- La reducere!
- -7%
Sapun solid cu Pelin si Tarate Nera Plant
Sapun solid cu Pelin si Tarate 110g Nera Plant
Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale şi ceară, cu actiune antiseptica si exfolianta . Conținut ridicat de glicerină.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 29 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 29 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,58 lei.
Sapun solid cu Pelin si Tarate 110g Nera Plant
Produs fabricat manual, din extracte de plante, uleiuri vegetale şi ceară. Conținut ridicat de glicerină.
Proprietati:
-Catifelează și tonifică pielea, grăbind regenerarea celulară
-Antiseptic
-Exfoliant (îndepărtează stratul de celule moarte)
-Reglează excesul de sebum
Recomandari:
-Piele sensibilă
-Piele predispusă la infecţii
-Puncte negre, coșuri
-Ten gras
Compozitie:
Ulei de floarea soarelui, apă, ulei de măsline, grăsime nehidrogenată de cocos, grăsime nehidrogenată de palmier, hidroxid de sodiu, ceară de albine, extract de pelin, pulbere de pelin, tărâțe de grâu, ulei volatil de cimbru.
Proprietatile ingredientelor din compozitie:
Extractul şi pulberea de pelin sunt antimicrobiene, emoliente, uşor hemostatice. Tonifică şi regenerează pielea.
Uleiul de floarea soarelui presat la rece conține vitaminele A și D, calciu și fier. Este apreciat pentru proprietățile sale emoliente. Ajută la vindecarea rănilor proaspete și arsurilor ușoare.
Uleiul de măsline are proprietatea de a catifela pielea. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline previne uscarea pielii, îi menţine elasticitatea şi tinereţea. Este folosit și ca exfoliant.
Grăsimea de cocos este obţinută din miezul nucilor de cocos. Previne uscarea și exfolierea pielii, întârzie apariția ridurilor și conferă pielii fermitate. Este folosită ca adjuvant în diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc. Este agentul de spumare din săpun.
Grăsimea de palmier estompează cicatricele vechi datorită conţinutului de vitamina A şi vitamina E. Conferă pielii un aspect tânăr şi prospeţime. Are proprietăţi hidratante. Este adjuvant în boli de piele, precum psoriazisul şi eczemele.
Hidroxidul de sodiu are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite în prepararea săpunului. Cantitatea de hidroxid de sodiu folosită la prepararea săpunurilor este astfel calculată încât, la terminarea procesului de saponificare, acesta nu se mai regăseşte în produsul finit, fiind neutralizat.
Ceara de albine este folosită în prepararea săpunurilor solide, deoarece conferă acestora consistenţă şi stabilitate. Ceara pură nu influenţează culoarea compoziţiilor. Este cunoscută pentru acţiunea ei de restructurare şi elasticizare a pielii, pe care o calmează şi o ajută să reţină umezeala. Principiile active din ceară nu se pierd prin prelucrarea termică.
Tărâţele de grâu contribuie la exfoliere, îndepărtează excesul de sebum şi punctele negre.
Uleiul volatil de cimbru este antiseptic cutanat. Are efecte antibiotice extrem de puternice şi cu un spectru foarte larg. Conform studiilor, compuşii uleiului volatil de cimbru atacă membrana celulară a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, ceea ce duce la moartea microorganismelor respective.
Mod de utilizare:
Se aplică pe pielea umezită, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte bine, cu apă multă.
Acțiunea, culoarea și parfumul produsului se datorează în întregime ingredientelor naturale.
Mod de prezentare: săpun cu formă rotundă, în ambalaj individual - cutie de carton.
Rolul componentelor:
De 1 mai se sărbătorește Ziua Pelinului, dedicată pelinului, plantă folosită frecvent în medicina naturistă. De ziua lui, pelinul se poartă la pălărie, în sân şi în buzunare, împodobeşte ferestrele şi icoanele, se pune în aşternutul patului, între case şi pe podeaua caselor. Oamenii credeau că îşi înnoiesc sângele şi că vor fi sănătoşi de-a lungul anului dacă în această zi vor bea vin amestecat cu pelin şi dacă mestecă în dinţi frunze de pelin. Pelinul recoltat în ziua de 1 mai este tămăduitor de boli şi se păstrează ca plantă de leac de-a lungul întregului an. Ca plantă medicinală, pelinul era recoltat de descântătoare, în funcţie de boala vindecată şi în anumite momente ale zilei, precum şi la anumite sărbători calendaristice (Măcinici, Armindeni, Strodu Rusaliilor, Rusalii, Marina), după un ritual consacrat, adesea dezbrăcându-se şi despletindu-se.
Pelinul este o plantă perenă, ierboasă. Poate atinge o înălțime de 1 – 1,2 m. Frunzele bazale sunt tripenat sectate, cu o lungime de până la 20 cm, iar cele tulpinale, cu lungimi nu mai mari de 10 cm, se simplifică treptat spre vârf. Florile sunt galbene pal și foarte mirositoare iar fructul este o achenă. Înflorește în perioada iulie-septembrie.
Produsul vegetal (Artemisia herba) conține principii amare și ulei volatil. Substanțele amare sunt reprezentate de lactone sescviterpenice, cea mai importantă, din punct de vedere al acțiunii este absintina. Uleiul volatil este constituit în principal din tuionă, linalool, cineol, α-bisabolol. Pelinul mai conține derivați flavonici, acizi polifenolcatboxilici, acizi organici, vitamina C, vitamina B6, acid folic, substanțe minerale (Ca, K, Na, P, Fe, Mn, Mg, Zn, Cu). Datorită diversității compușilor activi, pelinul are acțiune tonic amară, stomahică pentru stimularea apetitului, carminativă, colagogă, spasmolitică, vermifugă și se utilizează cu succes pentru dispesii, anorexie, edeme ranel, boli manifestate prin reținerea apei în țesuturi, ptoză generalizată. Extern se folosesște pentru rănile purulente.
Pelinul este utilizat sub diverse forme cum ar fi infuzia, vinul medicinal, extractul uleios, tinctura. Consumat abuziv, pelinul creează stări de agitație, convulsii, halucinații iar abuzul de băuturi cu pelin determină tulburări psihice, pierderea memoriei. Este contraindicatîn sarcină și alaăptare, la copii.