- La reducere!
- -10%
Ulei Esential Rozmarin 10 ml Fares
Ulei Esential Rozmarin 10 ml Fares
Susţine sănătatea tractului respirator reducând iritaţiile gâtului şi ale mucoasei nazale.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
Ulei Esential Rozmarin 10 ml Fares
Susţine sănătatea tractului respirator reducând iritaţiile gâtului şi ale mucoasei nazale.
Beneficii:
-menţine sănătatea aparatului respirator;
-ajută circulaţia sângelui la nivel cerebral;
-susţine buna funcţionare a tubului digestiv;
-susţine sănătatea tractului respirator reducând iritaţiile gâtului şi ale mucoasei nazale
-susţine digestia
-ajută la eliminarea microorganismelor potenţial patogene de la nivelul tractului respirator şi a celui digestiv
-optimizează capacitatea de concentrare ajutând la îmbunătăţirea memoriei
-susţine circulaţia sangvină la nivel cerebral
-contribuie la reducerea depunerilor de grăsimi de pe pereţii interni ai arterelor
-susţine sănătatea articulaţiilor
-sub formă de masaj ajută la reducerea disconfortului cauzat de deplasarea extremităţilor osoase ale unei articulaţii din poziţia obişnuită, sau a disconfortului articular cauzat de executarea unor mişcări dincolo de limitele fiziologice.
Compozitie:
-ulei esenţial obţinut din părtile aeriene ale speciei Rosmarinus officinalis, fam. Lamiaceae, care conţine α-pinen, camfen, limonen, 1,8-cineol, camfor, linalool, acetat de bornil.
Administrare:
Uz intern: 3-5 picături de ulei esenţial de 3 ori pe zi, amestecate cu o linguriţă de miere. În cazul diabeticilor, administrarea se face pe o bucăţică de pâine.
Uleiul se administrează timp de 7-14 zile. Cura se poate repeta după o pauză de 2 săptămâni.
Uz extern:
Inhalaţii: 3-4 picături de ulei esenţial se pun într-un litru de apă fierbinte. Se inspiră timp de 10-15 minute stând aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop.
Candela de aromaterapie: 5-6 picături în apă. Se va avea grijă ca atâta timp cât lumânarea este aprinsă farfurioara să nu rămână fără apă.
Masaj: 1-2 picături de ulei esenţial se amestecă cu 10 ml ulei gras (măsline, sâmburi de struguri, etc.). După masaj uleiul nu trebuie îndepărtat prin spălare timp de 6-8 ore.
Baie: 5-7 picături de ulei esenţial se pun direct în apa de baie, sau se pot dilua cu aproximativ două linguriţe de ulei gras (cum ar fi migdale dulci, jojoba, floarea-soarelui presat la rece sau ulei de susan) sau chiar lapte. Dacă adăugaţi uleiuri volatile în apă prea devreme, sau în apa prea fierbinte, o mare parte se va evapora. Baia se face timp de 15-20 minute.
Atentionari:
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează şi în caz de hipersensibilitate la rozmarin.
Uleiul esenţial de rozmarin se foloseşte întotdeauna diluat!
Evitaţi supradozarea, abuzul şi contactul cu ochii.
Rolul componentelor:
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.