Ulei de Usturoi 100 cps Solgar
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 50 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 50 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 1,00 lei.
-Nu conține zahăr, sare, drojdie, grâu, soia, gluten și produse lactate, conservanți, arome sau coloranți artificiali.
-Sunt procesate în mod special pentru a reduce mirosul usturoiului, păstrând în același timp substanțele nutritive naturale și active întâlnite în cadrul întregii plante.
-Ulei de usturoi concentrat (din aproximativ 500 mg de bulbi proaspeți de usturoi) 1 mg,
-Ulei de șofrănel 284 mg,
-capsulă [gelatină (din bovin).
A se administra ca supliment alimentar pentru adulți, o (1) capsulă moale pe zi, în timpul mesei, sau conform recomandărilor medicului sau farmacistului.
Rolul componentelor:
Usturoiul a fost cultivat din timpurile vechi fiind astfel destul de greu de precizat originea sa. Cei mai mulți consideră că usturoiul provine din Asia.
Conform mărturiilor rămase, usturoiul a fost utilizat și de egipteni. Romanii și grecii care-l utilizau în alimentație și medicină l-au numit „trandafirul urât mirositor”. O veche legendă arabă spune că usturoiul a crescut prima dată pe urma lăsată de diavol când a părăsit Edenul. De aici probabil și asocierea lui ulterior, în folclor, cu arma care ține la distanță vampirii și spiritele rele. În prezent, mult mai mult ca în trecut, usturoiul este utilizat intensiv atât în alimentație cât și în medicina tradițională.
Usturoiul crește până la 60-90 cm înălțime. Are frunze lungi, plate și flori albe. Ceea ce este denumit ”căpățână de usturoi” este, în termeni botanici, un bulb, adică o structură subterană derivată dintr-un ciorchine de frunze. Frunzele de usturoi sunt folosite îndeobște atunci când planta este tânără, doar proaspete.
În ceea ce privește terapia naturală cu usturoi acesta este utilizat ca antiseptic, antibacterian, stimulator digestiv, cu proprietăți de eliminare a paraziților intestinali. Are efecte hipotensoare (bisulfura de alil- vasodilatatoare a arterelor și al capilarelor), hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă (inhibarea sintezei de colesterol la nivel hepatic și eliminarea sărurilor biliare prin materia fecală), antisclerotică, antireumatismală, antiagregant plachetară (conține compuși sulfurați- alicina), antispasmodică. Usturoiul este un reechilibrant glandular cu proprietăți stomahice și carminative și este considerat „un antibiotic natural” deoarece nu distruge flora protectivă a organismului. Usturoiul este o sursă de seleniu, necesar răspunsului imun al organismului și care devine un antioxidant puternic în combinație cu vitamina E. Unele studii precizează că usturoiul este indicat ca adjuvant în terapiile diverselor cancere precum cancerul de prostata, de sân, de stomac sau de colon.
În timpul sezonului rece adăugaţi din belşug usturoi în supe, sosuri sau alte mâncăruri.