WELLNESS ACADELE GREATA SI VARSATURI FARA ZAHAR 5BUC Sano Vita
WELLNESS ACADELE GREATA SI VARSATURI FARA ZAHAR 5BUC Sano Vita
Durerea în gât poate fi foarte supărătoare. Acadelele SanoVita Wellness cu aromă naturală de zmeură, extracte de plante, vitamine și minerale au un efect calmant și plăcut, împrospătează respirația și susțin mineralizarea dinților (nu conțin zahăr).
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 23 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 23 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,46 lei.
WELLNESS ACADELE GREATA SI VARSATURI FARA ZAHAR 5BUC Sano Vita
Stările de greață și vărsăturile îți afectează ritmul zilnic. Acadelele SanoVita Wellness te ajută să scapi de răul de mișcare și să ai o digestie mai bună. Sunt sigure și de ajutor chiar și pentru greața din sarcină. Deși foarte delicioase, acadelele sunt un supliment alimentar, fără zahăr și vegan, cu extracte din plante, care acționează pentru menținerea stării de bine, oriunde mergeți munte-mare.
Mod de administrare:
Copii de peste 3 ani și adulți: 1-2 acadele/zi
O cutie conține 5 acadele cu gust de portocale.
Compoziție DZR (1 jeleu x 6g = 6g)
Extract de ghimbir (Zingiber officinale)..........18 mg
Calculat ca rizom de ghimbir uscat................360 mg
Extract de mentă (Mentha piperita).........12 mg
Calculat ca frunze uscate de mentă......48 mg
*corespunde valorilor zilnice de referință pentru vitamine și minerale în %(adulți).
(DZR = doza zilnică recomandată)
(VNR = valoarea nutrițională de referință)
Ingrediente:
Îndulcitori: xilitol, steviolglicozide; agent de încărcare: izomalt; potențiatori de aromă: aroma de zmeură, bucăți de zmeură; agenți antiaglomeranți: săruri de magneziu ale acizilor grași, guma arabica; corector de aciditate: acid citric anhidru; gluconat de zinc; extract din părți aeriene de Cimbru-de-cultură (Thymus vulgaris); extract din fructe de Acerola (Malpighia glabra); extract din frunze de Salvie (Salvia officinalis); vitamina C/acid L-ascorbic; colorant: antocianini; vitamina D3/colecalciferol rutin (din extract din muguri florali de Salcam-japonez/Sophora japonica
Rolul componentelor:
Ghimbirul este o specie originară din Asia tropicală; perenă, cu rizom cărnos, ramificat ca o mână cu degete, cu tulpini aeriene ierboase ce se reînnoiesc anual, unele fiind înalte cu frunze, altele scurte, reproducătoare, purtând florile.
Denumirea provine de la grecescul zingiber, cuvânt de origine sanscrită.
Plantă medicinală cunoscută din vechime, ghimbirul a fost utilizat ca remediu în medicina tradiţională chineză şi indiană de mai bine de 2500 de ani. În medicina Ayurvedică a fost folosit ca remediu natural carminativ, anti-colitic, pentru stimularea digestiei, pentru hemoroizi, boli cronice ale pielii, obezitate şi sângerări anormale după naştere. În Medicina Tradiţională Chineză a fost şi este recomandat în balonare, tuse, vomă, diaree şi reumatism.
În Europa ghimbirul a fost menţionat în secolul I de către medicul grec Dioscorides, pentru proprietăţile sale digestive, pentru stimularea intestinală şi ca util pentru stomac. Din jurul anilor 1100 a fost utilizat în toate ţările europene. În lucrările medicale europene vechi, scrise de Harpestreng cca.1200, Lonicerus 1564, Matthiolus 1626, Bentley şi Trimen 1880, ghimbirul este descris ca util pentru stimularea apetitului şi a digestiei, pentru intestin şi pentru infecţii bucale şi gingivale. Monografiile ghimbirului au fost şi încă sunt parte din majoritatea farmacopeelor europene şi non-europene [Imbesi 1964; Farmacopeea Republicii Populare Chineze 2005; Farmacopeea Ayurvedică Indiană; Farmacopeea Indiană 2007] şi bineînţeles din Farmacopeea Europeană 7. Farmacopeea Chineză recomandă ghimbirul în senzaţii de rece, vomă şi diaree însoţite de extremităţi reci şi puls slab; pentru dispnee şi tuse cu expectoraţie abundentă.
Rădăcina de ghimbir conţine ulei esenţial cu peste 100 de compuşi identificaţi, în principal compuşi terpenoidici. Principiile responsabile de gustul picant, sau constituenţii non-volatili, ai ghimbirului, sunt considerate responsabile pentru proprietăţile aromatice ale acestuia, şi pentru activitatea farmacologică. Printre acestea: gingerolii, shagaolii, gingerdione, paradol, vallinoide, galanali A şi B, şi zingerona. Alţi compuşi ai ghimbirului constau în carbohidraţi, grăsimi, minerale, oleorezine, vitamine, ceruri, enzime proteolitice. Rizomul de ghimbir conţine venilil-cetone pungente, incluzând (6)-gingerol şi (6)-paradol, pentru acestea raportându-se activitate puternic antiinflamatoare precum şi proprietăţi antitumorale.
Pe lângă aceste proprietăţi bine cunoscute, datorită cărora găsim ghimbirul individual sau în combinaţii în produsele naturiste de la noi, acesta mai posedă proprietăţi antiemetice, antinociceptive, antitusive (siropuri de tuse), antioxidante, cardiotonice, imunomodulatoare şi chiar hipocolesterolemiante. Ghimbirul, fiind un agent termogenic, poate fi considerat ca agent funcţional pentru restaurarea unei balanţe energetice pozitive, şi ca urmare poate fi util în terapia naturistă a obezităţii.