Cum sa avem o digestie optima

Dintre greșelile alimentare pe care le facem amintim :

-consumam dulciuri și alimente artificiale foarte procesate;

-sarim peste micul dejun;

-mancam pe fuga;

-mancam o singura data în zi și atunci excesiv de mult;

-consumam grăsimi saturate în exces.

Prețul plătit de sistemul nostru digestiv se concretizeaza în diferite probleme, unele foarte deranjante pentru noi .

Dintre aceste probleme amintim :

-stare de oboseala;

-nivel scăzut de energie;

-lipsa de concentrare;

-balonari, arsuri gastrice, greață, reflux gastro-esofagian;

-migrene, ten încărcat, acnee;

-respiratie urât mirositoare;

-constipatie sau diaree.

Aceste simptome apar din cauza faptului că enzimele digestive şi sucurile biliare,responsabile cu digerarea alimentelor, nu reuşesc să facă faţă excesului alimentar.

Iar în cazul alimentelor foarte procesate, artificiale , pe lângă faptul ca procesul de digestie este ingreunat, corpul nostru nici nu reușește sa neutralizeze toate substantele nocive pe care aceste le contin , substante care sunt depozitate în tesuturi, sânge , organe și care în timp pot declansa probleme de sănătate.

Cele mai bune remedii pentru imbunatatirea digestiei se regasesc în stilul de alimentatie , practicarea exercitiilor fizice și în folosirea suplimentelor naturale.

1. Alimentatia

-cresterea consumului de alimente bogate în fibre : fibrele din legume , fructe și cereale integrale ii asigura organismului nostru necesarul zilnic de fibre pentru a preveni constipatia.

-limitarea consumului de grăsimi saturate (majoritatea sunt de provenienta animala) și evitarea consumlui de grăsimi trans (de ex. margarina) și inlocuirea acestora cu grăsimi monosaturate și polinesaturate care se găsesc în nuci, alune , caju, avocado, peste, ulei de măsline , migdale etc. Mancarurile cu un continut ridicat de lipide încetinesc procesul de digestie și încarca organismul cu toxine.

-introducerea probioticelor în alimentatie prin consumul de iaurturi naturale, kefir, sana. Probioticele ajuta la reechilibrarea florei intestinale.

-apa este un element extrem de important pentru digestie. Ajută la dizolvarea particulelor care nu sunt necesare organismului, eliminându-le apoi prin tractul tău digestiv ajutand astfel în procesul de detoxifiere

Atunci când eşti deshidrat corpul tău absoarbe toată apa, lăsându-ţi colonul uscat şi făcând substanţele nocive din organism mai greu de eliminat.

2. Mișcarea, practicarea exercitiilor fizice

Sportul zilnic, chiar și mersul îmbunătățește motilitatea intestinala punând în mișcare un colon leneș. Exercitiul fizic conduce de asemenea la o mobilitate mai mare a muschilor aparatului digestiv. Este un factor mecanic ce inlatura constipatia si detoxifica astfel organismul.

 

3. Remediile naturale:

Pentru a usura procesul de digestie și a ne asigura starea de confort după masa putem apela la preparate naturale pe baza de enzime. Enzimele sunt cele care accelereaza procesul de digestie a alimentelor. Cu cât enzimele sunt mai complete cu atât digestia este mai rapidă iar starea organismului după masa este mai buna.

Recomandarile echipei Plantilia pentru o digestie optima sunt :

Preparatele pe baza de Armurariuceai , tinctura sau capsule. Silimarina , principala substanta activa din compozitia fructelor de armurariu protejeaza ficatul de factorii toxici și ajuta la funcționarea normala a stomacului.

Preparatele pe baza de Ghimbir- ceai , tinctura și comprimate. Ghimbirul îmbunătățește digestia și este un foarte bun antivomitiv.

Ceaiurile de Chimion, Fenicul, Anason favorizează eliminarea gazelor intestinale, reduc balonarea și sunt excelente anticolitice.

Preparate enzimatice cum ar fi : Cosm Enzime capsule, Digestie ușoară capsule, Redigest capsule, Super Enzymes capsule.

Acestea sunt doar unele dintre recomandarile noastre , pentru a vedea oferta completă vizitează plantilia.ro la categoria Aparatul digestiv.

Comments (0)

No comments at this moment

New comment

You are replying to a comment

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare