- La reducere!
- -8%
Vitamine si Minerale Forte 60 plicuri Alevia
Vitamine si Minerale Forte plicuri
Acest produs conţine ingrediente atent selectate pentru efectele lor energizante asupra organismului, conferind o stare de bună dispoziţie. Ginsengul şi Guarana sunt tonice și revigorante iar împreună cu vitaminele și mineralele pun în condiţii optime organismul pentru a face faţă stresului cotidian.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 114 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 114 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,28 lei.
Vitamine si Minerale Forte plicuri
Acest produs conţine ingrediente atent selectate pentru efectele lor energizante asupra organismului, conferind o stare de bună dispoziţie. Ginsengul şi Guarana sunt tonice și revigorante iar împreună cu vitaminele și mineralele pun în condiţii optime organismul pentru a face faţă stresului cotidian.
Efecte:
• Energizează organismul
• Conferă un tonus optim în viaţa de zi cu zi
• Ajută în stări de oboseală, slăbiciune, epuizare
• Contribuie la creşterea performanţelor fizice şi mentale
• Susţine regimul alimentar al vegetarienilor.
Compoziție per plic
Calciu...................... 140mg,
Ginseng-chinezesc.... 100mg,
Guarana.................. 100mg,
Vitamina C............... 80mg,
Magneziu................. 66,25mg,
Vitamina PP............. 16mg,
Vitamina E............... 12mg,
Fier......................... 7mg,
Acid pantotenic......... 6mg,
Zinc......................... 5mg,
Vitamina B2............. 1,4mg,
Vitamina B6............. 1,4mg,
Vitamina B1............. 1,1mg,
Mangan.................... 1mg,
Vitamina A............... 800µg,
Cupru...................... 0,5mg,
Vitamina B9............. 200µg,
Vitamina K1............. 75µg,
Iod.......................... 75µg,
Seleniu.................... 55µg,
Molibden.................. 50µg,
Biotină..................... 50µg,
Crom....................... 20µg,
Vitamina D3.............. 5µg,
Vitamina B12............ 2,5µg.
Mod de administrare:
1 plic pe zi, după masă, dimineaţa. Se golește conţinutul plicului într-un pahar, se adaugă 200ml apă, se amestecă și se bea imediat.
Precauții:
A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. A nu se administra copiilor sub 3 ani. Contraindicat persoanelor alergice la sulfiți sau la oricare dintre ingredientele produsului. În cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, administrarea se face numai la recomandarea specialistului. Conţine o sursă de fenilalanină.
Aceste produse sunt suplimente alimentare. Este bine să știi că suplimentele alimentare nu înlocuiesc un regim alimentar variat și echilibrat. Îți recomandăm un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație sănătoasă, exerciții fizice și doi litri de apă zilnic.
Panax derivă din cuvântul grecesc panakeia (pan = tot, akos = vindecare), via latinescul panacea, însemnând remediu pentru orice. Denumirea ginseng conţine gin (shin, jen) care înseamnă „fiinţă umană”, şi seng sau shen care descriu rădăcina cărnoasă, amăruie; împreună semnifică „rădăcină cărnoasă, amăruie, în formă de om”.
Există mai multe specii de Panax, două fiind cel mai mult folosite – Panax ginseng şi Panax quinquefolius (ginseng american).
Panax ginseng este o bine-cunoscută plantă medicinală nativă în China şi Corea, utilizată în Asia de Est ca remediu natural de mii de ani. A fost descoperit cu 5000 de ani în urmă în Munţii Manciuriei, China. Probabil iniţial utilizat ca aliment, a căpătat rapid admiraţie pentru puterile sale revigorante şi reîntineritoare, forma umană a rădăcinii devenind un simbol al armoniei divine pe pământ. Din secolul III D.H. cererea Chinei pentru ginseng a creat o afacere prin care Corea obţinea din China mătase şi medicamente în schimbul ginsengului.
Ginseng a fost introdus în Europa în Evul Mediu de către comercianţii arabi, dar utilizarea sa a fost interzisă, forma sa umană fiind total opus interpretată, şi fiind considerată un „lucru maur diavolesc”. Proprietăţile terapeutice ale rădăcinii au devenit cunoscute doar din secolul XVII, când danezii au realizat incursiuni navale concurând monopolul iberic comercial pe mare. Willem Piso (1611-1678) a scris prima monografie a plantei, intitulând-o „Ninzin”, aceasta fiind urmată la scurt timp de diverse opini ale experţilor. Mulţi medici europeni au fost suspicioşi în privinţa mult-lăudatelor proprietăţi vindecătoare, pentru acest motiv planta fiind omisă din farmacopee până în jurul anilor 1800. Utilizarea eclectică a ginsengului a inclus oboseala, infertilitatea, afecţiunile hepatice, amnezia, răcelile, menopauza şi disfuncţiile erectile. Până în anii 1900, cererea pe piaţa internaţională a depăşit capacitatea de furnizor a Coreei, aceasta începând cultivarea plantei în scopuri comerciale.
Începând din 1972, cu un grup de cercetători americani, s-a lucrat la elucidarea compoziţiei chimice şi a eficacităţii plantei. În prezent, ginsengul este unul din cele mai examinate tratamente naturiste.
Compuşii activi principali ai ginsengului sunt reprezentaţi de diverse grupuri de saponine steroidice, reunite sub denumirea generică de ginsenozide, considerate a avea efect adaptogenic, transformate fiind în substanţe farmacologic active de către microorganismele intestinale.
Experimentele farmacologice moderne au dovedit că ginsengul conţine şi alţi constituenţi (polizaharide, peptide, alcooli poliacetilenici etc) având acţiune asupra sistemului nervos central, efect neuroprotector, imunomodulator, anticancer, antioxidant, imunostimulent etc. Recent s-au evaluat în studii clinice efectele sale benefice asupra performanţelor fizice şi psihomotoare, funcţiei cognitive, diabetului, factorilor de risc cardiovascular şi asupra calităţii vieţii.
Ginsengul este astăzi un component arhi-cunoscut al produselor naturiste de pe piaţa noastră.
Guarana a fost demult preţuită pentru proprietăţile sale energizante şi curative. La sfârşitul secolului XVII, de exemplu, misionarul iezuit João Felipe Betendorf nota că membrii Sateré-Maué (pe atunci cunoscuţi ca Andirazes) preţuiau guarana la fel de mult pe cât preţuiau pe atunci europenii aurul, pentru că băutura preparată din ea dădea atât de multă energie, încât la vânătoare puteau merge de la o zi la următoarea fără să simtă foame. Părintele Betendorf nota că guaraná se bea pentru scăderea febrei şi pentru vindecarea durerilor de cap, şi ca diuretic puternic.
În timpul colonizării guarana era vândută ca fortifiant, stimulent, tonic, antidot pentru febră, pentru prevenirea rigidizării arterelor, şi pentru tratamentul migrenelor. A fost considerată deosebit de eficientă pentru tratarea diareei şi dizenteriei. Peste două secole, Francisco Xavier Ribeiro de Sampaio, un judecător brazilian, avertiza că, consumul exagerat de guarana poate duce la insomnie, şi chiar la impotenţă. La mijlocul secolului XVIII, în timp ce vizita Santarém de-a lungul Amazonului mijlociu, al patrulea episcop al Belém-ului, Dom João de São José de Queirós da Silveira, a apreciat foarte mult guarana dar a avertizat de asemenea că, consumul excesiv poate duce la insomnie şi la stări de ameţeală.
Utilizările medicinale ale guaranei sunt în mare similare cu cele ale cafelei – pentru dureri de cap şi migrene, pentru stări depresive medii, şi ca energizant. Având în vedere conţinutul semnificativ în taninuri, utilizarea pe termen foarte lung nu este recomandată, din cauză că taninurile reduc abilitatea intestinelor de a absorbi nutrienţii. Fiind astringentă, tratează de asemenea şi diareea. Minerii brazilieni beau constant suc de guarana în credinţa că aceasta previne multe boli.
Este un bun stimulent adrenal pe termen scurt pentru că furnizează materia primă de care au nevoie glandele suprarenale pentru sinteza hormonală. Fructele de guarana nu au efectul dur al cafeinei ca şi potenţialul său pentru dependenţă, negenerând stările de agitaţie, iritabilitate şi nervozitate caracteristice acesteia. Taninurile şi saponinele din seminţe încetinesc rata de dizolvare şi absorbţie a guaraninei. Această eliberare lentă furnizează un efect energizant susţinut de lungă durată. O doză zilnică de 1 g conţine mai puţin de 20% din cafeina dintr-un cappuccino obişnuit.
În ultimii 10-20 de ani au început să apară gherete cu guarana pe unele străzi din Brazilia, care vând băuturi pe bază de guarana preparate în blender cu gheaţă. Formulele pentru băuturile energizante variază între vânzători, dar în general conţin nuci, alune, nuci braziliene, lapte praf, rădăcini afrodisiace şi pulbere sau sirop de guarana; unii adaugă fructe precum avocado, sau ouă de prepeliţă. Pireurile din guarana preparate în gheretele ambulante sau în cafenelele din Brazilia Amazoniană sunt revigorante, şi similare în textură şi efect cu un frappucino servit în cafenelele din America de Nord.
Alevia este o marcă românească de suplimente alimentare pentru adulți și copii care oferă o gamă foarte diversificată de produse. De asemenea, în portofoliul lor se regăsesc sucuri și ceaiuri din plante medicinale ambalate atât la vrac, cât și la pliculețe. Produsele pe bază de plante adaptogene sunt disponibile în flacoane premium sau în pachete 1+1 Gratis. Producătorul se adresează nevoilor fiecărui client și unor bugete variate.