• La reducere!
  • -15%
Vitamina Plamânilor Air7 30 cps Green Splid, REMEDII NATURISTE
Vitamina Plamânilor Air7 30 cps Green Splid, REMEDII NATURISTE
Vitamina Plamânilor Air7 30 cps Green Splid, REMEDII NATURISTE
Vitamina Plamânilor Air7 30 cps Green Splid, REMEDII NATURISTE

Vitamina Plamânilor Air7 30 cps Green Splid

Vitamina Plamânilor Air7 30cps Green Splid

E usor sa respiri cand ai doi plamani sanatosi!
Ingredientele active din compozitia Air7 au fost concepute pentru a satisface nevoile plamanilor ca sa poata asigura saturatia de oxigen a sangelui.

4249
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
106,17 lei 124,90 lei -15%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 106 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 106 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 2,12 lei.


 

Vitamina Plamânilor Air7 30cps Green Splid

E usor sa respiri cand ai doi plamani sanatosi!
Ingredientele active din compozitia Air7 au fost concepute pentru a satisface nevoile plamanilor ca sa poata asigura saturatia de oxigen a sangelui.

Beneficii:
-Crearea vitaminei plamanilor a fost declansata de pandemia de COVID, ne referim la virusul respirator SARS-CoV-2.
-Suplimentul alimentar nu vindeca boala, cu toate acestea, exista un consens in comunitatea medicala ca, cu un plaman sanatos avem sanse mai mari in lupta impotriva virusului. Plamanii sunt expusi multor influente externe, Air7 contine vitamine, extract de Cordyceps si -Coenzima Q10, un suport complex pentru plamani ce contribuie la functionarea normala a plamanilor si a cailor respiratorii.
Nivel ridicat de protectie impotriva bacteriilor si virusurilor care provoaca boli respiratorii prin imbunatatirea vitalitatii pulmonare;
-Contine antioxidanti impotriva tulpinilor care irita tractul respirator, reducand astfel concentratia compusilor periculosi formati in timpul arderii nutrientilor si a metabolismului;
-Creste capacitatea plamanilor de absorbtie a oxigenului, crescand astfel aportul de oxigen al organismului, ajutand oxigenul sa ajunga mai repede la toate celule corpului;
-Creste rezistenta pulmonara la oboseala, creste performanta sportiva, ionizand sistemul nervos, reducand tendinta la depresie;
-Intareste functionarea sistemului imunitar si regleaza rezistenta organismului, ceea ce ajuta plamanii sa lupte impotriva diferitelor boli;
-Contine vitamine esentiale pentru vitalitatea organismului uman, in special a plamanilor, de aceea este recomandat ca fiecare adult sa faca un tratament de 3 luni consecutive cel putin o data pe an, in orice perioada a anului.
Vitamina C este unul dintre cei mai cunoscuti micronutrienti, contribuie la functionarea optima a sistemului imunitar benefic pentru functionarea normala a plamanilor si a cailor repiratorii, ajuta la reducerea starii de oboseala. Ca antioxidant, contribuie, de asemenea, la protejarea celulelor tale de
stresul oxidativ si le ajuta sa functioneze normal.
Vitamina E sau tocoferolul, este o vitamina lipo-solubila, joaca un important rol si in corecta functionare a sistemului imunitar, sporindu-i acestuia eficienta in fata virusurilor sau bacteriilor, are un puternic effect antioxidant si contribuie astfel la protejarea celulelor de actiunea radicalilor liberi - produsi de factori de mediu precum poluarea, fumatul, pesticidele, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidative are un efect vasodilatator, contribuind astfel la mentinerea sanatatii vaselor de sange, sprijina sistemul imunitar; este folosit in prevenirea sau tratarea diverselor boli - respiratorii, cardiovasculare, dermatologice, cancer, probleme ale aparatului digestiv, hepatite, boli mentale si lista poate continua.
-Vitamina D3 - este un nutrient solubil in grasimi, unul din cei 24 de micronutrienti esentiali pentru buna functionare a organismului. Vitamina D nu intra doar in structura sistemului osos, ci in dezvolarea normala a fiecarui muschi, iar aici, ne referim inclusiv la muschii care formeaza organe - spre exemplu inima si plaminii. Si vasele de sange sunt, de asemenea, structuri similare, sustinute de aceasta substanta.
Vitamina D este una dintre numeroasele substante nutritive de care organismul are nevoie pentru a ramane sanatos. Poate avea un rol important si in mentinerea functiei musculare si in intarirea sistemului imunitar, sustin expertii de la Cleveland Clinic.
Coenzima Q10 - este o substanta liposolubila care se gaseste in mod normal in toate celulele organismului, in mod special in celulele cu activitate foarte intensa: inima, plamini, ficat, creier. Coenzima Q10 este implicata in procesele producatoare de energie si in stocarea si transportul energiei in celule, fiind supranumita si “scanteia vietii”. Astfel, ea devine indispensabila desfasurarii normale a proceselor biologice si biochimice. Coenzima Q10 este o substanta asemanatoare vitaminelor, in special vitaminei E, insa efectul antioxidant este mult mai puternic, neutralizand radicalii liberi formati sub actiunea poluarii, a fumului de tigara, a radiatiilor ultraviolete etc. poate imbunatati absorbtia de oxigen, fiind un cofactor in lantul respirator mitochondrial, Coenzima Q10 numit si panaceu, ajuta la oxigenarea sangelui si intareste sistemul imunitar. Cercetarile efectuate in SUA au demonstrat ca suplementarea cu CoQ10 mareste activitatea macrofaga si are deasemena efecte antivirale, antibacteriale si anticancerigene,CoQ10 este un antioxidant puternic care are un efect de intarire a sistemului imunitar prin marirea productiei de anticorpi. In cazul in care organismul nu dispune de necesarul de Coenzima Q10, apar semnele insuficientei cardiace, dereglarii tensiunii, dezechilibrului energetic si ale altor numeroase disfunctii. In aceste conditii, aportul suplimentar de Coenzima Q10 este salutar, crescand randamentul tuturor sistemelor.
-Cordyceps – este cel mai cautat supliment nutritiv in randul sportivilor de elita, are efecte benefice care contribuie la buna functionare a cailor respiratorii. Extractul din specia fungica alpina Cordyceps sinensis
contine toti aminoacizii esentiali si, printre altele, imbunatateste productia de adenozin-trifosfat (ATP), care este cea mai importanta sursa de energie pentru celulele noastre. Mareste eliberarea de energie la nivel celular, mareste gradul de utilizare al Oxigenului la nivel celular, mareste circulatia Sanguina, intareste Sistemul Imunitar cu efect anti-cancerigen si anti-tumoral. Supranumita in Medicina Orientala "Leacul bun pentru toate", Cordyceps actioneaza in organism la nivele multiple, de la actiuni benefice pentru functia hepatica si sistemul nervos pana la efecte energizante, imunostimulatoare, imbunatatirea capacitatii de utilizare a oxigenului in celule precum si imbunatatirea circulatiei sanguine. Mareste capacitatea organismului de a utiliza oxigenul, mareste capacitatea de munca, capacitatea functionala si nivelurile energetice ale organismului; Imbunatateste functiile ficatului, rinichilor, plamanilor. Regleaza numarul trombocitelor in sange. Are actiune anticancerigena datorita imbunatatirii oxigenarii.
-Magneziul participa in corp la sute de reactii biochimice si are un rol major la nivel muscular, nervos si cardiac. Este al optulea cel mai raspandit element de pe Pamant si al patrulea cel mai raspandit mineral din corpul uman, participand la sute de reactii biochimice in organism. Fiecare celula din corp contine magneziu si are nevoie de el pentru a functiona. Imbunatatrea functiei respiratorii - Unele studii au aratat ca exista o legatura directa intre carenta de magneziu si dezvoltarea astmului sau a altor afectiuni respiratorii. Cercetatorii considera ca un deficit de magneziu determina acumularea de calciu in muschii de la nivelul cailor respiratorii, fapt ce ingreuneaza respiratia. Magneziul ajuta la mentinerea unui nivel de energie optim. Un studiu realizat la Centrul pentru Studiul medicinei complementare din Southampton, Anglia, a demonstrat ca sulfatul de magneziu este util in tratarea pacientilor care sufera de sindromul oboselii cronice. Printre procesele in care este implicat magneziul se numara sinteza proteinelor, controlul glicemiei si prevenirea aritmiilor cardiace. De acest mineral depind in mare masura sanatatea fizica si psihica deopotriva.
-Vitamina A este o vitamina liposolubila, cu un rol esential in organismul uman este unul dintre cei mai bine vazuti micronutrienti. Vitamina A este o denumire generica, ce se refera la mai multe substante, printre care retinol, retinal, acid retinoic, retinoizi si cartenoizi. Cantitatea suficienta de vitamina A asigura buna functionare a intregului organism. Este necesara pentru producerea rodopsinei – pigmentul responsabil de vederea crepusculara si nocturna. Vitamina A are efect antioxidant, tine nivelul colesterolului sub control, si ne ajuta sa stocam grasimi. Protejeaza in acelasi timp mucoasa bucala si digestiva, dar are grija si de sistemul respirator. Contribuie la dezvoltarea oaselor, sprijina sistemul imunitar si ne ajuta sa ne vindecam mai rapid in cazul unor infectii sau inflamatii. In plus, daca suntem bolnavi, grabeste vindecarea, ne apara de infectiile respiratorii, contribuie la functionarea optima a sistemului imunitar.
-Vitamina B6 este una dintre vitaminele hidrosolubile esentiale Cand vorbim despre Vitamina B6 ne referim, de fapt, la un grup de sase compusi similari si anume: piridoxina, piridoxalul, piridoxamina si a esterilor 5’-fosfat ai acestora. Vitamina B6 mai este implicata si in glicogenogeneza (sinteza glicogenului) si glicogenoliza (procesul biochimic de transformare a glicogenului in glucoza) si in functionarea sistemului imunitar.Vitamina B6 este utila si pentru stimularea activitatii musculare. Unele persoane folosesc piridoxina (vitamina B6) pentru stimularea activitatii sistemului imunitar, asa ca un rol important al acesteia este legat de formarea anticorpilor. Vitamina B6 ajuta corpul, printre altele, sa produca hemoglobina care transporta oxigenul si, in acelasi timp, ea poate crea anticorpii pe care sistemul nostru imunitar ii foloseste pentru a ne proteja contra bolilor. Pe lista simptomelor unei carente (deficiente) de vitamina B6 se afla si sistemul imunitar slabit asa ca, pentru a contracara aceasta problema, unii oameni apeleaza la suplimentele pe baza de vitamina B6, pentru ca aceasta are un rol in intarirea sistemului imunitar. Ameliorarea crizelor de astm Vitamina B6 sau piridoxina este folosita si in cazul persoanelor cu astm. Unele persoane au observat ca vitamina B6 e utila in crizele de astm. Unele studii au aratat ca beneficiile vitaminei B6 includ scaderea ocurentei crizelor de astm. Aceasta vitamina i-a ajutat pe cei cu astm si le-a redus simptomele de respiratie suieratoare (wheezing) care sunt asociate cu crizele de astm, a scazut severitatea si frecventa crizelor.
-Rutin este un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici, alcatuit din flavonolul Quercetin si Rutinoza (o dizaharida). Rutinul pur este extras din mugurii de floare de Sophora japonica, este antioxidanta, antiinflamatoare, anticarcinogenica (ajuta la neutralizarea si eliminarea agentilor carcinogeni), anti-trombotic, citoprotector si vasoprotector. Activitatea antiastmatica a rutinei a fost studiata la cobaii constienti sensibilizati la ovalbumina, provocati cu ovalbumina aerosolizata, unde a fost determinata rezistenta cailor respiratorii in timpul raspunsului de faza imediata si a raspunsului de faza tarzie. Rutina a inhibat in mod semnificativ rezistenta specifica a cailor respiratorii si raspunsul in faza imediata, impreuna cu reticenta histaminei, fosfolipazei A2 si eozinofil peroxidazei. S-a redus recrutarea neutrofilelor si eozinofilelor in plamani (Jung si colab., 2007). Utilizarea rutinei a fost de asemenea sugerata in tuse convulsiva impreuna cu vitaminele C si K (De Sarmento si Kimura, 1957). Prin actiunea citoprotectiva, Rutin, este indicat persoanelor cu diferite grade de intoxicare cu agenti chimici toxici (din alimentatie, mediu ambiant sau locul de munca). Este recomandat in tratamentul curativ sau profilactic al starilor hemoragipare prin fragilitate capilara (hemoptizii, hemoragii digestive, unele hemoragii retiniene, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, pericol de accident vascular cerebral) pentru a preveni eventualele accidente vasculare, in unele boli infectioase insotite de permeabilitate crescuta si in pregatirea preoperatorie.

Compozitie/capsula - *VNR:
Vitamin D3 -25 ug 1000 IU *500%
Vitamin C -300 mg *375%
Cordyceps sinensis -50 mg
Coenzim Q10 - 20 mg
Vitamin E - 12 mg *100%
Rutin - 5 mg *95%
Vitamin B6 - 1,4 mg *100%
Vitamin A - 800 ug 2664 IU *100%
Magneziu-stearat - 10 mg

*VNR Valoarea Nutritionala de Referinta pentru adulti.

Administrare:
Pentru adulti se recomanda 1 capsula pe zi dupa masa principala.

Atentionari:
Nu lasati produsul la indemana si la vederea copiilor mici.
Produsul este un supliment alimentar, nu trebuie sa inlocuiasca regimul alimentar variat, echilibrat si un stil de viata sanatos.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic, de 1 capsula pe zi.
Termen de garantie: 2 ani de la data fabricatiei.
Se pastreaza la temperatura camerei 15 - 25 °C in ambalaj original.

Rolul componentelor:
Vitamina D se gaseste in mai multe surse alimentare, cum ar fi pestele, ouale, laptele fortificat si uleiul din ficat de cod. Soarele contribuie in mod semnificativ la productia zilnica de vitamina D - 10 minute de expunere la soare intr-o zi este considerata o perioada suficienta pentru a preveni carentele de vitamina D. Termenul de vitamina D se refera la diferite forme ale acestei vitamine.
Doua forme ale vitaminei D sunt importante pentru oameni: ergocalciferolul (vitamina D2) si calecalciferolul (vitamina D3).
Vitamina D2 este sintetizata de catre plante. Vitamina D3 este sintetizata de catre oameni atunci cand pielea este expusa la razele ultraviolete B ale soarelui (UVB). Unele dintre alimentele din comert pot fi imbogatite cu vitamina D2 sau D3.
Printre rolurile vitaminei D se numara:
-este esentiala pentru absorbita si metabolismul calciului si fosforului, care au diverse functii, in mod special in intretinerea sanatatii oaselor.
-este regulator al sistemuli imunitar
-poate sustine sistemul imunitar in lupta unora dintre boli (cum ar fi raceala, de exemplu)
-reduce riscul dezvotlarii sclerozei multiple
-poate avea un rol cheie in stimularea functiei creierului chiar si la varste inaintate
-ajuta la mentinerea greutatii normale a organismului
-reduce severitatea si frecventa simptomelor astmului si probabilitatea spitalizarii din cauza astmului
-s-a demonstrat ca reduce riscul de aparitie a artitei reumatoide la femei
-una dintre formele vitaminei D ar putea avea un rol important in protectia daunelor in cazul unui nivel scazut de radiatii
-persoanele care au niveluri adecvate de vitamina D au un risc semnificativ mai mic de a dezvolta cancer, comparativ cu persoanele care au valori mai scazute ale acesteia. Deficienta de vitamina D este intalnita frecvent la bolnavii de cancer, indiferet de statutul lor nutritional.

Vitamina C, cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, este unul dintre cei mai siguri si mai eficienti nutrienti. Printre beneficiile sale se numara protejarea organismului impotriva deficientelor imunitare, a bolilor cardiovasculare, a problemelor prenatale, a bolilor de ochi si chiar impotriva imbatranirii pielii.
In 1912, biochimistul polonez Casimir Funk dezvolta conceptul de vitamine. Intre 1928 si 1933, doua echipe independente, formate din cercetatorul ungur Albert Szent György si cercetatorul american Joseph L. Sviberly, pe de-o parte, si cercetatorii americani Charles Glen King si W. A. Waugh, pe de alta parte, izoleaza vitamina C (acidul hexuronic). Acidul hexuronic este denumit apoi acid ascorbic, recunoscandu-se formal natura antiscorbutica a compusului. In 1937, cercetatorul Albert Szent György primeste Premiul Nobel pentru medicina pentru aceasta descoperire.
Folosirea in scop medicinal a vitaminei C dateaza inca din secolul 18. Scorbutul, boala cauzata de deficienta vitaminei C, era o problema frecvent intalnita, in special printre marinari si navigatori, estimarile aratand ca peste 2 milioane dintre acestia au fost afectati. In 1747, James Lind, un medic scotian, a facut un experiment pentru tratatea scorbutului si a descoperit ca doar portocalele si lamaile ameliorau simptomele bolii.
Din 1928 pana in 1933, o echipa de cercetatori maghiari, Joseph L. Svirbely, Albert Szent-Györgyi si cercetatorul american Charles Glen Kind au izolat pentru prima data vitamina C si i-au dat denumirea de acid ascorbic. De atunci, vitamina C a fost folosita nu numai in tratarea scorbutului, ci si pentru imbunatatirea imunitatii, impotriva simptomelor de gripa si raceala, dar si ca supliment, pentru a proteja intregul organism.
Spre deosebire de animale, organismul uman nu poate sintetiza singur vitamina C, motiv pentru care are nevoie sa isi ia doza din alimentatie si din suplimente. Vitamina C are numeroase efecte pozitive, inclusiv asupra regenerarii pielii. Aceasta ajuta la cresterea si regenerarea testurilor din tot corpul, prin faptul ca iti ajuta organismul sa produca mai mult colagen. Colagenul este o proteina esentiala pentru regenerarea pielii, intretinerea articulatiilor, tendoanelor, ligamentelor, cartilajelor si a vaselor de sange.
De asemenea, vitamina C este un antioxidant puternic, care impiedica actiunea radicalilor liberi (compusi rezultati in urma proceselor de oxidare, dar si ca urmare a contactului cu agenti sau substante poluante) asupra organismului. Acumularea radicalilor liberi in organism este periculoasa in timp, deoarece este unul dintre factorii care contribuie la imbatranire, dar si la aparitia unor boli cardiovasculare, a artritei si a cancerului.
Avem nevoie de vitamina C si pentru a sintetiza cei mai importanti neurohormoni: noradrenalina, adrenalina, dopamina, produsi in sistemul nervos sau in glandele suprarenale. Unele dezechilibre hormonale pot indica si o deficienta de vitamina C, deoarece aceasta stimuleaza si protejeaza glanda hipofiza, care secreta hormonii responsabili de sexualitate, psihic, crestere si de functionare a tiroidei.
Vitamina C se gaseste in concentratii mari in creier, leucocite, ochi, glande suprarenale, ficat, tiroida, mucoasa intestinului subtire sau in splina. Acestea au concentratii de vitamina C de la 10 pana la 50 de ori mai mari ca acelea din plasma, celulele rosii sau din saliva. De aceea, cand apare o deficienta de vitamina C, acestea sunt primele organe afectate.

Cordyceps sau “Aurul medicamentelor” este o plantă ciudată şi fascinantă care creşte pe păşunile de pe platourile Tibetului, aflate la altitudini cuprinse între 3.500 – 6.000 m şi este folosită în terapeutica chineză de cca. 1.200 ani.
Cordyceps este o plantă care dispune de calităţi duble: într-o parte a ciclului său biologic este plantă, în altă parte a ciclului este insectă.
Când Cordycepsul există sub formă de plantă, vara, în perioada formării de spori, sporul plantei este împrăştiat de vânt şi parazitează larva unui fluture, trecând din ciclul vegetal în cel animal. Larva infectată se îngroapă în pământ în formă de gogoaşă.
Cordycepsul hibernează pe timpul iernii, hrănindu-se din gogoaşa fluturelui, apoi din rădăcinile unor plante, rezistând astfel sub pământ timp îndelungat. Când condiţiile climatice sunt favorabile, răsare din pământ o nouă plantă şi ciclul biologic se reia.
Cordyceps face parte din clasa ascomicete, care include circa 400 de specii. Toate speciile Cordyceps sunt endoparazite, în principal pe insecte şi alte artropode iar câteva sunt parazite pe alte ciuperci.
Cea mai cunoscuta specie este Cordyceps sinensis, prima dată aceasta fiind înregistrată în Tibet în secolul al 15-lea (cunoscut şi sub numele de “yarsha gumba” în Nepal).
Ea este catalogată de botanişti în clasa ciupercilor, iar împreună cu ginsengul şi corniţele pufoase de cerb, face parte din cele trei mari medicamente tonifiante ale Chinei.
În corpul ciupercii Cordyceps se găsesc peste 80 de fermenţi, aminoacizi, beta-caroten, vitamine E şi C şi seleniu.
Ciupercile Cordyceps au efect imunoregulator, antibiotic, antiinflamator, antidepresiv, hipoglicemiant, antioxidant şi anticancerigen.
Cordyceps acţionează ca protector pulmonar, fiind un adjuvant eficient în terapiile complementare ale gripei - prin ameliorarea tusei, reducerea secreţiilor mucoaselor şi a transpiraţiilor nocturne-, ale bronşitei, pneumoniei, emfizemului pulmonar şi astmului bronşic.
De asemenea, măreşte rezistenţa organismului la insuficienţa de oxigen, combate oboseala şi creşte capacitatea de muncă, scade nivelul colesterolului, reglează nivelul calciului şi a fosforului în sânge, reglează funcţia rinichiului şi a ficatului (elimină toxinele, reface celulele afectate, distruge viruşii din celulele hepatice), previne boli ale aparatului cardiovascular şi ale vaselor de sânge (ischemie cardiacă, infarctul miocardic, tromboze) şi înlătură efectele negative ale chimioterapiei şi radioterapiei.

COENZIMA Q-10 (CoQ-10) se regaseste in fiecare celula din plante sau animale, desi sursele alimentare ar putea sa nu fie suficiente pentru a acoperi o deficienta. Este o componenta esentiala a mitocondriei (centrul tuturor celulelor). Celulele o utilizeaza pentru a produce energia ATP necesara corpului pentru cresterea si sustinerea celulelor.
Este produsa de organismul uman si este necesara pentru functionarea de baza a celulelor. S-a observat faptul ca nivelurile de CoQ-10 scad odata cu inaintarea in varsta, fiind reduse in cazul persoanelor cu afectiuni cronice.
Coenzimele ajuta enzimele sa functioneze corespunzator pentru a digera alimentele si a indeplini alte functii ale organismului, inclusiv protejarea inimii si a muschilor scheletici.
Coenzima Q10 este o substanta liposolubila (n.r. solubil in grasimi sau uleiuri), cunoscuta si sub numele de Q10, vitamina Q10, Ubichinona sau Ubidecarenona.
In Japonia, aceasta a fost introdusa inca din anul 1974 in tratamentul insuficientei cardiace. Mai mult decat atat, in cazul unui deficit de CoQ10, inima sufera - potrivit studiilor, cu cat deficitul de coenzima Q10 este mai mare, cu atat afectiunea cardiaca este mai grava.
De asemenea, coenzima Q10 este un important antioxidant. Aceasta actioneaza direct asupra radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare si ii neutralizeaza.
Necesara in dezvoltarea si buna functionare a tuturor celulelor vii, coenzima Q10 este produsa in mod natural de organism. Exista nu mai putin de 10 tipuri de coenzima Q, insa numai Q10, se afla in structura celulelor umane.
Organismul uman produce insa o cantitate suficienta de coenzima Q10 numai pana la varsta de 30 de ani. Dupa aceasta varsta, productia de CoQ10 scade progresiv.
De asemenea, in cazul persoanelor care sufera de carente de vitamine, productia de coenzima Q10 poate sa scada. Fenomenul este insotit de o multime de probleme de sanatate, printre care imbatranirea prematura.
Chiar si atunci cand nivelul normal de coenzima Q10 scade cu numai 25%, creste semnificativ riscul hipertensiunii arteriale, a cardiomiopatiilor sau a insuficientei cardiace.
Tocmai de aceea, un regim alimentar echilibrat este foarte important la orice varsta. La nevoie si la recomandarea medicului, nivelul de CoQ10 din organism poate fi crescut prin administrarea de suplimente alimentare.

Alimente bogate in CoQ10
Coenzima Q10 se gaseste mai ales in carnea de vita sau in organe precum inima, ficatul si rinichii. Carnea de peste, in special sardinele sau tonul, este o sursa buna de CoQ10, la fel si uleiul de soia, alunele, spanacul sau broccoli.
Vestea proasta este ca prin preparare termica indelungata, coenzima Q10 devine inactiva. Suplimentele alimentare asigura insa o absorbtie organica superioara, mai ales atunci cand administrarea acesteia se face cu alimente bogate in grasimi, coenzima Q10 fiind liposolubila.
In general, se recomanda o doza de 90-200 de miligrame pe zi. Cu toate acestea, dozajul potrivit pentru nevoile specifice ale fiecarei persoane poate fi stabilit doar de catre medic, in urma unui consult, mai ales in cazul administrarii de suplimete pe baza de coenzima Q10 pe timp indelungat.
Printre beneficiile coenzimei Q10 includem sustinerea sistemului imunitar si a aparatului cardiovascular, rolul anti-aging sau de reglare a nivelului de zahar din sange. Descoperiti in cele ce urmeaza care sunt principalele beneficii ale coenzimei Q10.
Studiile clinice au evidentiat eficienta coenzimei Q10 in a preveni si ameliora afectiuni precum insuficienta cardiaca, angina pectorala, cardiopatia sau ateroscleroza. De asemenea, acest compus poate fi eficient in prevenirea unor afectiuni ale inimii produse de tratamentul impotriva cancerului. Nu in ultimul rand, coenzima Q10 administrata pacientilor care urmeaza sa sufere de interventii chirurgicale pe cord poate sprijini functiile inimii si scadea incidenta aritmiilor in timpul recuperarii.
Mai multe studii la care a participat insa un numar mic de oameni sugereaza ca acest compus poate contribui la diminuarea hipertensiunii arteriale. Medicii mentioneaza faptul ca efectul terapeutic se instaleaza dupa aproximativ 4-12 saptamani de la debutul administrarii de suplimente CoQ10. Medicii mentioneaza si faptul ca este nevoie de studii suplimentare inainte de a da un verdict clar despre rolul CoQ10 in tratarea hipertensiunii arteriale.
Suplimentele de CoQ10 pot ameliora si nivelul zaharului din sange, la persoanele care sufera de diabet zaharat. Tot in cazul persoanelor care sufera de diabet, CoQ10 poate diminua colesterolul si hipertensiunea, arata studii preliminare.
La fel ca in cazul hipertensiunii arteriale, medicii mentioneaza ca este nevoie de cercetari suplimentare si va recomanda vizita la un cabinetul medical pentru un tratament corect al diabetului.
Coenzima Q10 ar putea reduce frecventa aparitiei migrenelor. In studii s-a folosit o doza cuprinsa intre 150 si 300 de miligrame pe zi.
Studii preliminare arata si ca doze mari de coenzima Q10 pot fi benefice pentru persoanele care sufera de Parkinson, o boala degenerativa a sistemului nervos care afecteaza functiile motorii. Cele mai bune rezultate in incetinirea declinului functional s-au inregistrat la pacientii care au primit cea mai mare doza de CoQ10 (1200 mg).
Vorbim aici despre bolile periodontale, printre care gingii umflate, sangerande, dureroase si inrosite. Studiile clinice efectuate pana acum au demonstrat ca pacientii care sufera de aceste afectiuni au un nivel scazut de coenzima Q10 la nivelul gingiilor.
Coenzima Q10 contribuie la cresterea nivelului de energie si sprijina sistemul imunitar. Asta pentru ca dubleaza numarul de anticorpi si creste rezistenta organismului la atacul virusurilor.
CoQ10 poate fi un puternic imunomodulator natural, datorita capacitatii de a rezolva problemele care pot afecta sistemul imunitar. In plus, activeaza anticorpii impotriva microbilor si apara in acest fel organismul de agenti patogeni.
Coenzima Q10 are capacitatea de a reduce stresul oxidativ (n.r. produs la fiecare gura de aer pe care o respiram, este cel care da o culoare maronie bananelor in cateva zile si marului in cateva minute. Acelasi lucru se intampla si in celulele noastre), protejeaza celulele si ADN-ul. In plus, previne modificarile produse in organism de actiunea radicalilor liberi (n.r. produsi de factori de mediu precum poluarea, radiatiile, fumatul si pesticidele).
CoQ10 joaca un rol primordinal in sinteza de ATP (n.r. adenozin trifosfat - un compus implicat in transferul de energie dintre celule).
ATP este un compus de care au nevoie toate celulele din organism pentru a-si indeplini functiile. Acesta este utilizat mai ales de sistemul muscular, in special de muschiul cardiac.
Pielea este cel mai extins organ din corp, expus in mare masura agentilor daunatori care contribuie la imbatranirea prematura. Acesti agenti pot fi atat interni (n.r. dezechilibre hormonale, de exemplu), cat si externi (n.r. factori de mediu precum razele UV). Acestia pot duce la pierderea hidratarii si elasticitatii pielii, la subtierea acesteia sau la distrugerea protectiei naturale a organismului impotriva agresiunii mediului inconjurator.
Aplicarea coenzimei Q10 direct pe piele poate reduce din efectele daunatoare ale acestor agenti, prin cresterea productiei de energie la nivel celular si prin efectul antioxidant. Mai exact, CoQ10 reduce stresul oxidativ, protejeaza dermul impotriva razelor UV si amelioreaza aspectul ridurilor.
Bolile se dezvolta in conditii de aciditate crescuta, atunci cand nivelul pH-ului depaseste limitele optime. Coenzima Q10, insa, poate normaliza nivelul pH-ului, arata cercetarile in domeniu.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
30 capsule
Forma de prezentare
Cutie

Importator Vitamina Plamanilor

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare