• La reducere!
  • -10%
Ulei esential EUCALIPT 10 ml NIAVIS, ULEIURI ESENTIALE
Ulei esential EUCALIPT 10 ml NIAVIS, ULEIURI ESENTIALE

Ulei esential EUCALIPT 10 ml NIAVIS

Ulei esential EUCALIPT 10 ml NIAVIS

Eucaliptul este unul dintre cei mai inalti arbori, frunzele acestuia sunt aromate si verzi. Este folosit in general in medicina datorita proprietatilor antiseptice si pentru ca este foarte benefic in afectiunile respiratorii.

Mih635
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
13,79 lei 15,33 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 13 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 13 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,26 lei.


 

Ulei esential EUCALIPT 10 ml NIAVIS

Cunoscute pentru proprietatile terapeutice, uleiurile esentiale sunt utilizate frecvent in aromaterapie si nu numai. Folosirea uleiurilor esentiale dateaza inca din anii 3000 – 2500 î.Hr., existand dovezi care atesta intrebuințarea acestora in diverse culturi. Timp de secole, plantele aromatice, uleiurile și esențele au fost folosite în scop medicinal, ca baza pentru remedii, pentru ingrijirea personala, in cadrul ceremoniilor religioase sau pentru pregatirea si conservarea alimentelor.

Astazi, uleiurile esentiale sunt din nou utilizate ca remedii naturale datorita numeroaselor beneficii asupra organismului.

Eucaliptul este unul dintre cei mai inalti arbori, frunzele acestuia sunt aromate si verzi. Este folosit in general in medicina datorita proprietatilor antiseptice si pentru ca este foarte benefic in afectiunile respiratorii.

Pentru uz extern

Ingrediente (INCI): ulei esential din frunze de eucalipt (Eucalyptus Globulus Leaf Oil)

Compozitie: linalool, limonene

Metoda de obtinere: produs prin distilare cu abur a frunzelor de eucalipt

Produs vegan

Nemodificat chimic

Fara parabeni

Caracter aromatic: fresh, puternic, medicinal, subtonuri lemnoase

Culoare: incolor – galben pal

Proprietati terapeutice:

  • antiseptic, antibacterian, antiviral
  • antireumatic
  • purifiant

Beneficii si utilizari:

Aromaterapie: se utilizeaza un suport cu lumanare sau difuzor cu apa, se adauga 3-6 picaturi de ulei esential sau dupa preferinta.

poate fi combinat cu ulei esential de tamaie, ulei esential de busuioc, ulei esential de lamaie

Utilizari terapeutice:

  • elibereaza caile respiratorii, prin inhalatii, adaugati 3-6 picături de ulei esential intr-un vas cu apa fierbinte. Inhalati vaporii timp de cateva minute.
  • adjuvant in tratarea racelii – adaugați 5 – 6 picaturi de ulei esential diluat in 10 ml de ulei tip baza (ulei vegetal, ulei de cocos - pentru a putea fi aplicat pe piele) Se amestecă bine și se aplica liber pe piele masand usor.

poate fi combinat cu ulei esential de tea tree, ulei esential de geraniu

Uz cosmetic:

corp

  • ajuta la tratarea ciupercii de la nivelul unghiilor, muscaturilor de insecte, indeparteaza mirosurile neplacute – se aplica diluat intr-un ulei vegetal, crema, poate fi folosit ca si ingredient in antiperspirante
  • efect racoritor si proaspat, poate fi utilizat pentru igiena bucala
  • masaj aromaterapie, relaxare, amelioreaza durerile musculare - se poate utiliza impreuna cu lotiuni, uleiuri de baza pentru masaj.

poate fi combinat cu ulei esential menta

par – ajuta in tratarea dermatitei seboreice, matretii, pentru parul cu tendinta de ingrasare – se aplica cateva picaturi in samponul de uz zilnic sau ca masca de par diluat intr-un ulei de baza precum ulei de cocos sau ulei vegetal.

poate fi combinat cu ulei esential de menta, ulei de ricin

uz casnic: improspatarea aerului cu ajutorul unui difuzor de aromaterapie, indepartarea insectelor

poate fi combinat cu ulei esential de lavanda

Precautii: A nu se lasa la indemana copiilor. A se evita contactul cu ochii. Inainte de utilizare este indicat a se efectua un test în pliul cotului, cu cel putin 24 de ore înainte de aplicare.

A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de caldura si lumina soarelui.

Tara de origine: China

Recomandari: Antiviral

Rolul componentelor:

Eucaliptul este un arbore foarte înalt (ajunge până la 140 m înălţime), originar din Tasmania. Frunzele sunt persistente, simple, cele tinere sesile, ovate, subţiri, iar cele mature alterne, peţiolate, falciforme. Mezofilul frunzelor conţine buzunare secretoare de ulei esenţial. Ca produs vegetal se utilizează frunzele mature recoltate tot timpul anului sau în perioada aprilie-septembrie.

Denumirea de Eucalyptus înseamnă „bine acoperit”, referindu-se la capacul mic ce acoperă mugurele înainte de înflorire.

Se spune despre eucalipt că este cel mai util arbore din lume. Aborigenii din continentul Australian îl priveau ca pe o plantă medicinală ce vindecă tot.

Genul Eucalyptus cuprinde cca. 300 de specii cu 700 de varietăţi, fiind utilizate pentru orice de la fabricarea hârtiei, mulci, combustibil, ca lemn de esenţă tare, pentru asigurarea umbrei, şi ca protector în calea vânturilor până la ajutor în lupta împotriva malariei. Sistemul său radicular extins absoarbe o cantitate mare de apă, motiv pentru care a fost cultivat în zonele infestate de malarie pentru drenarea terenurilor şi purificarea aerului.

Botanistul şi exploratorul german, baronul Ferdinand Von Muller, a sugerat că aroma arborelui se poate dovedi antiseptică. În 1855 guvernul francez a trimis seminţe de eucalipt în Algeria pentru realizarea de culturi, urmare a acestui fapt fiind transformarea unor zone contaminate în zone uscate, sănătoase.

Uleiul de eucalipt a fost obţinut prima dată, prin distilare, în 1788, cu un necesar de peste 20 de kilograme material vegetal pentru 500 g ulei volatil, doi medici ai vremii, White şi Cossiden utilizând acest ulei esenţial pentru tratarea problemelor pulmonare. Prima lucrare despre efectele antiseptice şi antibacteriene ale uleiului esenţial au fost publicate în Germania de către medicii Cole şi Homeyer, aceştia clasificându-l ca sudorific, stimulent anticataral şi astringent. Extras din Eucalyptus peperita, uleiul esenţial original introdus în Europa, a fost denumit „Sydney peppermint” şi a devenit rapid foarte popular.

Remediile populare tradiţionale utilizau frunzele şi uleiul pentru bolile respiratorii, afecţiunilor febrile, şi, de asemenea, pentru probleme ale pielii precum arsuri, ulceraţii şi răni.

În primul război mondial a fost o cerere imensă de ulei esenţial de eucalipt, acesta fiind utilizat pentru a controla epidemiile de meningită şi gripă din 1919.

Frunzele şi uleiul de eucalipt sunt demult parte din Farmacopeele şi publicaţiile de profil din Europa – deja din 1873, Köhler a descris utilizarea sa în sudul Europei în febră, dureri nevralgice, astm, tuberculoză şi ca antiseptic. În 1938 Madaus descrie utilizarea frunzelor şi a uleiului esenţial – „uleiul stimulează secreţia salivei şi a sucurilor gastrice. Îmbunătăţeşte apetitul. Administrarea orală a siropului era prescrisă în cazul tusei convulsive iar frunzele erau utilizate extern ca agent antiseptic. Adiţional, era utilizat în inhalaţii pentru tratamentul catarului şi a afecţiunilor inflamatorii ale tractului respirator şi în cazul astmului. Este util de asemenea ca remediu pentru febră, catarul tractului urinar, gripă, reumatism, nevralgie, malarie, diaree febrilă, sângerări gincivale şi ca antihelmintic.”

În prezent, arhi-cunoscut tratament natural util în afecţiunile respiratorii, regăsim eucaliptul în produsele naturiste sub formă de ceaiuri, siropuri de tuse, soluţii inhalante, creme, unguente, bomboane medicinale.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
10 ml
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare