• La reducere!
  • -10%
Sirop Ridiche Neagra 250ml Fares, SIROPURI
Sirop Ridiche Neagra 250ml Fares, SIROPURI
Sirop Ridiche Neagra 250ml Fares, SIROPURI
Sirop Ridiche Neagra 250ml Fares, SIROPURI

Sirop Ridiche Neagra 250ml Fares

Sirop Ridiche Neagra 250ml Fares

Contribuie la calmarea iritaţiilor gâtului şi a căilor respiratorii.

2263
Verifică disponibilitatea in tab-ul Detalii Produs!
20,92 lei 23,24 lei -10%
Livrare in 1-4 zile lucrătoare

Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 20 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 20 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,40 lei.


 

Sirop Ridiche Neagra 250ml Fares

Contribuie la calmarea iritaţiilor gâtului şi a căilor respiratorii.

Beneficii:
-elimină disonfortul de la nivelul căilor respiratorii şi uşurează respiraţia
-ajută la fluidizarea şi eliminarea secreţiilor mucoaselor tractului respirator
-contribuie la calmarea iritaţiilor gâtului şi a căilor respiratorii
-relaxează musculatura netedă la nivelul bronhiilor
-ajută la obţinerea confortului respirator
-suport pentru sănătatea tractului respirator.

Compozitie:
-zahăr invertit,
-extract de ridiche neagră (Raphanus sativus nigra) – min. 35%,
-antioxidant: Vitamina C 1,2%,
-uleiuri esenţiale de: lămâie (Citri aetheroleum), portocale (Aurantii aetheroleum), scorţişoară (Cinnamomi aetheroleum),
-conservant: sorbat de potasiu.

Administrare:
Copii 1-5 ani: 2-3 linguriţe pe zi, înainte de masă
Copii 6-12 ani: 4-5 linguriţe pe zi, înainte de masă
Copii peste 12 ani şi adulţi: 3-4 linguri pe zi, înainte de masă
Durata unei cure este de 7-14 zile.
Dozele recomandate asigură necesarul zilnic de vitamina C.

Atentionari:
Contraindicaţii: nu se recomandă în caz de diabet.

Sarcină şi alăptare: se poate consuma de către femeile însărcinate şi mamele care alăptează.

Efecte secundare şi interacţiuni: la dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare sau interactiuni medicamentoase.

Rolul componentelor:
Plantă de cultură din familia Brassicaceae (Cruciferae), cu aspect ierbaceu, având o rădăcină îngroşată cărnoasă, cu frunze lirate, florile albe sau palid violacee, fructul păstaie.
Ridichea pe care o cunoaştem noi a fost domesticită în Europa din perioada pre-romană ca rădăcină comestibilă. Locuitorii Greciei antice preţuiau ridichea mai mult decât alte culturi, iar cultura acesteia era comună în Egipt mult înaintea epocii piramidelor. Originea ridichii negre nu se cunoaşte exact; se consideră că este nativă în China şi s-a răspândit în zona Mediteraneană înaintea apocii greceşti şi în Lumea Nouă la începutul secolului XVI. În regiunile din Asia şi Africa este mult folosită în tratamentul unor probleme diverse asociate sistemului digestiv, în special de ordin gastrointestinal şi hepatic. În Mexic planta este folosită pentru tratarea calculilor biliari colesterolici sau pigmentari.
Ridichea a fost mult timp crescută în cultură în scopuri culinare, dar are de asemenea şi beneficii pentru sănătate. Rădăcinile de ridiche neagră stimulează apetitul şi digestia, având un efect tonic şi laxativ asupra intestinului, indirect stimulând şi fluxul biliar. Consumul de ridiche în general rezultă într-o digestie îmbunătăţită. Planta mai este citată ca folosită în tratamentul paraziţilor intestinali, frunzele, seminţele şi rădăcinile mature fiind întrebuinţate în tratamentul astmului şi al altor afecţiuni pulmonare; sucul frunzelor proaspete este diuretic şi laxativ; seminţele sunt carminative, diuretice, expectorante, laxative şi stomahice, şi sunt recomandate intern în indigestie, balonare abdominală, flatulenţă, regurgitare acidă, diaree şi bronşită. Rădăcina este antiscorbutică, antispasmodică, astringentă, colagogă, digestivă şi diuretică. Este de asemenea un bun remediu în scorbut şi calculi.
Medicina românească de la mijlocul secolului trecut ne spune că ridichile negre conţin esenţă sulfuroasă asemănătoare cu cea a hreanului, aceasta făcând ca decoctul lor îndulcit cu miere să aibă acţiune contra răcelilor şi tusei. Se considera că esenţa lor, conţinând sulfură de alil, formează un excitant stomahic şi general şi un antiscorbutic de valoare, ele conţinând şi vitamina C în notabilă proporţie, dar de asemenea şi vitaminele B1 şi B2 şi puţină vitamina A, influenţând astfel în mod fericit bolile prin carentâţă vitaminică.
Planta conţine rafanină, substanţă cu efect antibacterian şi antifungic, ce inhibă creşterea microorganismelor precum Staphylococcus aureus, E. coli, streptococci, pneumococci etc; ridichea manifestă şi activitate antitumorală.
Rădăcinile de ridiche conţin glucosinolaţi, care sunt metaboliţi secundari biologic activi cu rol intra- şi interspecific în familia Brassicaceaelor. Aceşti metaboliţi secundari se găsesc în interiorul vacuolelor; există doi comouşi prezenţi în principal în ridichi şi în broccoli, glucoraphasatina şi glucoraphanina. Glucoraphasatina a demonstrat efect antioxidant pe modele canceroase in situ; glucoraphanina şi produsul său intermediar sulforaphanul prezintă de asemenea proprietăţi antioxidante şi pot diminua nivelele colesterolului plasmatic. Glucoraphanina este al doi-lea glucozinolat important în rădăcina de ridiche neagră, iar produsul său cel mai important de degradare, sulforaphanul, s-a dovedit a fi un metabolit eficient pentru diminuarea nivelelor de colesterol hepatic.

Stoc
In Stoc Magazin - Livrare in 1-3 zile lucratoare
Cantitate
250 ml
Forma de prezentare
Flacon
De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, prin înfiinţarea primei farmacii din Orăştie, „La Leul de Aur”, consemnată în anul 1697.
Două secole mai târziu, la conducerea farmaciei îl găsim pe Andrei Farago, un farmacist vizionar, personalitate marcantă în lumea ştiinţifică din perioada interbelică.
Pasiunea sa pentru plantele medicinale, dar şi pentru lucrurile bine şi corect făcute, au dus la trecerea înţelepciunii populare sub semnul ştiinţei, prin fondarea, în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale Orăştie”, care astăzi poartă numele Fares.
Nicio recenzie
Info
*Nota: Plantilia.ro face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acestă pagină. Rareori acestea pot conține inadvertențe. Pozele prezentate pe site au un caracter informativ și nu creează obligații contractuale. Unele specificații sau prețul pot fi modificate de către producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului.

IMPORTANT: Intotdeauna cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de a-l utiliza! Toate informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu substituie sfaturile sau prescriptiile medicului dumneavoastra sau a oricarui personal medical calificat. Nu trebuie sa folositi informatiile prezente in aceste pagini cu rolul de a diagnostica sau trata oricare probleme de sanatate sau boala sau de a inlocui medicamentele si tratamentele prescrise de persoanalul medical autorizat. Aveti obligatia sa cititi cu atentie tot prospectul. Efectele produselor variaza de la persoana la persoana in functie de stilul de viata, metabolism, varsta, stare de sanatate, etc Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra.

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Produs adăugat la wishlist
Produs adaugat la lista de comparare