- La reducere!
- -10%
Artichoke (Anghinare) 300mg 60cps Solaray Secom
Artichoke (Anghinare) 300mg 60cps Solaray Secom
Contribuie la o digestie sanatoasa si la protejarea ficatului.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 72 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 72 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,44 lei.
Artichoke (Anghinare) 300mg 60cps Solaray Secom
Contribuie la o digestie sanatoasa si la protejarea ficatului.
Beneficii:
-contine extract standardizat din frunza de Anghinare, 300mg/capsula
-garantat 5% acid cafeoilchinic si derivati
-sub forma de capsule vegetale, ce pot fi administrate si in dietele vegetariene/vegane
-functionarea normala a sistemului digestiv
-reglarea secretiei biliare (efect coleretic) si favorizarea eliminarii sucurilor biliare in duoden (efect colagog)
-calmarea durerilor abdominale, reducerea flatulentei, balonarii, calmarea senzatiei de voma (efect antiemetic)
-stimularea peristaltismului intestinal si reglarea tranzitului intestinal intarziat
-reglarea apetitului
-protejarea ficatului
-sustinerea functiei de detoxifiere a ficatului
-reglarea sintezei colesterolului: reducerea actiunii enzimei HMG-CoA reductaza (hidroximetilglutaril-CoA reductaza), reducerea oxidarii LDL–colesterolului, cresterea nivelului HDL–colesterolului; cresterea descompunerii colesterolului in saruri biliare
-mentinerea nivelului normal de trigliceride si de lipide: reducerea infiltrarii grase a ficatului
-protectia celulelor hepatice impotriva stresului oxidativ
-protejarea mucoasei intestinale (continutul biliar este bogat in bicarbonat)
mentinerea nivelului normal al tensiunii arteriale: efect diuretic.
Compozitie/2 capsule:
Anghinare 600 mg
(Cynara scolymus)(extract standardizat din frunza, garantat 30mg [5%] acid cafeoilchinic si derivati).
Administrare:
Cate 2 capsule/zi la masa cu 200ml de apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.
Rolul componentelor:
Plantă ierboasă originară din regiunea mediteraneană, la noi specie de cultură, bienală, în primul an formează o rozetă de frunze mari de culoare verde-închis pe partea superioară şi albicioase pe partea inferioară cu peri albi şi moi. În al doilea an se formează tulpini de 0,6-1,8 m, cu flori roşii-violacee.
Originile anghinarei ne sunt cunoscute în timp, de pe vremea filosofului şi naturalistului grec Theophrastus (371-287 Î.H.), Pedanius Dioscorides (40-90 D.H.), Pliniu cel Bătrân, (23-79 D.H.), care au descris-o în scrierile lor şi au folosit-o.
Grecii antici o vedeau ca pe o delicateţă şi ca pe un afrodisiac. Romanii bogati foloseau anghinarea preparată cu miere şi oţet, asezonată cu cumin, astfel ea putând să fie şi păstrată de-a lungul anului.
Începând din anii 80 D.H., maurii încep cultivarea anghinarei în zona Granadei.
Se consideră că anghinarea a fost făcută celebră de către Caterina de Medici (1519-1589). care a introdus-o în Franţa atunci când ea sa căsătorit cu regele Henric al II-lea (1519-1559), la mijlocul secolului al 16-lea.
Galenoterapia începutului de secol XX în România indica utilizarea medicinală a frunzei de anghinare ca antinevritică, indicată pentru bolile prezentând tulburări ale metabolismului hidraţilor de carbon şi tulburarea metabolismului apei, dând un tablou simptomatic polinevritic.
S-a stabilit că anghinarea posedă proprietăţi diuretice, coleretice, hipocolesterolemiante, hipolipemiante şi hepatostimulatoare.
Anghinarea este cunoscută pentru gustul ei amar, care este atribuit în mare unui compus numit cinarină, considerată unuil din principiile biologic active cele mai importante ale anghinarei. Alte principii active importante sunt flavonoidele, lactonele sescviterpenice, polifenolii şi acizii cafeoilquinici.
În anii 1970 oamenii de ştiinţă europeni au arătat prima dată abilitatea cinarinei de a reduce colesterolul la oameni. Unul din cele mai recente studii, publicat în anul 2000, a utilizat un extract din frunzele de anghinare standardizat în cinarină a stabilit efectul hipocolesterolemiant al acestuia.
Proprietăţile hepatoprotectoare şi detoxifiante ale ficatului au intrat în atenţia cercetătorilor în 1966, când s-a realizat un studiu care susţine efectele hepatoregeneratoare la şobolani. Un studiu realizat în 1987 care s-a concentrat asupra efectelor pe celulelor hepatice de şobolan supuse acţiunii nocive a unor substanţe chimice, a găsit că cinarina şi acizii cafeici au efecte hepatoprotectoare semnificative.
Utilizarea modernă a anghinarei se concentrează pe utilitatea sa în tratamentul hiperlipidemiei, hipercolesterolemiei, dispepsiei şi afecţiunilor care necesită o creştere a colerezei.