- Plantilia
- Sanatate
- 4074 views
- 0 comments
Atunci cand se manifesta, pacientul poate acuza izolat sau in asociere urmatoarele simptome:
-durere în partea superioara a abdomenului
-balonare,
-senzatia de plenitudine dupa ingestia unor cantitati mici de alimente,
-greata,
-varsaturi
-lipsa apetitului alimentar.
In unele cazuri, manifestarile clinice pot fi expresia directa a unor complicatii, cum ar fi sangerarile gastrointestinale (emisia de scaune negre, lucioase).
Imediat ce apar simptome deranjante la nivelul tractului gastrointestinal este recomandat sa va prezentati la medic. Acesta vă va recomanda atât analize specifice cât și medicatie corespunzatoare.
Pentru a preveni manifestarea simptomelor date de Helicobacter pylori, dar și pentru a fi luat ca și adjuvant în tratamentul alopat al unei infectii cu Helicobacter pylori, noi recomandam Helicostop capsule .
Helicostop conține un amestec extracte naturale și uleiuri esentiale care Inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori de la nivel gastroduodenal.
Hydrastis canadensis este o plantă folosită tradiţional în America de Nord pentru neliminarea microorganismelor potenţial patogene din tractul digestiv, şi pentru calmarea iritaţiilor cauzate de prezenţa acestora. Are acţiune asupra Helicobacterpylori, bacterie ce cauzează iritaţie şi disconfort la nivelul mucoaselor gastrice şi duodenale.
Mugurii de plop sunt numiţi şi propolisul vegetal. Prin analize chimice de specialitate s-a arătat că există 5 substanţe prezente în acelaşi timp în propolis ca şi în mugurii de plop dintre care 3 au proprietăţi de reducere a numărului microorganismelor potenţial patogene, inclusiv a bacteriei Helicobacter pylori. Mugurii de plop mai conţin şi derivaţi ai saligenolului care îi conferă proprietăţi de calmare a iritaţiilor mucoasei gastrice şi de reducere a senzaţiei de disconfort la acest nivel.
Răşina de mastic provine de la o specie de arbore de fistic (Pistacia lentiscus) originar din insula grecească Chios, unde a fost folosit tradiţional pentru menţinerea sănătăţii tubului digestiv.
Studiile clinice şi de laborator arată că răşina de mastic este eficientă în eliminarea bacteriei Helicobacter pylori şi pentruprotecţia mucoasei gastrice.
Lichenul de piatră, cunosut şi sub denumirea de muşchi de Islanda are o rezistenţă crescută la condiţiile climatice foarte aspre în care trăieşte. Conţine principii active precum acidul usnic, care contribuie la inhibarea dezvoltării bacteriilor. Studiile in vitro au arătat că acidul usnic are şi un efect de calmare a iritaţiilor. Lichenul de piatră mai are în compoziţia sa şi polizaharide cu efect imunostimulator. Datorită cantităţii mari de mucilagii, care formează pe suprafaţa mucoaselor un strat protector, este util pentru calmarea iritaţiilor tubului digestiv ajutând astfel la înlăturarea disconfortului gastric.
Uleiul esenţial de cuişoare a demonstrat acţiune de inhibare a dezvoltării Helicobacter pylori. În plus are efect de reducere a senzaţiei de disconfort la nivelul mucoasei gastrice.
Beneficiile utilizarii Helicostop
-contribuie la eliminarea microorganismului Helicobacter pylori
-contribuie la calmarea iritaţiilor mucoasei gastrice
-ajută la reducerea disconfortului gastric cauzat de prezenţa Helicobacter pylori.
Sfaturi practice de dieta și stil de viața :
Pe durata curei vă sfătuim să evitaţi alimentele care produc hiperaciditate cum sunt: carnea grasă, mezelurile, brânzeturile fermentate, iaurtul, kefirul, afumăturile, conservele, prăjelile, grăsimea animală, dulciurile concentrate (ciocolată, dulceţuri), produsele de patiserie, zarzavaturile crude, fibroase sau cu celuloză dură (castraveţi, ridichi, gulii, sfeclă, fasole uscată, mazăre uscată, vinete, roşii), legume şi condimente picante (ceapă, usturoi, ardei iute, piper, hrean, muştar), fructele crude, băuturile prea reci sau fierbinţi, oţetul, murăturile, alcoolul, ceaiul negru, ceaiul verde, cafeaua.
În schimb, este foarte bine să consumaţi alimente alcaline care neutralizează excesul de acid din stomac: lapte (are efect de pansament gastric), legume şi zarzavaturi (bine fierte), unt,uleiuri presate la rece, carne slabă fiartă,ouă fierte, fulgi de ovăz, paste făinoase, pâine prăjită, banane, avocado, sucuri proaspete de morcovi, cartofi, varză,ceaiuri din plante medicinale cu efect protector gastric (de ex gălbenele, muşeţel, sunătoare, tei, sau veaiuri gastrice din plante combinate).
Alimentele trebuie administrate în porţii mici şi repetate (5-6 mese/zi), la ore fixe, într-o stare de relaxare, mestecând bine hrana.
Helicostop este disponibil în oferta plantilia.ro în categoria Capsule și comprimate
Comments (0)