TINCTURA GHIMPE 200ML Faunus Plant
TINCTURA GHIMPE 200ML Faunus Plant
Tinctura de Ghimpe este un extract hidroalcoolic concentrat ce contribuie funcționarea normală a prostatei precum și la menținerea funcției urinare normale la bărbații de peste 45 de ani, fiind recomandat în afecțiuni de la nivelul aparatului urinar: adenomul de prostată, prostatită, citopielită, litiază renală.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 39 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 39 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,78 lei.
TINCTURA GHIMPE 200ML Faunus Plant
Tinctura de Ghimpe este un extract hidroalcoolic concentrat ce contribuie funcționarea normală a prostatei precum și la menținerea funcției urinare normale la bărbații de peste 45 de ani, fiind recomandat în afecțiuni de la nivelul aparatului urinar: adenomul de prostată, prostatită, citopielită, litiază renală.
Proprietăți: cicatrizant, decongestiv, antiinflamator, dezinfectant.
Recomandări: afecțiuni de la nivelul aparatului urinar: adenomul de prostată, prostatită, citopielită, litiază renală.
Contribuie la:
- funcționarea normală a prostatei
- menținerea funcției urinare normale la bărbații de peste 45 de ani
Ingrediente: Ghimpe (Xanthium spinosum) părți aeriene – 20%; alcool etilic min. 30% v/v.
Mod de administrare: uz intern: câte o linguriţă (5ml) de tinctură diluată în 50ml apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Contraindicații: Copii sub 12 ani, sarcină, alăptare, alergie la ghimpe, persoane cărora le este interzis/limitat consumul de alcool.
Produs 100% natural, obținut prin prelucrare manuală.
Nu conţine conservanţi sau coloranţi artificiali.
Produs avizat de SNPMAPS, notificare nr. 7913/2013.
Rolul componentelor:
Ghimpe - Plantă anuală, înaltă de 20-80 cm, ramificată de la bază, verde-gălbuie. Frunze ovat-lanceolate sau rombice, adânc trilobate, cu lobii mijlocii mai lungi, pe dos alb-păroase, pe faţă verzi-gălbui. La baza fiecărei frunze se află un spin trifurcat. Florile unisexuate, cele mascule situate în vârful ramurilor, cele femele câte 1-2 la subsuoara frunzelor; fructul elipsoidal acoperit cu spini drepţi cu vârful uncinat. Se recoltează părţile aeriene în perioada iulie-august.
Istoricul ghimpelui ca plantă medicinală este oarecum confuz, din cauza denumirii sale care în vechinme a fost atribuită mai multor specii diferite. Apare menţionat în mod clar abia în cărţile de la sfârşitul secolului XIX, cu acţiune diuretică, diaforetică, alterativă şi sialogogă, sau chiar astringentă, recomandat fiind ca remediu pentru unele boli ale sângelui, şi în hidrofobie.
A fost utilizat mai mult ca remediu domestic. Planta întreagă este un stiptic activ util pentru aplicaţii generale.
Din Europa a fost introdus şi în Asia, unde de asemenea a fost utilizat ca diuretic, antiperiodic (în febră intermitentă), sudorific, antidiareic şi stiptic.
În medicina populară din zona Asiei Centrale, tinctura din plantă era folosită pentru a trata guşa, reumatismul şi răcelile, pentru tratarea bolilor inflamatorii şi de asemenea ca diuretic, antipiretic şi sedativ.
În medicina populară românească, ghimpele este folosit atât individual cât şi în combinaţii ca tratament naturist în special în infecţii şi litiază urinară, a altor afecţiuni urinare, şi în inflamaţii ale prostatei, chiar şi în cancerul de prostată şi în cancerul organelor genitale, şi de asemenea în hipertiroidism, noduli tirpidieni.
Părţile aeriene ale ghimpelui conţin flavone, lactone sesquiterpenice – xanthinină, xanthanină, xanthanol, izoxanthanol, xanthinosin, tomentosin, şi derivaţi ai xanthanolidelor, diterpena atractilozidă, ulei esenţial, xanthumină şi decatilxanthumină, fitosteroli – beta-sitosterol şi stigmasterol. Mai conţin carboxiatractilosidă, substanţă responsabilă pentru efectul toxic la animale.
Xanthatina a arătat în studii activitate bactericidă şi fungicidă.
La noi în ţară este valorificat în special în produsele naturiste recomandate pentru afecţiuni inflamatorii ale prostatei.
Atenţionări
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Nu este indicat în sarcină şi alăptare.