- La reducere!
- -10%
UNTUL PAMANTULUI tinctura 50 ml Steaua Divina
UNTUL PAMANTULUI tinctura 50 ml Steaua Divina
Extractul hidroalcoolic de untul-pamantului optimizeaza functionarea articulatiilor si sistemului circulator periferic.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 25 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 25 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,50 lei.
UNTUL PAMANTULUI tinctura 50 ml Steaua Divina
Extractul hidroalcoolic de untul-pamantului optimizeaza functionarea articulatiilor si sistemului circulator periferic.
Compozitie:
- Untul-pamantului (Tamus communis),
- alcool etilic alimentar,
- apa deionizata.
Untul pamantului contine alcaloizi, saponine, oxalat de calciu, histamina, flavonoizi, vitaminele A C si B, complex, saruri minerale de calciu, magneziu, sulf, mangan, zinc, acizi grasi, mono si polinesaturati, alantoina si taninuri, substante active, raspunzatoare de efectele sale: antiinflamator rubefiant (usor iritant al tegumentului) si revulsiv (amplifica fluxul sanguin in zona aplicata: tegument si tesuturile invecinate).
Datorita continutului de alcaloizi din compozitie este interzisa folosirea in uz intern.
Indicatii: Se recomanda ca adjuvant in:
- reumatism articular
- artroza
- artrita
- guta
- edeme
- alopecie
- dermatita
- rani superficiale.
Actiuni:
- Antiinflamator
- articular
- diuretic
- emetic
- cicatrizant.
Precautii la administrare: Nu se aplica local in caz de rani deschise!
Contraindicatii: Alergie la oricare dintre componentele produsului.
Interactiuni medicamentoase: Nu se administreaza cu antibiotice si alte tratamente la care este contraindicat consumul de alcool.
Mod de administare: Extern: cataplasme si frectii cu extract hidoalcoolic.
Rolul componentelor:
Untul Pamantului este o plantă perenă din familia Dioscoreaceae, ierboasă, volubilă, cu rizom gros şi cărnos (5-10 cm diametru), brun la exterior şi cu numeroase rădăcini adventive, alb şi cărnos la interior, conţine numeroase rafide de oxalat de potasiu; frunzele alterne, peţiolate, cordat ovate, cu nervuri arcuate, fructul o bacă roşie cu câteva seminţe. Răspândit în partea de sud-vest a ţării noastre. În scop terapeutic re recoltează rizomul, primăvara devreme sau toamna.
Denumirea generică Tamus a fost dată plantei din credinţa că aceasta este aceeaşi plantă denumită Uva Taminia la care se face referire într-o lucrare a lui Plinius.
Untul pământului este o plantă mai puţin cunoscută şi utilizată. Intern a fost puţin folosită, mai ales pentru efectul puternic diuretic ca remediu pentru calculi, sau în combinaţie cu miere pentru afecţiuni astmatice, dar din cauza efectelor negative puternice s-a renunţat demult la această utilizare.
Extern, untul pământului a fost şi mai este folosit cu succes sub formă de cataplasme ca stimulent, sau în gută, reumatism sau pareze uşoare. Tinctura din rădăcină s-a dovedit a fi mai utilă aplicată pe degerături. Pentru răni, vechii medici recomandau realizarea unui unguent în grăsime de porc sau ceară.
Este actualmente un remediu popular folosit pentru reducerea vânătăilor ce apar în urma contuziilor. Efectele rădăcinii sunt antiechimotic, diuretic, emetic, hemolitic şi iritant. Aceasta poate fi folosită proaspătă, sau recoltată şi uscată pentru utilizări ulterioare.
Rizomul de untul pământului conţine o saponină steroidică, dioscina, cu acţiune antiinflamatoare, aceasta făcând-ul recomandat în tratamentul reumatismului. Acţiunea rubefiantă a rizomului se datorează cristalelor aciculare care rănesc pielea la frecţionare şi permit penetrarea unor amine biogene ce produc efecte iritante. Se mai recomandă în tratamentul echimozelor, contuziilor, hematoamelor (în Franţa se mai numeşte rădăcina femeii bătute).
Efectele unui extract etanolic din rădăcina de Tamus communis au fost studiate în cazul granuloamelor la şobolani, evidenţiindu-se un efect inhibitor al acestuia comparabil cu cel al medicamentelor de referinţă hidrocortizon şi clorhidrat de benzidamină.
Cu un portofoliu de peste 300 de produse, Santo Raphael este pe primul loc pe piața românească de siropuri naturale și unul dintre cei mai apreciați producători de remedii naturale și suplimente alimentare.
Toate formulele produselor Steaua Divină sunt originale, concepute în laboratoarele proprii de către medici, farmaciști și biologi cu experiență și cunoștințe aprofundate de fitoterapie, apiterapie și Ayurveda.
Din anul 2004 dispune de propriul laborator de analize fizico-chimice, iar anul 2011 a ridicat tehnologia de producție Steaua Divină la nivelul performanțelor internaționale prin fonduri europene de 200 000 de euro.
A fost înființat laboratorul de analize microbiologice, dotat cu aparatură performantă, de ultimă generație, unde produsele și materia primă sunt permanent testate în condiții de maximă siguranță.
Într-o atmosferă de liniște, armonie, pace și mulțumire sufletească, produsele noastre păstrează încărcătură emoțională a celor care le realizează. Am ales să prelucrăm manual fiecare produs în parte și să realizăm numai macerare la rece, pentru a prezerva cât mai eficient substanțele active ale fiecărei plante. Astfel, ele devin fiecare garanția unei calități unice.