- La reducere!
- -10%
Tinctura Rozmarin 30ml Fares
Tinctura Rozmarin 30ml Fares
Susţine organismul în stările de oboseală şi tensiune psihică prin efectul adaptogen şi tonic nervos.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 9 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 9 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,18 lei.
Tinctura Rozmarin 30ml Fares
Susţine organismul în stările de oboseală şi tensiune psihică prin efectul adaptogen şi tonic nervos.
Beneficii:
-susţine organismul în stările de oboseală şi tensiune psihică prin efectul adaptogen şi tonic nervos
-îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivel cerebral fiind util pentru o bună memorie
-reduce disconfortul creat de o tensiune arterială scăzută
-susţine digestia şi funcţiile hepato-biliare, reduce balonarea
-ajută la calmarea iritaţiilor tractului respirator, la reducerea disconfortului şi la eliminarea secreţiilor mucoase
-favorizează relaxarea musculară
-protejează organismul împotriva radicalilor liberi prin efectul antioxidant.
Compozitie:
-extract de frunze de rozmarin (Rosmarini folium) 30%, alcool etilic min. 40% m/m.
Principalii constituenți: ulei volatil, flavonoide, acizi polifenolcarboxilici (acid rozmarinic).
Administrare:
Copii peste 6 ani: 20-25 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă.
Adulţi:30-40 picături diluate în 150 ml apă sau ceai, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Se fac cure de câte 1-3 luni, urmate de o lună de pauză.
Atentionari:
Conţine alcool etilic
Nu se recomandă în caz obstrucţii ale căilor biliare, hiperaciditate gastrică, sugarilor şi copiilor mici; persoanelor cărora le este contraindicat consumul de alcool, în caz hipersensibilitate la oricare din ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alaptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
Efecte secundare şi interacţiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Rolul componentelor:
Rozmarinul este un arbust care creşte în toată Europa, dar s-a adaptat mai bine zonelor litoralului mediteranean. Aceasta se vede şi în numele său care provine din două cuvinte latine: ros+marinus care înseamnă roua mării. Practica arderii de crenguţe de rozmarin pentru purificarea aerului în spitalele din Franţa s-a menţinut până în secolul XX.
Frunzele conţin ulei esenţial (1-2%) în care componenţii principali sunt camfenul, borneolul camforul, acidul rosmarinic, şi mai conţine flavone, taninuri, principii amare.
Medicina românească din secolului XX constata pentru uleiul esenţial de rozmarin o puternică acţiune stimulentă, o sporire a diurezei în doze mici, şi o stimulare a reflexelor, iar în doze mari atenuarea reflexelor. Se mai observa o sporire a activităţii intestinale. În bolile de ficat medicii vremii au obţinut cu ceaiul din plantă rezultate bune în bolile de ficat, observându-se şi o oarecare stimulare a diurezei, o stimulare a circulaţiei sangvine cu ridicarea presiunii şi redresarea pulsului. În plus, au mai observat o tonifiere a cordului, o cedare a hidropiziilor şi o diureză fără lezarea epiteliului renal prin iritare. Ceaiul de rozmarin era şi mai este utilizat ca tratament naturist în bolile de stomac şi intestine, în special asociat cu feniculul.
Medicina populară românească foloseşte rozmarinul ca remediu natural în toate aceste afecţiuni, şi pentru stimularea apetitului, boli de inimă, reumatism, dureri de cap, şi extern pentru vindecarea rănilor şi diverselor erupţii ale pielii, chelie.
Este utilizat în produsele naturiste ca tonic amar, coleretic, aromatic, condiment, fiind indicat în afecţiuni gastro-intestinale, hepatice, reumatism. Se mai indică utilizarea uleiului volatil în băile tonice, creme pentru frecţii în reumatism precum şi vinuri tonice cu rozmarin.
Sunt studii care susţin şi un efect antioxidant al compuşilor polifenolici ai rozmarinului, şi potenţiale efecte de prevenire şi tratare a astmului bronşic.