TINCTURA TURITA MARE 200ML Dorel Plant
TINCTURA TURITA MARE 200ML Dorel Plant
Acest produs este un bun adjuvant în: dislocă şi dizolvă congestionările limfatice, autoinflamatorii, indicaţii în tratarea unor forme de congestie şi afecţiuni cancerigene.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 20 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 20 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,40 lei.
TINCTURA TURITA MARE 200ML Dorel Plant
Ingrediente: părţi aeriene de Turiţă Mare (agrimonia eupatoria) – 20%; soluţie hidroalcoolică (alcool 96° :apă 1:2) – 80%
Contribuie la: Acest produs este un bun adjuvant în: dislocă şi dizolvă congestionările limfatice, autoinflamatorii, indicaţii în tratarea unor forme de congestie şi afecţiuni cancerigene.
Mod de utilizare: Se ia o lingură de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, diluată în Ceai de Năpraznic, sau puţină apă (50ml). Precauții și contraindicații: A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lua cu antibiotic. A nu se lăsa la îndemâna copiilor mici.
Ambalaj: 200 ml
Rolul componentelor:
Turița mare (Agrimonia eupatoria) este o plantă erbacee din familia Rosaceae, cunoscută sub mai multe denumiri populare: asprișoară, buruiană de friguri, cornățel, gălbenare de germe, coada racului, leușteanul muntelui, lipici, sora fragilor, turiciară, turiuță.
Agrimonia cunoscută sub numele de turiță mare, este un gen de 12-15 specii de plante cu flori perene erbacee din familia Rosaceae, originare din regiunile temperate ale Emisferei Nordice, cu o singură specie, de asemenea, în Africa. Specia crește între ,5–2 metri (1,6–6,6 ft) înălțime, cu frunze penate întrerupte și un buchet de flori mici și galbene suportate pe o singură tulpină (de obicei fără ramuri).
Plantă erbacee, vivace, cu frunze păroase pe fața interioară, cu flori galben-aurii și cu fructe cu ghimpi mici la bază, răspândită de la câmpie și până la etajul montan (1.000 m),în fânețe și poieni umede, în tufărișuri și luminișuri, la margini de păduri și drumuri, în locuri cu umiditate mare. Înflorește din iulie și până în luna septembrie.
În scopuri medicinale se recoltează părțile aeriene în timpul înfloririi.
Intern în calculoză biliară; în tulburările căilor biliare și gastro-intestinale favorizează eliminarea secrețiilor biliare descongestionând ficatul; în combaterea diareei; în reumatismul articular; urticarie.
Extern în ulcere varicoase, plăgi; afecțiuni oculare.