TELOM-R PULMONAR sirop 150 ml DVR Pharm
TELOM-R PULMONAR sirop 150 ml DVR Pharm

TELOM-R PULMONAR sirop 150 ml DVR Pharm

TELOM-R PULMONAR sirop 150 ml DVR Pharm

Sirop expectorant pentru sănătatea bronho-pulmonară.

Mih4127
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
44,85 lei
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 44 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 44 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,88 lei.


 

TELOM-R PULMONAR sirop 150 ml DVR Pharm

Sirop expectorant pentru sănătatea bronho-pulmonară.

În ultimii ani, cercetătorii au scos la iveală tot mai multe plante care susțin sănătatea respiratorie pe diferite paliere, printre cele mai cunoscute numărându-se plămânărica, eucaliptul, iarba mare, lichenul de piatră. Siropul TELOM-R pulmonar înglobează pe lângă miere, nu mai puțin de 15 plante medicinale care sunt studiate în raport cu afecțiunile cu substrat alergic1, cu reacțiile inflamatorii 2, cu rolul protector, antioxidant 3, cu secrețiile respiratorii în exces 4.

Bolile bronhopulmonare reprezintă o categorie de probleme respiratorii ce afectează plămânii și căile respiratorii deopotrivă. Acestea sunt de mare interes datorită impactului pe care îl au asupra sănătății și calității vieții pacienților. Printre cele mai frecvente afecțiuni bronhopulmonare se numără astmul, bronșita cronică și bronhopneumopatica obstructivă cronică, BPOC, dar și sechelele pulmonare post-viroze sau infecții bacteriene.

BPOC-ul se manifestă prin dificultăți de respirație, căile respiratorii inferioare îngustându-se din cauza fenomenelor inflamatorii produse de poluare sau fumat. Aceasta duce treptat la o oxigenarea tot mai deficitară a organismului, procesul fiind similar în astmul bronșic Diferența la astm fiind factorul declanșator sau agravant, care în este un alergen (praf, polen, parfum, etc.)

Acțiunile fiziologice :

  •  susține o respirație adecvată și ușoară
  •  susține sănătatea bronhiilor
  •  util în caz de răgușeală temporară
  •  util în caz de tuse,
  •  susține funcționarea optimă a sistemului respiratorinterschimbabilă Tulburare soț flori eucalipt șeptel Putere vest
  •  susține rezistența corpului și căile respiratorii
  •  util pentru căile respiratorii
  •  calmează iritația or inflamația
  •  susține sistemul imunitar
  •  expectorant, demulcent (calmează iritația și inflamația mucoaselor)

Mod de utilizare:

Câte 1 linguriță (5 ml) de 2-4 ori pe zi. A se agita înainte de utilizare. După deschidere, a se păstra la frigider și a se consuma în maximum 30 zile.

Ingrediente:

  • Miere: 66 g;
  • Iarbă-mare (Inula helenium) extract apos 20:1 – 23,1 g;
  • Plămânărică (Pulmonaria officinalis) extract apos 20:1 – 19,8 g;
  • Lichen-de-piatră (Cetraria islandica) extract apos 20:1 din thal – 16,5 g;
  • Afin (Vaccinium vitis-idaea) extract apos 20:1 din frunze – 16,5 g;
  • Panseluță-sălbatică/ Trei-frați-pătați (Viola tricolor) extract hidroetanolic 5:1 (maltodextrină) din părți aeriene înflorite – 6,6 g;
  • Grindelia (Grindelia robusta) extract apos 4:1 (maltodextrină) din părți aeriene – 4,95 g;
  • Ginseng-siberian (Eleutherococcus senticosus) extract apos din rădăcini, cu min. 0,8% eleutherozide – 3,3 g;
  • Ganoderma/Reishi (Ganoderma lucidum) extract hidroetanolic 50:1, cu minimum 20% polizaharide și minimum 10% triterpene – 3,3 g;
  • Acacia gumă, agent de îngroșare – 2,31 g;
  • Astragalus (Astragalus membranaceus) rădăcină extract hidroetanolic 20:1, cu min. 50% polizaharide – 1,65 g;
  • conservanți: sorbat de potasiu, benzoat de sodiu;

Ulei esențiale de:

  • Eucalipt (Eucalyptus globulus): 0,1485 g;
  • Salvie (Salvia officinalis): 0,099 g;
  • Arbore-de-Tămâie-sacră (Boswellia sacra): 0,099 g;
  • Mentă-piperată (Mentha piperita): 0,099 g;
  • Cuișoare frunze(Eugenia caryophyllus): 0,0495 g.

Precauții și contraindicații:

Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască un regim alimentar variat și echilibrat și un mod de viață sănătos. A nu se consuma de către persoanele care suferă de alergie la produsele apicole, intoleranță la fructoză sau de către persoanele cu diabet. A se păstra bine închis, ferit de umiditate și căldură. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici. A se consuma, de preferință, înainte de: vezi data înscrisă pe ambalaj (ziua, luna, anul).

1 Efectele IMUNOMODULATOARE in vitro și in vivo ale extractului preparat tradițional și ale compușilor purificați din Cetraria islandica; J. Freysdottir et al.; Imunofarmacologie internațională Vol. 8, martie 2008.

2 Principiile active ale Grindelia robusta exercită proprietăți ANTIINFLAMATORII într-un model macrofag; Lazzarin F et al.; Phytother Res. 2010 Noiembrie

3 Efectele PROTECTOARE și ANTIOXIDANTE ale gumei arabice: o revizuire a dovezilor recente folosind noul sistem PubMed; Hassanien, Mohammed; Jurnalul Internațional de Medicină Comunitară și Sănătate Publică, dec 2019

4 Noi perspective pentru terapia MUCOLITICĂ, ANTIINFLAMATOARE și adjuvantă cu 1,8-cineol (constituent major al eucaliptului) în BPOC și ASTM: revizuirea noii abordări terapeutice; Juergens LJ. Et al.; Adv Ther. 2020

Produs notificat de Serviciul Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului,

Notificare nr. AA 15147/06.04.2023

Rolul componentelor:

Iarba-mare este o plantă perenă cunoscută și sub numele de lacrimile Elenei și este originară din Europa de Sud-Est și Asia de Vest. Legenda spune că iarba mare s-ar fi născut din lacrimile frumoasei Elena din Troia, care plângea după iubitul ei, Paris. Se pare că primul care a întrebuințat iarba mare în tratarea bolilor femeiești a fost însuși Hipocrate, părintele grec al medicinei, care aprecia în mod deosebit calitățile rădăcinii ca leac pentru afecțiunile uterului. În Evul Mediu, se administra vin de iarba mare, numit pe atunci Potio Sancti Pauli („poțiunea Sfântului Pavel”), considerat un remediu universal pentru orice boli ale capului, plămânilor sau stomacului, precum și ca mijloc de protecție contra ciumei.

Este o plantă erbacee, robustă, cu tulpina dreaptă, înaltă până la 1, 5 m, cu flori galbene, grupate în capitule mari. Crește în zona de deal și munte, la altitudini joase, la marginea pădurilor, de-a lungul pâraielor sau prin fânețe. Frunzele sunt mari, albicioase dedesupt (datorită perilor) și verzi pe partea superioară. Înflorește începând din luna mai și până în septembrie. În scopuri medicinale se utilizează părțile subterane (rizomul), recoltate începând cu sfârșitul lunii septembrie, până în noiembrie (atunci când planta are cel mai mare conținut de substanțe active).

Principalii compuși chimici din compoziția plantei medicinale sunt: uleiul esențial bogat în substanțe amare, hidrocarburi, stigmasterol, inulină, acid ascorbic, pectine, mucilagii, magneziu, sodiu, calciu și altele. Iarba mare posedă proprietăți expectorante și antitusive, diuretice, calmante și antiseptice și antihelmintice. Este un produs vegetal cu efect emolient, spasmolitic, coleretic iar studiile recente din SUA au arătat posibila acțiune antitumorală a sescviterpenlor din iarba mare.

Principalele preparate folosite în medicina tradițională sunt: infuzia, tinctura, decoctul și extractul. Decocotul din rădăcina plantei ajută la ameliorarea anumitor afecțiuni ale pielii, dermatozele și afecțiunile respiratorii. În uz intern, ceaiul de iarba mare se recomandă pentru tratarea tusei, reumatismului, bronșitei cronice, tulburărilor dispeptice, eczemelor, hipoacidității, insomniilor, hiperexcitabilității.

Cunoscut sub denumirile populare de mușchi de munte, mușchi creț, jeleghin de munte, lichenul de piatră are o istorie lungă de utilizare ca aliment şi ca remediu natural în Europa centrală şi America de Nord. Este un mușchi răspândit pe stâncile și platourile din zona alpină expuse vânturilor puternice, în jnepenișuri și locuri foarte uscate. La noi în țară este frecvent întâlnit în Munții Făgărașului, Munții Retezat, Munții Parâng, Banatului, Țarcului. Cuvântul lichen derivă din grecescul „leichein” (a linge, a întinde pe o suprafață), sugerând modul în care lichenul se întinde pe suprafața pe care crește. Bartholin descrie planta în 1671 și o recomandă ca purgativ.

Mușchiul de piatră este un lichen cu tal fructiculos (sub forma unei tufe de mici dimensiuni), erect, de culoare brun-închis cu pete albe și înalt de până la 10 cm, divizat în mai mulți lobi. În scopuri medicinale se folosește planta Lichen Islandicus (întregul tal) recoltată începând din aprilie și până în octombrie-noiembrie, pe vreme uscată.

Conține o grupă de polizaharide (lichenina și izolichenina), un principiu amar și substanțe mucilaginoase care-i conferă calități calmante și emoliente asupra tractului respirator si gastro intestinal. Datorită acidului usnic, o altă componentă importantă din compozitia plantei, mușchiului de piatră i se atribuie o puternică acțiune antibiotică și antispastică. Polizaharidele din Cetraria islandica au activitate imunologică atât in vitro cât şi in vivo și sunt implicate în efectul antiinflamator al acestui mușchi. Prin aceste proprietăţi, lichenul de piatră este folosit cu succes în tratarea gripelor, traheobronşitelor acute, bronşitelor cronice, laringitelor acute şi cronice, astmului bronşic, hepatitei cronice, vomismentelor de sarcină, afecţiunilor gastrice, tumorilor tubului digestive. Extractele de licheni sunt pentru organism tonice generale şi se folosesc sub formă de infuzie, tinctură sau decoct.

Studiile făcute recent se îndreaptă spre o acțiune antioxidantă a lichenului de piatră, acesta fiind un potențial antioxidant natural.

Stoc
In Stoc Furnizor - Livrare in 3-5 zile lucratoare
Cantitate
150 ml
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare