- La reducere!
- -6%
Ceai Trei Frati Patati 50g Fares
Ceai Trei Frati Patati 50g Fares
Ajută la menţinerea sănătăţii pielii.
Contribuie la purificarea sângelui, ajutând la eliminarea acidului uric.
Ajută la reducerea iritaţiilor gâtului, şi la uşurarea respiraţiei.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 6 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 6 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,12 lei.
Ceai Trei Frati Patati 50g Fares
Ajută la menţinerea sănătăţii pielii.
Contribuie la purificarea sângelui, ajutând la eliminarea acidului uric.
Ajută la reducerea iritaţiilor gâtului, şi la uşurarea respiraţiei.
Beneficii:
-ajută la curăţarea sângelui de toxine
-contribuie la moderarea reacţiilor sistemului imunitar faţă de antigene exogene
-ajută la calmarea iritaţiilor pielii, susţine aspectul sănătos şi contribuie la menţinerea bunăstării pielii
-susţine diureza şi favorizează eliminarea toxinelor pe cale urinară
-contribuie la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor bronşice, ajutor în eliberarea căilor respiratorii şi uşurarea respiraţiei.
Compozitie:
-Partea superioară a plantei Viola Tricolor L., fam. Violaceae, care conţine flavone, mucilagii, carotenoide, saponozide, compuşi silicilici, alcaloizi, antociani, tanin, ulei volatil, vitaminele C şi A.
Administrare:
Peste o lingurita de planta se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit.
Se beau 2-4 căni cu ceai pe zi, dintre care una dimineaţa pe stomacul gol.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Rolul componentelor:
Trei frati patati este o specie anuală, înaltă de 10-14 cm, cu frunze ovate, flori cu 5 petale inegale și diferit colorate- superioare violacee, laterale galben-deschis, cea inferioară mai mare, galbenă. Înflorește din mai până la sfârșitul lunii august.
Legenda spune că au fost odată trei feciori de împărat, frumoși și viteji, care s-au pornit cu toții la luptă, să biruiască un balaur înfricoșător, care îi înspăimântă de ani de zile pe supușii tatălui lor. Când cei trei voinici erau gata să-l răpună, balaurul le-a spus că, dacă nu-l vor lăsa în viață, mare năpastă se va abate asupra lor. Dar ei aveau inimi viteze și nu s-au dat înapoi, omorându-l. Și numai ce și-a dat suflarea jivina, că toată fața și pielea li s-a umplut de bube, și din frumusețea lor strălucitoare nu a mai rămas nimic. Cum nu se mai puteau arăta așa în lume, s-au pus în genunchi și au început a se ruga să li se curme suferința. Iar Dumnezeu le-a ascultat ruga și i-a transformat într-o floare cu tulpină fragedă, cu miros abia simțit și suav, care vindecă toate bolile pielii.
În medicina populară se consideră că această plantă medicinală are proprietatea de a curăța sângele (depurativ). Acțiunile terapeutice sunt datorate unui fitocomplex din care fac parte acidul salicilic și derivații săi, derivații flavonici, saponinele și mucilagul. Produsul vegetal se utilizează ca diuretic, diaforetic și purgativ, precum și în tratamentul reumatismului, artritei și aterosclerozei. De asemenea, planta este utilizată ca adjuvant în tratamentul unor afecțiuni dermatologice cum ar fi pruritul, acneea, eczemele, precum și în tratamentul unor afecțiuni respiratorii (tuse convulsivă, inflamații ale căilor respiratorii superioare, răceli însoțite de stări febrile) pentru acțiunea expectorantă imprimată de saponine.
Studii foarte recente au dovedit că iarba de trei-fraţi pătaţi conţine substanţe cu efecte citostatice.