- La reducere!
- -7%
Sapun solid cu Propolis, Scortisoara si Cacao Nera Plant
Sapun solid cu Propolis, Scortisoara si Cacao 110g Nera Plant
Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale şi ceară, cu actiune antiseptica si antioxidanta . Conținut ridicat de glicerină.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
Sapun solid cu Propolis, Scortisoara si Cacao 110g Nera Plant
Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale şi ceară. Conținut ridicat de glicerină.
Proprietati:
-Hidratează şi tonifică pielea
-Curăță pielea (antiseptic și antiacneic)
-Ajută la cicatrizarea şi la regenerarea pieli
Recomandari:
-Menţinerea sănătăţii pielii
-Restabilirea pH-ului natural al pielii
-Ten acneic
-Coşuri, negi, micoze, eczeme, inflamații ale epidermei
Compozitie:
Ulei de floarea soarelui, apă, ulei de măsline, grăsime nehidrogenată de cocos, grăsime nehidrogenată de palmier, hidroxid de sodiu, ceară de albine, extract de busuioc, pulbere de scorțișoară, pudră de cacao, propolis.
Proprietatile ingredientelor din compozitie:
Extractul de busuioc este recomandat în formulele produselor cosmetice destinate îngrijirii pieii grase, acneice. Această plantă normalizează secreția de sebum, cicatrizează și calmează epiderma. Are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare. Acţionează asupra punctelor negre și a coșurilor, diminuându-le progresiv.
Uleiul de floarea soarelui presat la rece conține vitaminele A și D, calciu și fier. Este apreciat pentru proprietățile sale emoliente. Ajută la vindecarea rănilor proaspete și a arsurilor ușoare.
Uleiul de măsline are proprietatea de a catifela pielea. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline previne uscarea pielii, îi menţine elasticitatea şi tinereţea. Este folosit și ca exfoliant.
Grăsimea de cocos este obţinută din miezul nucilor de cocos. Previne uscarea și exfolierea pielii, întârzie apariția ridurilor și conferă pielii fermitate. Este folosită ca adjuvant în diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc. Este agentul de spumare din săpun.
Grăsimea de palmier estompează cicatricele vechi datorită conţinutului de vitamina A şi vitamina E. Conferă pielii un aspect tânăr şi prospeţime. Are proprietăţi hidratante. Este adjuvant în boli de piele, precum psoriazisul şi eczemele.
Hidroxidul de sodiu are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite în prepararea săpunului. Cantitatea de hidroxid de sodiu folosită la prepararea săpunurilor este astfel calculată încât, la terminarea procesului de saponificare, acesta nu se mai regăseşte în produsul finit, fiind neutralizat.
Ceara de albine este folosită în prepararea săpunurilor, deoarece conferă acestora consistenţă şi stabilitate. Este cunoscută pentru acţiunea ei de restructurare şi elasticizare a pielii, pe care o calmează şi o ajută să reţină umezeala.
Propolisul stimulează producţia de colagen şi elastine, reface ţesuturile afectate de răni, fiind un bun cicatrizant. Este indicat în infecţii şi arsuri, bătături şi cheratite, răni vechi, micoze, negi şi aluniţe. Propolisul are proprietăţi dezinfectante, antiinflamatorii, antiacneice, antioxidante.
Pulberea de scorţişoară este exfoliantă, dar şi îndeajuns de blândă pentru a catifela pielea. Conferă o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul epidermei, ceea ce face ca pielea să pară mai proaspătă, mai regenerată, iar ridurile fine să devină mai puţin vizibile. Datorită proprietăţilor antivirale, antimicrobiene şi antiinflamatorii, scorţişoara ajută la vindecarea acneei şi a coşurilor.
Pudra de cacao are un conţinut bogat în antioxidanţi, care apără pielea de acţiunea radicalilor liberi, împiedicând astfel procesul de îmbătrânire. Este recunoscută pentru efectul ei revigorant. Menţine pH-ul optim al tenului şi îi conferă un aspect luminos.
Mod de utilizare:
Se aplică pe pielea umezită, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte bine, cu apă multă.
Acțiunea, culoarea și parfumul produsului se datorează în întregime ingredientelor naturale.
Mod de prezentare: săpun cu formă rotundă, în ambalaj individual - cutie de carton.
Rolul componentelor:
În China antică, arborele de scorțișoară era văzut drept pomul vieții, oricine gusta din fructele sale fiind dăruit cu nemurire și fericire eternă. Legenda spune că focul prin care pasărea Phoenix moare și apoi renaște este întreținut de mirodenii precum scortișoara. Egiptenii din antichitate foloseau scorțișoara în cosmetică și ca ingredient pentru îmbălsămarea celor morți.Scorțișoara era utilizată, totodată, în ceremoniile religioase, iar în Mexic, nordul Africii și Arabia era o mirodenie obisnuită pentru mâncare și un ingredient apreciat al ceaiului și cafelei. În Persia și apoi în Europa , scorțișoara era considerată a fi un puternic afrodisiac. Încă din Evul Mediu , scortișoara era considerată drept un stimulent al apetitului și digestiei. Într-adevăr, scorțișoara, asemeni altor mirodenii, este recunoscută pentru ușurarea digestiei și a fost folosită în scopuri medicale pentru tratarea problemelor gastrointestinale, inclusiv senzația de greață , vomitatul și diareea.
Scorțișoara este un arbore tropical din familia dafinului și atinge înălțimi de 6-7 m în sălbăticie. Are frunze ovale, adânc striate, de culoare verde-închisă pe partea superioara și verde deschis pe cea inferioară. Scoarța este netedă și gălbuie. Atât scoarța cât și frunzele sunt puternic aromate. Florile sunt mici, de culoare albă-gălbuie și cu un miros dezagreabil. Fructele sunt de culoare purpurie închisă. Partea exterioară a scoarței, miezul ei și partea interioară sunt decojite. Apoi este lăsată să se usuce complet, ceea ce face ca bucățile de scorțișoară să se curbeze ca o foiță de țigară răsucită (pe verticala fâșiilor). Câteva astfel de scoarțe sunt rulate una în alta pentru a obține un produs compact, care este tăiat apoi în lungimi uniforme și sortat conform grosimii, aromei și a culorii.
În scop fitoterapeutic, scorțișoara are efect antipiretic, antiseptic, astringent, carminativ, diaforetic, fungicid, stomahic, tonic, expectorant, antiinflamator. Toate aceste proprietăți sunt oferite de uleiul de scorțișoară care este bogat în borneol, eugenol, mircen, 1,8-cineol.
Cercetările recente au scos la iveală faptul că scorțișoara are proprietăți antioxidante și antibacteriene, și reduce factorii de risc asociați cu bolile cardiovasculare și două tipuri de diabet.
În Europa , scorțișoara este de multă vreme un ingredient favorit în bucătarie , fiind utilizată mai ales pentru budinci, plăcinte, prăjituri, checuri sau gogoși. Ea își pune în valoare aroma în ceaiuri, ciocolată caldă ori cafea. Se utilizează sub formă de pulbere.
Arborele de cacao este o plantă originară din America de Sud, cu înălţimea de cca. 8 m, cu frunze simple, întregi, cu flori mici, care apar direct pe trunchi şi ramuri, cu fructe baciforme, mari, cărnoase, colorate în roşu, cu pulpa albă, cu numeroase seminţe.