- La reducere!
- -10%
Ulei Esential Tea Tree 10ml NIAVIS
Ulei Esential Tea Tree 10ml NIAVIS
Uleiul esential de Tea Tree este cunoscut pentru proprietatile antiseptice si de tratare a ranilor, precum si utilizarea in cosmetica si produse de igienizare.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 15 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 15 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,30 lei.
Ulei Esential Tea Tree 10ml NIAVIS
Cunoscute pentru proprietatile terapeutice, uleiurile esentiale sunt utilizate frecvent in aromaterapie si nu numai. Folosirea uleiurilor esentiale dateaza inca din anii 3000 – 2500 î.Hr., existand dovezi care atesta intrebuințarea acestora in diverse culturi. Timp de secole, plantele aromatice, uleiurile și esențele au fost folosite în scop medicinal, ca baza pentru remedii, pentru ingrijirea personala, in cadrul ceremoniilor religioase sau pentru pregatirea si conservarea alimentelor.
Astazi, uleiurile esentiale sunt din nou utilizate ca remedii naturale datorita numeroaselor beneficii asupra organismului.
Arborele de ceai este originar din Australia si este o specie de arbore inalt care se gaseste in zonele umede de campie.
Uleiul esential de Tea Tree este cunoscut pentru proprietatile antiseptice si de tratare a ranilor, precum si utilizarea in cosmetica si produse de igienizare.
Pentru uz extern
Ingrediente (INCI): ulei esential din frunze de arbore de ceai (Melaleuca Alternifolia Leaf)
Compozitie: linalool, limonene
Metoda de obtinere: produs prin distilare cu abur a frunzelor de arbore de ceai
Produs vegan
Nemodificat chimic
Fara parabeni
Caracter aromatic: fresh, puternic, medicinal
Culoare: incolor – galben pal
Proprietati terapeutice:
- antiseptic, antibacterian, antifungic
- igienizant
- purifiant, tonic
Beneficii si utilizari:
Aromaterapie: se utilizeaza un suport cu lumanare sau difuzor cu apa, se adauga 3-6 picaturi de ulei esential sau dupa preferinta.
poate fi combinat cu ulei esential de lavanda, ulei esential de lamaie
Utilizari terapeutice:
- elibereaza caile respiratorii, prin inhalatii, adaugati 3-6 picături de ulei esential intr-un vas cu apa fierbinte. Inhalati vaporii timp de cateva minute.
- adjuvant in tratarea racelii – adaugați 5 – 6 picaturi de ulei esential diluat in 10 ml de ulei tip baza (ulei vegetal, ulei de cocos - pentru a putea fi aplicat pe piele) Se amestecă bine și se aplica liber pe piele masand usor.
poate fi combinat cu ulei esential de salvie, ulei esential de oregano
Uz cosmetic:
corp - este un bun igienizant si regenerant al pielii, ajuta la tratarea ciupercii de la nivelul unghiilor, negilor, ranilor, taieturilor, arsurilor, muscaturilor de insecte – se aplica diluat intr-un ulei vegetal, crema sau direct pe piele(pe portiuni mici), in cazul negilor, direct pe acestia;
masaj aromaterapie, relaxare - se poate utiliza impreuna cu lotiuni, uleiuri de baza pentru masaj, poate fi adaugat in apa din cada pentru bai calde.
poate fi combinat cu ulei esential de lavanda, ulei esential de portocale
ten – avand proprietati antibacteriene este utilizat pentru ingrijirea tenului, curata si improspateaza, ajuta la combaterea acneei, potrivit si pentru tenul gras fiind eficient in reglarea secretiei de sebum - se aplica diluat intr-un ulei vegetal, crema, lotiune sau apa florala-toner.
poate fi combinat cu ulei esential de lavanda
par – ajuta in tratarea dermatitei seboreice, tonifierea firului de par – se aplica cateva picaturi in samponul de uz zilnic sau ca masca de par diluat intr-un ulei de baza precum ulei de cocos sau ulei vegetal.
poate fi combinat cu ulei esential de eucalipt
uz casnic: ideal pentru igienizarea locuintei, improspatarea aerului cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie, eliminarea acarienilor de pe tesaturi – se poate utiliza impreuna cu produsele pentru curatarea pardoseliilor si a suprafetelor.
poate fi combinat cu ulei esential de lamaie, ulei esential de eucalipt, ulei esential de pin
Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor. A se evita contactul cu ochii. Inainte de utilizare este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel putin 24 de ore înainte de aplicare.
A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de caldura si lumina soarelui.
Tara de origine: Australia
Recomandari: Antiviral; afectiuni dermatologice; sistem respirator.
Rolul componentelor:
Arbore din familia Myrtaceae originar din Australia, cu frunze sempervirescente, liniare, oval alungite, lungi de 10-35 mm şi late de 1 mm; florile albe sunt grupate în spice lungi de 3-5 cm, fructele mici, lemnoase, în formă de cupă, cu diametrul de 2-3 mm. În scopuri terapeutice de la acest arbore se recoltează frunzele, din care se extrage uleiul esenţial.
Uleiul acestei plante a fost folosit mult înainte să ajungă căpitanul Cook în Australia, timp de milenii, de către aborigenii australieni Bundjabung pentru contuzii, muşcături de insecte şi infecţii ale pielii. Ei zdrobeau frunzele şi le amestecau cu lut pentru a realiza cataplasme. Primii colonişti albi au observat acest lucru şi au învăţat cum să folosească frunzele, descoperind repede proprietăţile terapeutice şi începând ulterior distilarea uleiului din frunze. Membrii echipajului lui James Cook au descris la finele secolului XVIII utilizarea uleiului de ti-tree. A fost redescoperit abia în 1920 ca antiseptic topic cu acţiune mai eficientă decât a fenolului.
Uleiul esenţial a fost obţinut prima dată prin distilare în 1925, şi datorită efectelor sale antiseptice, antibacteriene şi antifungice a devenit un agent antiseptic standard pentru chirurgie, în special în chirurgia dentară. În 1922 Arthur Penfold, un chimist australian, alături de echipa sa de la Muzeul Tehnologiei şi Ştiinţelor Aplicate din Sidney, a distilat uleiul de Melaleuca alternifolia şi ulterior a publicat un document care atesta faptul că acesta manifestă activitate antibacteriană şi antifungică. A fost anunţat în întreaga lume ca un nou tip de germicid, blând cu celulele pielii dar activ pe germenii invazivi.
Uleiul de Melaleuca alternifolia a început să fie din ce în ce mai utilizat. A fost folosit cu succes pentru tratarea tuturor tipurilor de infecţii şi infestări; a fost util de la tăieturi şi răni, viermi inelaţi, ulcere ale membrelor, infecţii, catar, guturai, afte, amigdalite, parodontoză ş gingivite. Profesori, medici, stomatologi şi chirurgi veterinari s-au folosit de proprietăţile sale pentru sănătatea şi bunăstarea pacienţilor lor.
În cel de-al doilea război mondial, uleiul de Melaleuca fiind furnizat în cantităţi reduse, toate stocurile existente au fost epuizate pentru stoparea infecţiilor din inevitabilele răni de război ale soldaţilor şi celor care se ocupau de muniţie, fiind de mare ajutor în efortul din timpul războiului. Curând s-a considerat că este nevoie de o alternativă mai ieftină şi mai uşor disponibilă ca să ajute la stoparea răspândirii de germeni, iar industria de fabricare a uleiului de ti-tree odată înfloritoare, a intrat în declin. Pentru următorii 20 de ani aproape a intrat în uitare.
Din fericire, uleiul de tea-tree conţine peste 100 de componente ce acţionează sinergic (conţinut ridicat de terpene), majoritatea din acestea neputând fi identificate în ultimii ani, ca atare un extract identic-natural fiind imposibil de realizat în mod sintetic. În anii 1960, uleiul a realizat o remarcabilă revenire, prima dovadă ştiinţifică obţinută confirmând efectul favorabil în tratamentul arsurilor, infecţiilor ginecologice şi, mai târziu, a unor variate probleme ale gambelor şi a infecţiilor din zona unghiilor.
Monografia uleiului esenţial de tea-tree din British Pharmaceutical Codex of 1949, expune proprietăţile germicidale ale acestuia, fiind recomandat în aplicaţii locale pentru tratamentul furunculozei, infecţiilor micotice ale pielii, în panariţiu, impetigo, candidoze şi stomatite, iar sub formă de inhalaţie în rinite. În practica veterinară a fost utilizat în tratamentul infecţiilor cutanate cauzate de acarieni, a eczemelor şi a altor leziuni şi boli de piele de origine parazitară. Uleiul de ti-tree a fost folosit pentru propretăţile sale bactericide şi antifungice şi ca şi component dezinfectant în multe produse medicinale combinate cu ingrediente non-vegetale autorizate în Regatul Unit dinainte de 1970.
Acum, uleiul altă dată uitat şi-a recâştigat popularitatea, fiind înfiinţate culturi dedicate colectării şi obţinerii uleiului volatil din frunze, în scopuri comerciale.