- La reducere!
- -20%
Tinctura Lemn Dulce 30ml Fares
Tinctura Lemn Dulce 30ml Fares
Emolient, reduce iritaţiile mucoaselor tractului respirator susţinând fluidificarea şi eliminarea secreţiilor la acest nivel.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Tinctura Lemn Dulce 30ml Fares
Emolient, reduce iritaţiile mucoaselor tractului respirator susţinând fluidificarea şi eliminarea secreţiilor la acest nivel.
Beneficii:
-emolient, reduce iritaţiile mucoaselor tractului respirator susţinând fluidificarea şi eliminarea secreţiilor la acest nivel
-protejează mucoasa gastrică şi duodenală
-protejează ficatul
-contribuie la accelerarea tranzitului intestinal
-susţine activitatea glandelor corticosuprarenale
-prin conţinutul de fitoestrogeni, favorizează apariţia ciclului menstrual şi ajută la reducerea disconfortului din perioada menopauzei
-susţine buna funcţionare a articulaţiilor.
Compozitie:
-extract de rădăcina de lemn dulce (Liquiritiae radix) 30%, alcool etilic min. 40% m/m.
Principalii constituenţi: saponine triterpenice (glicirizină), flavonoide, compuşi sterolici.
Administrare:
Copii peste 12 ani: 20-25 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Adulţi:30-40 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Se fac cure de câte 1-3 luni, urmate de o lună de pauză.
Atentionari:
Conţine alcool etilic.
Contraindicaţii: hipertensiune arterială, ulcer gastric, gastrită, hiperestrogenism, tumori genitale şi la sân, persoanelor cărora le este contraindicat consumul de alcool, copiilor sub 12 ani şi în caz hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alaptează datorită conţinutului în fitoestrogeni. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
Efecte secundare şi interacţiuni: nu se asociază cu corticoterapia.
Rolul componentelor:
Lemnul dulce este o plantă erbacee perenă care creşte în Europa de Sud şi în Orient, pe teren nisipos. Denumirea de “ lemn dulce” derivă din grecescul “ glykys” care înseamnă “ dulce “ şi “rhiza”care înseamnă “ rădăcină”. Se foloseşte rădăcina, din care se extrage o sevă dulce-amăruie, cu numeroase calităţi terapeutice. Recoltarea se face în septembrie-octombrie, când planta este în fază de repaus şi se usucă la soare. Planta trebuie să aibe cel puţin 3 ani.
Rădăcina conţine mult ulei şi sare esenţială, acestea conferindu-i proprietăţi de regenerare a celulelor, protectoare a mucoaselor iritate şi de a uşura absorbţia altor medicamente.
Are efect antispastic, antitusiv, expectorant, depurativ, antiinflamator şi revigorant.
Este folosită cu eficienţă şi în medicina veterinară ca antitusiv şi pentru îmbunătăţirea tonusului muscular şi ameliorarea alergiilor.
În uz extern, frunzele proaspete au proprietăţi cicatrizante şi antibacteriene, iar mestecarea rădăcinii calmează inflamaţia şi iritaţia cavităţii bucale, ameliorează răguşeala şi mirosul respiraţiei.
Se recomandă în tratarea gastritelor şi ulcerului gastro-duodenal, anginelor, faringitelor, bronşitelor, tusei iritative, tabagice, afecţiunilor reumatismale şi dermatitelor.
Nu se recomandă persoanelor hipertensive, celor cu diabet zaharat, femeilor însărcinate şi celor care alăptează, deoarece acidul glicirizic pe care îl conţine provoacă hipertensiune, edeme prin retenţie hidrică, cefalee- deci durere de cap- şi astenie.