• La reducere!
  • -15%
Sublima Osteonat 60 cpr Dacia Plant, Menopauza
Sublima Osteonat 60 cpr Dacia Plant, Menopauza

Sublima Osteonat 60 cpr Dacia Plant

Sublima Osteonat 60 cpr Dacia Plant

Restabileste densitatea osoasa Osteonat comprimate este un produs natural cu un conținut ridicat de alge marine calcaroase Aquamin bogate în calciu și magneziu (complet absorbabile) și de vitamina D, o vitamină esențială atât pentru sistemul osteomuscular cât și pentru sănătatea psihică și emoțională.

Mih3138
Ne pare rău, stocul a fost epuizat!
47,62 lei 56,02 lei -15%


Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 47 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 47 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,94 lei.


 

Sublima Osteonat 60 cpr Dacia Plant

Restabileste densitatea osoasa Osteonat comprimate este un produs natural cu un conținut ridicat de alge marine calcaroase Aquamin bogate în calciu și magneziu (complet absorbabile) și de vitamina D, o vitamină esențială atât pentru sistemul osteomuscular cât și pentru sănătatea psihică și emoțională.

Pe lângă aceste ingrediente, Osteonat conține plante bogate în fitoestrogeni precum şi fructe de pădure bogate în vitamina C dar și un important aport de siliciu organic, care ajută la reîntinerirea ţesuturilor corporale (osteo-ligamentare, pielii, arterelor şi venelor).

Acest produs este recomandat femeilor aflate în premenopauză, menopauză şi postmenopauză pentru restabilirea densităţii osoase.

Mod de administrare

Adulti: cate 2 comprimate de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei.

Contraindicatii

Hipercalcemie, hiperparatiroidism, hipervitaminoza D, calciurie severa, insuficienta renala severa, metastaze osoase, fibrom uterin, cancer genital la femei, intoleranta la soia sau la oricare dintre celelalte componente ale produsului.

Precautii

La persoanele aflate în tratament cu tetracicline, produsul se va administra la 3 ore după antibiotic. Nu se administrează concomitent cu preparate pe bază de fier (scade absorbţia acestora), antiinflamatoare nesteroidiene.

Contribuie la

  • mentinerea sanatatii sistemului osos si a concentratiilor normale de calciu in sange;
  • la absorbtia normala a calciului si fosforului;
  • ajuta la reminalizarea corpului si la mentinerea fortei si a mobilitatii articulatiilor.

Ingrediente: alge marine calcaroase Aquamin TG (Lithothamnion sp.)(600 mg); dong quai (Angelica sinensis) extract 10:1 din radacini(40 mg);coada-calului (Equisetum arvense)- extract cu 7% siliciu din parti aeriene (30 mg); soia (Glycine hispida)-extract cu 40% izoflavone din seminte (30 mg); catina (Hippophae rhamnoides)-extract 5:1 din fructe (20 mg); merisor (Vaccinium vitis-idaea)- extract 5:1 din fructe (15 mg);soc (Sambucus nigra)- extract 5:1 din fructe (15 mg); afin (Vaccinium myrtillus)-extract 5:1 din fructe (15 mg); coacaz-negru (Ribes nigrum)-extract 4:1 din fructe (15 mg); maces (Rosa canina)-extract 10:1 din fructe (15 mg); roinita (Melissa officinalis)-ulei esential (7 mg); vitamina D3 (colecalciferol) (1 µg ); agent de incarcare: celuloza microcristalina; agenti antiaglomeranti: stearat de magneziu vegetal, dioxid de siliciu coloidal.

Rolul componentelor:

Angelica - Specie ierboasă, viguroasă, înaltă de 1-1,5 m, în primul an numai cu frunze bazale. De pe rizomul dezvoltat în anul II sau III pornesc tulpinile aeriene robuste, cu frunze mari, de 3 ori penat-sectate cu o teacă foarte mare şi umflată. Florile sunt grupate în umbele compuse mari, globuloase, fără involucru, cu 20-40 umbelule; corola cu petale mici, alb-verzui-gălbui; fructele diachene elipsoidale lăţite. Pentru tratamentele naturiste se pot utiliza atât rădăcinile, cât şi frunzele sau fructele. La noi este o specie ocrotită de lege, astfel că rădăcinile se recoltează doar din culturi, primăvara devreme sau toamna târziu.

Ca plantă medicinală a fost cunoscută şi cultivată din cele mai vechi timpuri, în Evul mediu fiind utilizată mai mult de călugări.

Virtuţile sale au fost lăudate de vechii scriitori, şi în folclorul nord-european, mărturie a unui trecut îndepărtat a credinţei în meritele sale în protecţia împotriva bolilor infecţioase, pentru purificarea sângelui şi pentru vindecarea oricărei boli. Tot în aceste zone era folosită în ritualuri în care se interpretau cântece în cuvinte magice atât de vechi, încât nu erau înţelese nici de către interpreţi, şi care erau învăţate încă din copilărie, fiind probabil moştenite din unele festivaluri păgâne foarte vechi asociate acestei plante. După introducerea Creştinismului, în conştiinţa populară planta a devenit legată de arhangheli, fiind asociată cu sărbătoarea Bunei Vestiri ce are loc primăvara. Conform legendei, angelica a fost revelată în vis de către un înger, care spunea că aceasta va vindeca ciuma. În alte credinţe explicaţia numelui plantei ar fi aceea că ea înfloreşte de ziua Arhanghelului Mihail (8 mai, pe stilul vechi). Se considera că protejează împotriva spiritelor rele şi a vrăjilor. Era atât de preţuită întât era denumită şi „Rădăcina Duhului Sfânt”.

Medicina românească de la începutul secolului XX considera că angelica stimulează şi tonifiază stomacul, combătând flatulenţa. Tinctura de angelică era recomandată pentru purificarea sângelui, ca sudorifică şi diuretică, pentru înlesnirea menstruaţiei, întărirea stomacului şi a nervilor; apoi în febrele cu adinamie, în colicile abdominale. Unii medici ai vremii considerau angelica printre medicamentele cu acţiune vasculară, „căci ea înviorează organismul în stările adinamice febrile influenţând favorabil aparatul digestiv şi căile respiratorii”.

Rădăcina de angelică conţine ulei esenţial cu felandren, cumarine, furanocumarine, acizi organici, vitamina B1, glucide.

O folosim în prezent în produsele naturiste, individual sau în combinaţie, pentru acţiunea tonică, stomahică antispastică, stimulentă a digestiei, sedativă, indicate ca remedii naturiste pentru anorexie, dispepsii, meteorism, enterite, anaciditate, eructaţii, colici intestinale, astenie psiho-fizică.

Coada calului „se recomandă des [...] în: cistită [...], nisip în urină, litiază, urinare dureroasă, enuresis, nefrită şi albuminurie, [...] hipofuncţionarea rinichilor, hemoragii renale şi la iritaţii ale vezicii, cu urinare cu greutate la femei, [...]. În cazul reumatismului la vârstnici este recomandat ca fiind foarte eficace în cură de durată.”

Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938.

Coada calului (Equisetum arvense) este o plantă erbacee din flora spontană, perenă, fără flori, care se înmulţeşte prin spori, precum ciupercile, muşchii şi ferigile.

Este o plantă de leac cunoscută şi folosită în Europa din timpuri imemoriale. Marii medici şi învăţaţi ai Antichităţii, Galen, Dioscoride şi Plinius, o menţionează în tratatele lor, chiar cu denumirea de Coada-calului, recomandând-o, cu precădere, în bolile de plămâni şi de rinichi.

Coada-calului a fost privită mult timp ca o plantă excelentă pentru detoxifiere, fiind folosită în cazul artritelor sau al bolilor cutanate despre ale căror simptome se credea că sunt potențate de prezența toxinelor în organism. Pe cale externă, pulberea de coada-calului era utilizată, direct pe răni, pentru oprirea sângerării și refacerea mai rapidă a țesutului lezat.

Conţine în cea mai mare parte minerale, peste 15% acid silici şi silicaţi, respectiv sărurile sale solubile în apă, sărurile de K, Al, S, Mg etc şi flavonoide, fapt pentru care este recunoscută pentru acţiunea sa diuretică. Mai multe studii de laborator si clinice au arătat că administrarea de coada calului are ca efect eliminarea accelerată a apei din ţesuturi.

Saponozidele şi acizii polifenolcarboxilici conţinuţi fac această plantă ca fiind folositoare pentru tratarea unei game variate de afecțiuni precum infecțiile genito-urinare, bolile renale, problemele prostatei, obezitatea, artrita, ulcerele hemoragice și tuberculoza. Siliciul conținut se pare că tonifică țesutul conjunctiv – din tendoane, ligamente, cartilagii și os – ceea ce poate explica utilizarea ei în afecțiunile reumatice. Este prescrisă pentru combaterea celulitei, constituie o sursă de minerale pentru persoanele predispuse la fracturi osoase și este folosită pentru tratarea tetaniei.

Studii recente arată că în corpul uman cantitatea de siliciu scade odată cu vârsta, fenomen care are o contribuţie decisivă la ceea ce numim îmbătrânirea organismului. Practic, pe măsură ce scade procentul de siliciu organic din corpul nostru, apar fenomene cum ar fi rigidizarea şi sclerozarea vaselor de sânge, mai ales a arterelor, pierderea elasticitătii pielii şi a celorlalte ţesuturi, scăderea densităţii osoase, prolapsurile etc. Coada-calului este planta care conţine cea mai mare cantitate de siliciu organic asimilabil. În Statele Unite ale Americii se găsește frecvent și în diferite suplimente nutriționale, sub formă de extracte fluide sau în capsule, pentru aportul în săruri minerale.

Atentionari:

Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.

La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.

Socul este un arbust de 4-5 m, cu tulpina şi ramurile acoperite de o scoarţă cenuşiu-verzuie, având în interior o maduvă albă. Florile sunt de culoare albă, plăcut mirositoare iar fructele sunt mici, de culoare neagră, lucioase. Înfloreşte în lunile mai-iunie.

De peste 4000 de ani fitoterapeuţii s-au bazat pe florile de soc pentru a trata astmul şi alergiile. Azi mulţi doctori și oameni de știință redescoperă secretele acestei plante şi efectele sale benefice asupra organismului. În mod tradiţional este folosită pentru curele de detoxifiere a organismului. De asemenea, florile de soc pot ajuta la întărirea sistemului imunitar prin curăţarea ganglionilor limfatici.

Principiile active din florile de soc reduc inflamația căilor respiratorii, ajută la eliminarea secrețiilor în exces și măresc rezistența organismului în fața infecțiilor.

Socul conține flavonoide, componente responsabile de efectul diaforetic, de eliminare a toxinelor cu favorizarea eliminării acestora prin transpirație iar împreună cu acizii fenolici şi sărurile de K din compoziţie, socul prezintă şi un efect diuretic.Mucilagiile din florile de soc determină o acțiune emolientă asupra mucoaselor şi ţesuturilor iritate şi au un efect laxativ prin stimularea peristaltismului intestinal.

Studii recente au arătat faptul că extractul de soc prezintă acțiune antimicrobiană pe coci, atât gram pozitivi cât și gram negativi și de asemenea au efect eficient împotriva virusurilor de tip Influenzae.

Stoc
In Stoc Furnizor Rapid - Livrare in 2-4 zile lucratoare
Cantitate
60 comprimate
Forma de prezentare
Flacon
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.
Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare