reducere!
Ceai Chimion Fructe 50 g Fares
Ceai Chimion Fructe D117 50 g Fares
Susţine digestia şi ajută la reducerea flatulenţei şi a spasmelor intestinale.
Susţine lactaţia la mamele care alăptează.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 7 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 7 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,14 lei.
Ceai Chimion Fructe D117 50 g Fares
Susţine digestia şi ajută la reducerea flatulenţei şi a spasmelor intestinale.
Susţine lactaţia la mamele care alăptează.
Beneficii:
-susţine digestia stimulând secreţia sucurilor gastro-intestinale
-ajută la reducerea disconfortului abdominal după mese, contribuind la relaxarea musculaturii netede intestinale şi la eliminarea gazelor
-susţine lactaţia la mamele care alăptează.
Compozitie:
-fructele plantei Carum carvi L., fam. Apiaceae, care conţin ulei volatil, reprezentat în principal de carvonă şi limonen, substanţe proteice, glucide, rezine, taninuri.
Administrare:
Peste o lingurita planta se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
Sugari: se administrează gradat, cu linguriţa, până la 50 ml ceai, pe parcursul unei zile.
Copii: 1 cană cu ceai pe zi, fracţionată în 2 administrări.
Adulţi: 2 căni cu ceai pe zi, după mesele principale.
Rolul componentelor:
Chimionul este o plantă medicinală bienală care creşte în regiuni de munte sau regiuni deluroase, în zone cu umiditate ridicată. Pentru a se dezvolta armonios şi a produce fructe aromate are nevoie de lumină şi căldură, de mult soare.
Tulpinile sunt ramificate, florile sunt mici de culoare roşie sau albă. Fructele sunt achene arcuite, cu formă de semilună, oval-alungită, de culoare brună-cenuşie. Florile se recoltează în luna iulie, când fructele au deja o coloraţie brună. Pentru a nu se scutura fructele, se recomandă ca recoltarea să se facă rapid.
Spre deosebire de chimen, de la chimion, în fitoterapie se utilizează fructele, nu seminţele.
Fructele conţin ulei volatil format din carvonă, limonen, dehidrocarvonă, dihidrocarveol, lipide, substanţe albuminoide, substanţe minerale, amidon, glucide, rezine, tanoizi etc.
Chimionul este galactogog, antispastic, astringent, antimicrobian. Datorită aromei sale, chimionul se utilizează şi în alimentaţie în preparatele culinare.
Fructele de chimion sunt indicate în bronşite, colici intestinale (inclusiv la sugari), constipaţii, meteorism, colon iritabil, diaree, colite, sindrom dispeptic gastric, fluidificarea secreţiilor gastrice, laringite, bronşite, dureri menstruale, urticarii - sub formă de infuzie sau pulbere.
Seminţele de chimion „sunt stomahice şi diuretice; ele cresc laptele la mamele care alăptează. Este una din cele patru seminţe [...] pe care le folosim în colici şi indigestie”.
Nicolas Alexandre, Dictionnaire botanique et pharmaceutique, 1804.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.