- La reducere!
- -15%
Ceai Catina Fructe 50g Fares
Ceai Catina Fructe 50g Fares
Susţine metabolismul şi tonusul organismului, ajută la reducerea stărilor de oboseală.
Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 16 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 16 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,32 lei.
Ceai Catina Fructe 50g Fares
Susţine metabolismul şi tonusul organismului, ajută la reducerea stărilor de oboseală.
Contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Beneficii:
-tonic general
-susţine vitalizarea organismului, ajută la reducerea oboselii şi a surmenajului, util în stări de slăbiciune fizică
-ajută la absorbţia fierului susţinând astfel formarea şi funcţionarea optimă a globulelor roşii şi oxigenarea normală a ţesuturilor
-susţine funcţionarea normală a sistemului imunitar
-antioxidant
-depurativ
-susţine reepitelizarea (reconstrucţia ţesutului care formează învelişul pielii)
-susţine funcţionarea sănătoasă a ficatului
-protejează şi contribuie la menţinerea aspectului sănătos al pielii.
Compozitie:
-fructele arbustului Hippophaë rhamnoides L., fam. Elaeagnaceae, conţin vitamine, carotenoide, flavonoide, proantociani, pectine, fitosteroli, ulei gras, catehină, acizi triterpenici.
Administrare:
Peste 1-2 linguriţe plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, înaintea meselor principale.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Catina este un arbust tufos şi spinos originar din Europa şi Asia, înalt de până la 3 m, cu frunze îngust lanceolate pe partea inferioară cu peri argintii. Florile mici, galbene, dispuse în inflorescenţe globuloase, apar înaintea frunzelor. Fructele portocalii, sferice, cu sâmbure tare, se recoltează în perioada august-octombrie, până la primul îngheţ.
Termenul Hippophae derivă din cuvintele greceşti hippo care înseamnă cal, şi phaos care înseamnă lucios. În Grecia antică, fructele de cătină erau date cailor pentru a avea blana lucioasă.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.