Pielea are un important rol de bariera, protejand organismul de bacterii si virusuri, de substante chimice, de aceea este predispusa constant imbolnavirii.

Bolile de piele cele mai comune sunt manifestari ale unor reactii alergice, factori iritanti externi, infectii cu bacterii, virusuri sau fungi, dezechilibre hormonale, afectiuni diverse ale organismului sau reactii agresive ale sistemului imunitar.

In fitoterapie se stie ca de multe ori pielea oglindeste bolile de care suferim in interior. De aceea, abordarea pe cale naturala a afectiunilor cutanate incepe adesea cu o cura de detoxifiere a ficatului, a sangelui si a limfei. Apoi se utilizeaza plante medicinale si uleiuri esentiale cu actiune specifica dezinfectanta, antifungica, antiinflamatoare, cicatrizanta si reepitelizanta.

Pielea poate semnaliza o supraincarcare a organismului cu deseuri toxice, care nu mai pot fi metabolizate de ficat si eliminate pe cale urinara sau intestinala. De aceea, se recomanda realizarea unor cure de detoxifiere cel putin de doua ori pe an, primavara si toamna. Regimul alimentar trebuie sa sustina procesul de purificare si sa nu mai aduca substante nocive sau greu digerabile pentru organism.

Astfel, trebuie evitat consumul de alimente rafinate, procesate si conservate, cele cu E-uri, zahar alb, faina alba, produse de patiserie, ciocolata, indulcitori artificiali, bauturi carbogazoase, alcoolul, fumatul, cafeaua.

Se recomanda o alimentatie fara produse animale, carne, oua, lapte, in care sa predomine cerealele integrale, germenii de grau, fructele, legumele, verdeturile, ciupercile consumate crude sau preparate cat mai usor (fieret in abur, coapte), seminte si oleaginoase neprajite, uleiuri vegetale presate la rece in cantitate redusa.

Întrucât pielea este bariera de protecție a corpului, aceasta este expusă riscului de a avea diverse probleme. Cele mai frecvente sunt: alergiile precum dermatita de contact, mușcăturile de insecte precum cea de păianjăn sau de țânțari, mușcăturile de căpușe, infecțiile pielii precum micozele, erupțiile cutanate, acneea, eczemele, psoriazisul, vitiligo, rănile, arsurile, inclusiv cele solare, cicatricile și, în anumite condiții, cancerul de piele.

BitterGel este un gel pentru piele conceput pe bază de bitter suedez, tea tree și argint coloidal. Bitterul este un extract hidroalcoolic din plante medicinale (coacăz negru, angelica, busuioc, chimen, cimbru, coada calului, coada șoricelului, coriandru, dafin, fenicul, frasin, mușețel, gențiană, iarbă mare, salvie, lavandă, trandafir, mentă, pelin, oregano, mesteacăn, nuc, păpădie, roiniță, etc.).

Bitterul suedez are o serie de calități pentru care este apreciat, inclusiv când este aplicat pe piele.

- HIDRATANT

- IGIENIZANT

- REGENERANT

Bitter Gel Vivanatura se folosește prin aplicarea pe piele cu masaj ușor, conține extracte speciale din 70 de plante din care multe au efect regenerator și stimulator asupra pielii.

În plus beneficiază și de activarea igienizantă a uleiului de Tea Tree și a particulelor de argint.

Spre deosebire de bitterul suedez care este lichid, atunci când se aplica Bitter Gel principiile benefice se eliberează treptat, iar acestea rămân active mai mult timp pe piele.

Bitter-ul are un efect pronunțat antibacterian, antiinflamator, antimicotic, analgezic, cicatrizant și regenerant. Multiplele rezultate benefice îl fac util în cazul acneei, arsurilor, degerăturilor, înțepăturilor de insecte, eczemelor, herpesului, zona zoster, diverselor infecții cu ciuperci ale pielii sau bacterii. Vindecă, de asemenea, negii și rănile, vânătăile, bătăturile, calmează mâncărimile și iritațiile pielii. Complexul de plante are efecte tonice și stimulatoare asupra țesuturilor, grăbind refacerea celulară.

Ce proprietăți și efecte are BitterGel?

  • Hidratează, emoliază și revitalizează pielea;

  • Reduce iritațiile și inflamațiile pielii;

  • Se recomandă în caz de arsuri, cicatrici, înțepături de insecte, răni închise.

1. Curăță și detoxifică: BitterGel are proprietăți antibacteriene și astringente, care ajută la curățarea pielii și la eliminarea toxinelor și impurităților acumulate.

2. Tonifică și revitalizează: Aplicarea gelului pe piele contribuie la tonifierea și revigorarea acesteia, oferind un aspect mai luminos și sănătos.

3. Reduce inflamațiile și iritațiile: Este utilizat pe piele pentru a calma iritațiile și pentru a reduce inflamațiile. Poate fi benefic în cazul unor afecțiuni cutanate precum acneea, eczema sau dermatită.

4. Vindecă pielea: Unele componente din BitterGel precum coada-șoricelului și rădăcina de ghimbir, sunt asociate cu proprietăți cicatrizante și potențial vindecător pentru piele.

Mod de utlizare:

Se aplică pe zona afectată în strat subțire de 1-3 ori pe zi și se masează ușor.

Nu se spală suprafața minim 30 minute.

Dacă este necesar se îndepărtează cu apă călduță.

Orice modificare la nivelul pielii, alunițe, infecții, leziuni, iritații, eczeme, negi, pete pe piele sau alte probleme ce apar la nivelul pielii, necesită o vizită la dermatolog. Astfel, specialistul poate identifica problema si poate sa prescrie un tratament adecvat, ce poate include și utilizarea unui remediu din plante.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare