Ulei esential integral 100% natural de EUCALIPT 10 ml CosmoPharm, ULEIURI ESENTIALE
Ulei esential integral 100% natural de EUCALIPT 10 ml CosmoPharm, ULEIURI ESENTIALE

Ulei esential integral 100% natural de EUCALIPT 10 ml CosmoPharm

Ulei esential integral 100% natural de EUCALIPT 10 ml CosmoPharm

100% INTEGRAL

Ulei esential concentrat, de inalta calitate, nediluat, din sursa organica vegetala proaspata.

100% NATURAL

Extras atent prin distilare cu aburi, metoda tradiționala de a izola compușii benefici din frunzele şi ramurile tinere ale plantei.

100% PUR

Esenta plantei se extrage controlat, in forma ei pura, activa si nealterata, fara solventi, aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Mih3544
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
44,80 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 44 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 44 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,88 lei.


 

Ulei esential integral 100% natural de EUCALIPT 10 ml CosmoPharm

Originar din Australia, arborele de eucalipt, numit si „arborele de guma”, apartine unei familii de peste 400 de specii diferite de arbori si creste pana la 50 de metri inaltime.

A fost folosit in trecut de catre aborigenii nativi pentru proprietatile sale curative, ca antiseptic pentru a ucide germenii, a vindeca ranile si infectiile fungice, a reduce simptomele de tuse, raceala si febra, dar si ca ingredient in creme si unguente pentru ameliorarea durerilor musculare si articulare.

Beneficiile sale uimitoare au facut ca Eucaliptul sa fie folosit si in alte sisteme de medicina traditionala, precum cea chineza, indiana (ayurvedica), greceasca si europeana.

Eucaliptul a fost introdus pentru prima data in Europa ca planta ornamentala in secolul al XVIII-lea. S-a extins rapid in Portugalia, unde specia s-a inmultit rapid si a fost folosita ulterior in reimpadurire si pentru a preveni eroziunea solului.

Prima consemnare medicala oficiala de utilizare a eucaliptului a fost a baronului Ferdinand von Muller (medic germano-australian, geograf, botanist, 1825-1896), care intentiona sa foloseasca uleiul de eucalipt ca antiseptic.

Recunoscand valoarea eucaliptului, el l-a incurajat pe Joseph Bosisto in 1853 sa distileze uleiul de eucalipt la scara comerciala si a exportat semintele copacului in India, Algeria si California, argumentand ca lupta impotriva malariei, una dintre cele mai vechi si mai letale boli infectioase ale omenirii.

Prin urmare, in 1955, guvernul francez a trimis in Algeria seminte de eucalipt pentru a transforma teritoriile mlastinioase afectate de malarie, intr-o zona sigura.

În Europa este plantat in nordul peninsulei Iberice, Franta, Regatul Unit si Irlanda, fiind apreciat pentru lemnul sau de buna calitate.

În ziua de astazi, Eucalyptus globulus este principala sursa de ulei de eucalipt folosita la nivel global. Procesul de extractie a uleiului presupune uscarea, zdrobirea si distilarea frunzelor la abur pentru a extrage uleiul esential cu un parfum puternic, dulce, lemnos. Odata ce uleiul este extras, acesta este diluat, astfel incat sa fie sigur de utilizat.

Contine 1,8-cineol, cunoscut si sub numele de eucaliptol. Eucaliptolul reprezinta aproximativ 80% din uleiul de eucalipt, care este responsabil pentru combaterea germenilor, bacteriilor, infectiilor virale, reducerea inflamatiei si ameliorarea durerii.

Uleiul de eucalipt are proprietati purificatoare benefice pentru piele sau pentru curatarea suprafetelor si a aerului. Studiile au aratat ca uleiul de eucalipt este eficient in reducerea tensiunii.

Studiile de laborator au aratat ca uleiul de eucalipt contine substante care ucid germenii, bacteriile, virusurile si fungii. Eucaliptul actioneaza ca un expectorant si ajuta la calmarea tusei.

EFECTE SI BENEFICII

BENEFICIILE ULEIULUI DE EUCALIPT (ADMINISTRARE INTERNA):

  • Antibacterian
  • Antiseptic
  • Antiviral
  • Antifungic
  • Antiinfectios
  • Antitusiv
  • Imunomodulator
  • Anti-inflamator

INDICATII

Indicat in: infectii virale, bacteriene, parazitare, fungice, imunitate scazuta, raceli, gripe, afectiuni ale cailor respiratorii, alergii, dureri, reumatism, enterocolite, nevralgii, cefalee, afectiuni dermatologice.

Poate fi combinat cu: ulei esential de: menta, lavanda, lamaie, cimbru, tamaie.

ADMINISTRARE:

» Pentru uz intern, diluat cu miere sau ulei alimentar:

4-5 picaturi de 2 ori pe zi. Doza se amesteca într-o lingurita de miere (diabetici: un sfert de lingurita de ulei alimentar).

Se utilizeaza timp de 7-14 zile. Se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani.

» Pentru uz intern, in capsule vegetale goale: 

Administrarea în capsule permite o asimilare mai bună a uleiurilor, întrucât acestea ajung direct în stomac unde acționează la nivel gastric.Deschideți o capsulă vegetală goală, introduceți cu seringa/picurătorul uleiul esențial împreună cu uleiul alimentar conform indicațiilor de pe prospect, și închideți capsula. Se recomandă înghițirea imediată a capsulelor.

» Pentru uz extern, topic, diluat:

Pentru a evita disconfortul, uscarea și iritarea pielii, sau chiar evaporarea rapidă a uleiurilor esențiale, se recomandă aplicarea acestora împreună cu un ulei de migdale sau de argan. În terapiile de masaj, se recomandă a se utiliza diluat în uleiuri cu o consistență mai solidă.

A nu se aplica pe răni deschise, pielea iritată sau arsuri solare. Testați în prealabil, o cantiate mică, pe o zonă de piele.

» Aromaterapie, inhalatii:

Se utilizează în difuzoare cu ultrasunete și lampe de aromaterapie, atât pentru beneficiile aduse asupra organismului (relaxant, antialergic, decongestionant), cât și pentru a curăța și dezinfecta camera de bacterii, fungi și spori de mucegai. Se recomandă inhalațiile reci pentru relaxare, sau fierbinți (1-3 picături), în bolile respiratorii: rinite, sinuzite, bronșite etc.

Ambalat în recipient de sticla, cu picurator pentru:

  • a obtine o dozare controlata
  • a nu se volatiliza uleiul la contactul cu aerul
  • a nu fi compromis de materii organice externe

A se feri de contactul cu aerul, lumina, umiditate si temperaturi ridicate.

 COMPOZITIE

Ulei esential integral 100% natural pur de Eucalipt 10 ml

Nu conține alergeni. Zero calorii.

PRECAUTII

AVERTIZARE: prezentarea, proprietatile, indicatiile si modul de utilizare au la baza lucrari si publicatii stiintifice de specialitate, disponibile atat în format scris, cat si pe site-uri de referinta în aromaterapie si fitoterapie, precum si documentatia furnizorului sau producatorului de materie prima. Cu toate acestea, informatiile furnizate au un titlu pur informativ, nu pot constitui în niciun caz informatii medicale si nu pot angaja responsabilitatea noastra. Produsul nu vindeca, trateaza sau previne afectiuni. Pentru orice utilizare in scop medical va rugam consultati medicul specialist.

Produs monitorizat cu atentie pentru practici cu impact redus asupra mediului înconjurator.

CONDIȚII DE PASTRARE: la temperatura camerei, la loc ferit de lumina si umiditate.

Rolul componentelor:

Eucaliptul este un arbore foarte înalt (ajunge până la 140 m înălţime), originar din Tasmania. Frunzele sunt persistente, simple, cele tinere sesile, ovate, subţiri, iar cele mature alterne, peţiolate, falciforme. Mezofilul frunzelor conţine buzunare secretoare de ulei esenţial. Ca produs vegetal se utilizează frunzele mature recoltate tot timpul anului sau în perioada aprilie-septembrie.

Denumirea de Eucalyptus înseamnă „bine acoperit”, referindu-se la capacul mic ce acoperă mugurele înainte de înflorire.

Se spune despre eucalipt că este cel mai util arbore din lume. Aborigenii din continentul Australian îl priveau ca pe o plantă medicinală ce vindecă tot.

Genul Eucalyptus cuprinde cca. 300 de specii cu 700 de varietăţi, fiind utilizate pentru orice de la fabricarea hârtiei, mulci, combustibil, ca lemn de esenţă tare, pentru asigurarea umbrei, şi ca protector în calea vânturilor până la ajutor în lupta împotriva malariei. Sistemul său radicular extins absoarbe o cantitate mare de apă, motiv pentru care a fost cultivat în zonele infestate de malarie pentru drenarea terenurilor şi purificarea aerului.

Botanistul şi exploratorul german, baronul Ferdinand Von Muller, a sugerat că aroma arborelui se poate dovedi antiseptică. În 1855 guvernul francez a trimis seminţe de eucalipt în Algeria pentru realizarea de culturi, urmare a acestui fapt fiind transformarea unor zone contaminate în zone uscate, sănătoase.

Uleiul de eucalipt a fost obţinut prima dată, prin distilare, în 1788, cu un necesar de peste 20 de kilograme material vegetal pentru 500 g ulei volatil, doi medici ai vremii, White şi Cossiden utilizând acest ulei esenţial pentru tratarea problemelor pulmonare. Prima lucrare despre efectele antiseptice şi antibacteriene ale uleiului esenţial au fost publicate în Germania de către medicii Cole şi Homeyer, aceştia clasificându-l ca sudorific, stimulent anticataral şi astringent. Extras din Eucalyptus peperita, uleiul esenţial original introdus în Europa, a fost denumit „Sydney peppermint” şi a devenit rapid foarte popular.

Remediile populare tradiţionale utilizau frunzele şi uleiul pentru bolile respiratorii, afecţiunilor febrile, şi, de asemenea, pentru probleme ale pielii precum arsuri, ulceraţii şi răni.

În primul război mondial a fost o cerere imensă de ulei esenţial de eucalipt, acesta fiind utilizat pentru a controla epidemiile de meningită şi gripă din 1919.

Frunzele şi uleiul de eucalipt sunt demult parte din Farmacopeele şi publicaţiile de profil din Europa – deja din 1873, Köhler a descris utilizarea sa în sudul Europei în febră, dureri nevralgice, astm, tuberculoză şi ca antiseptic. În 1938 Madaus descrie utilizarea frunzelor şi a uleiului esenţial – „uleiul stimulează secreţia salivei şi a sucurilor gastrice. Îmbunătăţeşte apetitul. Administrarea orală a siropului era prescrisă în cazul tusei convulsive iar frunzele erau utilizate extern ca agent antiseptic. Adiţional, era utilizat în inhalaţii pentru tratamentul catarului şi a afecţiunilor inflamatorii ale tractului respirator şi în cazul astmului. Este util de asemenea ca remediu pentru febră, catarul tractului urinar, gripă, reumatism, nevralgie, malarie, diaree febrilă, sângerări gincivale şi ca antihelmintic.”

În prezent, arhi-cunoscut tratament natural util în afecţiunile respiratorii, regăsim eucaliptul în produsele naturiste sub formă de ceaiuri, siropuri de tuse, soluţii inhalante, creme, unguente, bomboane medicinale.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
10 ml
Forma de prezentare
Flacon

 Cu o experienta de peste 35 de ani, TISHCON CORP. este astazi una dintre cele mai mari companii producatoare de suplimente nutritive. Produsele naturiste Cosmo Pharm sunt realizate pe baza unor tehnologii avansate, brevetate, cu cele mai inalte standarde calitative, pentru eficienta si siguranta maxima.

Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare