- La reducere!
- -10%
Biosept Forte 20 cps Fares
Biosept Forte 20cps Fares
Reduce puterea de infectare a virusurilor și le inactivează de la primele administrări.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 43 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 43 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,86 lei.
Reduce puterea de infectare a virusurilor și le inactivează de la primele administrări.
Beneficii:
-Produsul este recomandat pacienţilor cu infecții respiratorii de natură virală;
-Biosept Forte este o formulă originală și complexă din 8 uleiuri esenţiale și 1 extract uleios concentrat
-Efect şi absorbţie rapidă datorită compoziţiei din uleiuri esenţiale
-Prin dozarea bine studiată s-a obținut efectul sinergic al uleiurilor esenţiale din componența complexului fitoterapeutic
-Antiviral natural din uleiuri esențiale special conceput pentru:
–a reduce puterea de infectare a virusurilor
–a inactiva virusurile prin scăderea conținutului de ATP (adenozin trifosfat), diminuând energia virusurilor
-Uleiurile esenţiale folosite în compoziţia capsulelor moi sunt riguros caracterizate botanic şi biochimic (cu o compoziție bine definită a principiilor active majoritare) ce asigură efect crescut şi reproductibil
-Selectarea ingredientelor active din compoziția Biosept Forte capsule s-a realizat ținând cont de modul de acțiune directă al uleiurilor esențiale asupra germenilor infecțioși de natură virală. Cercetările științifice demonstrează inhibarea înmulțirii virusurilor în celula gazdă, inactivarea virusurilor și creșterea rezistenței celulelor organismului în fața atacului viral.
-Special pentru a reduce puterea de infectare a virusurilor și inactivarea acestora încă de la primele administrări, se începe cu doza de atac, astfel se recomandă 6 capsule în prima zi, 5 capsule în ziua a 2-a, 4 capsule în a 3-a zi, iar în zilele 4-7, 3 capsule pe zi.
-Produs 100% natural, fără excipienţi ce asigură o biodisponibilitate optimă
-Efect antiviral natural
-Reduce puterea de infectare a virusurilor și le inactivează de la primele administrări
-Campionul eficienței
Compozitie:
-ulei de floarea soarelui 100 mg;
-ulei gras de negrilică (Nigellae sativae oleum) 100 mg;
-uleiuri esențiale de: roiniță (Melissae aetheroleum) 60 mg, copaiba (Copaiferae aetheroleum) 40 mg, rozmarin (Rosmarini aetheroleum) 20 mg, palmarosa (Cymbopogoni martini aetheroleum) 20 mg, niaouli (Melaleucae viridiflorae aetheroleum) 20 mg, mentă (Menthae aetheroleum) 10 mg, tămâie (Boswelliae aetheroleum) 10 mg, scorțișoară (Cinnamomi aetheroleum) 10 mg; extract de rizomi de ghimbir (Zingiberis rhizoma) standardizat în min 15% gingeroli 10 mg.
-Negrilica este originară din ţările est europene şi caspice, fiind actualmente cultivată în diverse zone de pe Glob. Dioscorides a descris planta sub denumirea de Melanthion iar Plinius a denumit-o Git, denumire sub care o regăsim printre plantele pe care Charlemagne a ordonat să fie cultivate în fermele imperiale de pe domeniul său. Seminţele de Nigella îşi au locul în London Pharmacopoeia cel târziu începând din ediţia 1721, dar este prezentă şi în Pharmacopoeia of India.
-Alchimistul şi medicul Paracelsus, la începutul secolului XVI, selecta roiniţa pentru a prepara al său elixir vitae, prin care mărturisea că va revigora şi întări organismul omului, aducându-l aproape de imortalitate. Astăzi ştim că roiniţa este o plantă consacrată, cărţile, tratatele şi farmacopeile documentând o utilizare tradiţională îndelungată a sa, precum şi efectului liniştitor general asupra organismului.
-Copaiba este un arbore veşnic verde, care vegetează în pădurile umede din America de Sud. Arborele de Copaiba a fost menţionat pentru prima dată în manuscrisul unui călugăr care a trăit în Brazilia între 1570 şi 1600. Ca şi alte specii din genul Copaifera, este o sursă de oleo-răşină cunoscută sub numele de balsam de copaiba. Balsamul de copaiba este obţinut din trunchiul copacului, şi a fost folosit pe scară largă de către popoarele native americane, utilizările fiind preluate în curând şi de către europeni.
-Uleiul esenţial de rozmarin, cu conţinut destul de bogat în camfor, are o aromă cu note ierboase, lemnos - camforate, balsamice, care conferă o senzaţie reconfortantă, de prospeţime. În secolul al XVI-lea a fost inclus în celebrul parfum Aqua Reginae Hungariae alături de salvie şi ghimbir.
-Extras din specia Cymbopogon martini, uleiul esenţial de Palmarosa, cu aromă florală şi bogat în geraniol, a fost studiat în ani 1997-1998 de două echipe de cercetători pentru efectul său inhibitor pe mai multe tipuri de tulpini bacteriene.
-Melaleuca viridiflora este un arbore înrudit cu Tea tree-ul, ce vegetează în zone întinse ale continentului Australian, şi, de asemenea, în Papua - Noua Guinee şi Noua Caledonie. Uleiul esenţial al acestui arbore, bogat în cineol, este cunoscut şi sub denumirea de ulei de Niaouli şi are o reputaţie similară uleiului de eucalipt fiind utilizat tradiţional pentru efectele sale prompte.
-Plantă folosită încă din antichitate, menta era cunoscută de daci sub numele de mantia, mentiă, mintă. Calităţile curative ale mentei erau deja menţionate în lucrările medicilor antici precum Hippocrates şi Paracelsus, iar Lonicerus, în 1564, scria despre acestea în ediţia a III-a a publicaţiei Synopsis Stirpium Britannicum. Power și Kleber au propus pentru prima dată, în 1894, estimarea mentolului în uleiul de mentă, cunoscut ca având efect antiseptic local, şi pe care în zilele noastre îl ştim cel mai bine pentru calităţile sale de a uşura respiraţia, aroma lui plăcută degajând căile respiratorii şi aducând o notă de prospeţime.
-Tămâia este, probabil, primul produs odorant folosit de om, Egiptul importându-l din India încă din anul 1500. Rezina obţinută din speciile de tămâie a fost folosită în ceremonii religioase de la începuturile istoriei scrise. A fost una dintre cele patru plante folosite pentru prepararea Balsamului de Ierusalim, formulat în 1719 în farmacia mănăstirii Saint Savior din vechiul oraş Ierusalim. Tămâia indiană, are un miros răşinos balsamic şi un gust acrişor - amărui, oarecum aromat.
-Aroma și mirosul scorţișoarei sunt conferite de aldehida cinamică, compus care constituie în jur de 90% din uleiul esenţial al acesteia. A fost izolată din uleiul esenţial de scorţișoară în 1834 de Jean-Baptiste Dumas și Eugène-Melchior Péligot și sintetizată în laborator de chimistul italian Luigi Chiozza în 1854. Printre altele, scorţişoara susţine sănătatea tractului respirator superior şi are un efect tonic.
-Ghimbirul este un tonic aromatic foarte cunoscut, menţionat în Farmacopeile chinezeşti, în Ayur-Vedas Susrutas, în literatura sanscrită dar şi în scrierile grecilor şi romanilor antici. Paracelsus, Dioscorides şi Plinius îl tratau ca pe un condiment cunoscut. Răspândirea sa în Europa s-a produs foarte rapid, la începutul secolului XI fiind înregistrat deja în scrierile anglo-saxone.
Administrare:
Adulți și copii peste 12 ani:
-În prima zi: câte 1 capsulă de 6 ori pe zi.
-În a doua zi: câte 1 capsulă de 5 ori pe zi.
-În a treia zi: câte 1 capsulă de 4 ori pe zi.
-Din a patra zi: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, până la 8 zile.
La nevoie se poate repeta cura după o pauză de 2 săptămâni. Se administrează de preferință la o oră după masă, sau între mese.
Atentionari:
Nu se recomandă în caz de ulcer gastroduodenal şi gastrită acută, la copii sub 12 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Pentru eliminarea disconfortului respirator capsulele moi Biosept Forte-A22 se pot asocia cu comprimatele Biosept Plus-A24, capsule Biosept-A5, sau cu produsele din trusa Hapciu, sirop Plantusin-R8, R9, sau sirop Plantusin Forte-R25, R18, ceai Plantusin-R1, sau ceai Bronhofit-R17 sau ceai P-pulmonar-R14.
Pentru eliminarea disconfortului respirator și favorizarea expectorației evitaţi consumul de produse lactate, dulciuri cu zahăr alb, făină albă, grăsimi şi prăjeli.
Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
Rolul componentelor:
Negrilica este o plantă erbacee din familia Ranunculaceae, originară din estul zonei Mediteraneene, cu tulpina păroasă, cu frunze alterne divizate, cu segmente liniare, cu florile de la albe la albastre cu foliolele învelişului albastre sau albăstrui-albe, şi numeroase stamine; fructul polifoliculă cu baza unită. În scopuri alimentare şi fitoterapeutice se utilizează uleiul şi seminţele.
Seminţele de negrilică sunt utilizate de sute de ani ca şi condiment sau conservant pentru hrană. Unii consideră că planta reprezintă aşa-zisul kezach din Isaiah (xxviii, 25). Planta a fost decsrisă clar de către Dioscorides, Pliniu a denumit-o Git, denumire sub care o regăsim în perioada lui Carol del Mare, acesta fiind cel care a ordonat cultivarea sa în fermele imperiale de pe domeniul său. În perioada aceea, negrilica a fost frecvent cultivată în grădini, seminţele fiind folosite medicinal în vin, ca stimulent, şi de asemenea ca aromatizant. Seminţele de Nigella au avut locul lor în ediţia din 1721 a London Pharmacopoeia, şi, de asemenea, în Bengal Pharmacopoeia ediţia 1844, fiind incluse şi în Pharmacopoeia of India (1868).
În mod normal sunt utilizate ca aromatizant în pâine, prăjituri, amestecuri de condimente, castraveţi muraţi etc. Astăzi sunt un condiment foarte popular din zona mediteraneană până în India. Au o aromă picantă după unii, sau picant – fructată după alţii, sau oarecum asemănătoare nucşoarei. Seminţele imature sunt amare, doar la coacere completă devin aromate; sunt utilizate de asemenea ca substituent pentru piper.
Seminţele de negrilică conţin ulei volatil (aprox. 0,5%) cu anetol, p-cimen, limonen, carvonă şi thymoquinonă, şi acizi graşi (17% acizi graşi saturaţi şi 82,5% acizi graşi nesaturaţi). Dintre acizii graşi predominanţi fac parte acidul linoleic, acidul oleic şi acidul palmitic. Este prezentă şi substanţa amară nigellina. Seminţele conţin şi alţi compuşi, incluzând componente nutriţionale precum vitamine şi elemente minerale, proteine şi nouă dintre aminoacizii esenţiali. Mai conţin caroten, convertit de către ficat la vitamina A, iar ca elemente minerale întâlnim calciu, fier şi potasiu.
Ca multe alte plante aromatice, seminţele de negrilică sunt benefice pentru sistemul digestiv, calmând durerile stomacale şi spasmele, având efect carminativ în caz de balonare şi flatulenţă. Seminţele coapte sunt antihelmintice, carminative, diaforetice, digestive, diuretice, emenagoge, galactogoge, laxative şi stimulente. Infuzia este utilizată în tratamentul afecţiunilor digestive şi menstruale, în cazul lactaţiei insuficiente, şi în cazul problemelor bronhice. Seminţele sunt mult utilizate în India pentru creşterea secreţiei lactate la mamele care alăptează şi încă pentru eliminarea viermilor intestinali, în special la copii.
După mai mulţi autori, activităţile principale ale seminţelor de negrilică sunt – carminativă, coleretică, antihistaminică, analgezică, antipiretică, antimicrobiană, anti-inflamatoare, emenagogă, diuretică, sudorifică, expectorantă, antihelmintică, imuno-modulatoare, antioxidantă şi anticancer. Extractele obţinute din seminţe au de asemenea efect bactericid, digestiv, diuretic, excitant, laxativ, stimulent, tonic, vermifug, sudorific şi antihipertensiv. Se utilizează pentru tratarea astmului, bronşitei, gripei, tumorilor abdominale.
Pentru utilizare externă, seminţele sunt pulvisate, amestecate cu ulei de susan şi sunt utilizate pentru tratarea abceselor, a hemoroizilor şi pentru orchitis. Seminţele pulvisate au fost folosite pentru îndepărtarea păduchilor.
S-au realizat foarte multe studii, din care multe recente (2013), care au evidenţiat pentru seminţele de negrilică efectele hipotensiv, antitoxic, antioxidand, precum şi alte efecte, ca de exemplu: antiulcerogenic, antihipertensiv, de reducere a colesterolului seric total, a lipoproteinelor de densitate joasă şi trigliceridelor, protector împotriva leziunilor reperfuziei ischemice renale, hipoglicemic, un efect ameliorativ asupra regenerării insulelor pancreatice şi corector al dislipidemiei în combinaţie cu usturoiul.
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.
Boswellia serrata este o specie de arbore din familia Burseraceae care vegetează zonele uscate din regiunile montane din India, nordul Africii şi Orientul Mijlociu. Denumită popular tămâie indiană, este evident înrudită cu mai cunoscutul arbore care produce tămâia, şi, la fel ca acesta, trunchiul Boswelliei produce o substanţă rezinoasă cunoscută printre localnici sub numele de guggul sau shallaki (din sanscrită).
Denumirea generică Boswellia a fost dată după Dr. Boswell din Grădina Botanică din Edinburgh, prieten al directorului Grădinii Botanice din Calcutta, William Roxburgh. Denumirea specifică serrata provine din cuvântul serra (fierăstrău) referindu-se la marginea dinţată a frunzelor.
Boswellia serrata este una din plantele antice cele mai valoroase în medicina Ayurvedică. „Gajabhakshya”, o denumire sanscrită utilizată uneori pentru Boswellia, sugerează faptul că elefanţii se bucură de această plantă ca parte din dieta lor.
Se cunosc trei texte renumite din fundamentele ştiinţei Ayurvedice clasice care îşi are rădăcinile în India: Charaka’s Charaka Samhita (c.B.C. 700), primul text medical fundamental; Susruta’s Susruta Samhita (c.B.C. 600), care se presupune că a reunit întreaga cunoaştere medicală, cu o concentrare aparte pe chirurgie; şi tomul cuprinzând două volume – Astanga Samgraha şi Astanga Hridaya (c.130-200 A.D.), scris de Vagbhata cel Bătrân şi Vagbhata cel Tânăr, care sintetizează lucrările scrierilor anterioare şi sumarizează cele opt părţi ale medicinei Ajurvedice în versuri şi proză. Primele două texte descriu activitatea antireumatică şi antiartritică a rezinei arborelui. Pe lângă utilizarea sa benefică în artrite, această rezină este menţionată, de asemenea, în textele de medicină tradiţională Unani ca un remediu eficient în diaree, dizenterie, viermi intestinali, abcese, febră (antipiretic), afecţiuni ale pielii şi sângelui, afecţiuni cardiovasculare, afte bucale, dureri de gât, bronşite, astm, tuse, scurgeri vaginale, calviţie, icter, hemoroizi, dismenoree, şi pentru stimularea ficatului. Este considerată, de asemenea, diaforetică, astringentă, diuretică şi stimulentă.
Medicina modernă o recomandă ca antiartritică, antiinflamatoare, antihiperlipidemică (pentru controlul lipidelor serice), antiaterosclerotică (reduce riscul formării ateroamelor), analgezică şi hepatoprotectoare.
Rezina extrasă din Boswellia conţine monoterpene, diterpene şi triterpene (α şi β-amirine) acizi triterpenici pentaciclici (acizii boswelici) şi tetraciclici.
Studiile ştiinţifice desfăşurate asupra acestei plante au revelat faptul că rezinele manifestă potenţial efect antifungic, anticoagulant, juvenomimetic şi anticarcinogenic. Investigaţiile au mai arătat, de asemenea, efecte benefice în imunomodulaţie, în astmul bronşic, poliartrite, hepatita C, colite şi afecţiunea Crohn.
Recent s-a descoperit faptul că uleiul din Boswellia pare să distingă celulele canceroase de celulele normale ale vezicii urinare şi suprimă dezvoltarea primelor. Analizele micrometrice şi bioinformatice au propus mai multe căi metabolice care pot fi activate de tămâia indiană pentru a induce moartea celulelor canceroase din vezica urinară, sugerând astfel faptul că aceasta reprezintă un agent intravezical alternativ în tratamentul cancerului de vezică urinară.