- La reducere!
- -10%
ZINC MAX 15MG +VITAMINA C 100MG 30CPR HELCOR
ZINC MAX 15MG +VITAMINA C 100MG 30CPR HELCOR
Vitamina soarelui sau vitamina antirahitica – sunt doar doua dintre denumirile informale primite de vitamina D pana acum, insa dincolo de aceste aspecte, vorbim cu adevarat despre un element absolut esential pentru sanatatea organismului si pentru buna sa functionare din toate punctele de vedere.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
ZINC MAX 15MG +VITAMINA C 100MG 30CPR HELCOR
Proprietati:
Vitamina C contribuie la:
- functionarea normala a sistemului imunitar;
- metabolismul energetic normal;
- reducerea oboselii si extenuarii;
- functionarea normala a sistemului nervos;
- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ;
- mentinerea sanatatii psihice;
Zincul contribuie la:
- functionarea normala a sistemului imunitar;
- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ;
- procesul de diviziune celulara;
- mentinerea sanatatii sistemului osos;
- sinteza normala a proteinelor;
- sinteza normala de ADN;
Indicatii:
Zinc Max cu vitamina C este recomandat in situatii de:
- susţinere a imunitaţii;
- stres;
- oboseala;
- perioade solicitante din punct de vedere psihic;
Mod de utilizare:
Pentru susţinerea calitatii somnului si mentinerea unui nivel adecvat de melatonina: 1 (un) comprimat seara la culcare timp de 14 zile, sau conform recomandarii profesionistului de sanatate. Comprimatele se inghit cu o cantitate suficienta de apa.
Ingrediente:
vitamina C/ acid ascorbic (125% VNR*) 100 mg; Zinc (150% VNR*) 15 mg; extract standardizat din fructe de Soc negru/Sambucus nigra 10 mg.
Produsul nu contine: conservanti, coloranti, zahar, lactoza, gluten, aromatizanti sau indulcitori artificiali.
Rolul componentelor:
Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva.
Divizia Vitamine și Suplimente alimentare Biosunline.ro a fost înființată în urmă cu 10 ani ca o linie de produse menite să susțină sănătatea organismului. Acestea sunt bazate pe extracte naturale de origine minerală, vegetală și animal – standardizate și sunt condiționate sub formă de comprimate și capsule, conținând materii prime purificate, provenite din zone ecologice, controlate după rigori farmaceutice (care sunt mai înalte decât cele care vizează suplimentele alimentare de obicei)