- La reducere!
- -7%
Sapun lichid cu Extracte de Galbenele si Catina 1000ml Nera Plant
Sapun lichid cu Extracte de Galbenele si Catina
Produs fabricat manual, din infuzii concentrate de plante medicinale şi uleiuri vegetale cu conținut ridicat de glicerină, cu actiune vitaminizanta si regeneranta.
Prin cumpararea acestui produs se acorda pana la 48 puncte de loialitate. Cosul tau va totaliza 48 puncte care poate/pot fi schimbat(e) intr-un cupon de 0,96 lei.
Sapun lichid cu Extracte de Galbenele si Catina
Produs fabricat manual, din infuzii concentrate de plante medicinale şi uleiuri vegetale cu conținut ridicat de glicerină.
Proprietati:
-Vitaminizează și hidratează pielea
-Împrospătează tenul obosit
-Stimulează regenerarea celulară
Recomandari:
-Curăţarea şi hidratarea pielii
-Ten obosit şi deshidratat
-Piele care prezintă răni uşoare
Compozitie:
Apă, ulei de floarea soarelui, ulei de măsline, grăsime nehidrogenată de cocos, hidroxid de potasiu, extract de gălbenele, extract de cătină, ulei volatil de mușcată.
Proprietatile ingredientelor din compozitie:
Gălbenelele sunt plante medicinale cu o îndelungată istorie în ceea ce privește folosirea lor în tratarea și îngrijirea pielii. Au un puternic efect antiinflamator. Pot fi folosite pentru toate tipurile de piele. Gălbenelele sunt prețioase datorită conținutului crescut de carotenoide (de exemplu, beta-caroten = provitamina A). Folosirea gălbenelelor crește fluxul sanguin în zona în care pielea este afectată, ceea ce duce la regenerarea pielii. Au un rol deosebit în tratarea acneei, a eczemelor, a psoriazisului, a iritațiilor pe care le suferă bebelușii din cauza pampers-ului sau a hăinuțelor. Ajută în tratarea pielii crăpate sau iritate. Se recomandă şi în tratarea micozelor, herpesului, a tăieturilor minore, a înţepăturilor de insecte, a escarelor, varicelor și a ulcerelor varicoase.
Cătina este bogată în vitamine naturale şi acizi graşi nesaturaţi, componente de bază ale celulelor umane care susţin epiderma. Carotenoidele din cătină stimulează procesele regenerative ale pielii, care devine mătăsoasă şi suplă, câștigând în vitalitate și finețe. Cu un conținut foarte mare de vitamine (A, F, E, D), cătina fortifică și vitaminizează pielea, conferindu-i un aspect sănătos, plin de prospețime.
Uleiul de floarea soarelui conține vitaminele A și D, calciu și fier. Este apreciat pentru proprietățile sale emoliente. Ajută la vindecarea rănilor proaspete și a arsurilor ușoare.
Uleiul de măsline are proprietatea de a catifela pielea. Datorită conținutului ridicat de acid linoleic, un compus care nu este produs de organism, uleiul de măsline hidratează pielea. Este folosit și ca exfoliant.
Grăsimea de cocos este obţinută din miezul nucilor de cocos.Previne uscarea și exfolierea pielii, întârzie apariția ridurilor și conferă pielii fermitate. Este adjuvant în diferite afecțiuni ale pielii: psoriazis, dermatite, eczeme, acnee etc. Este agentul de spumare din săpun.
Hidroxidul de potasiu are rolul de a saponifica uleiurile vegetale folosite în prepararea săpunului. Cantitatea de hidroxid de potasiu folosită este astfel calculată încât la terminarea procesului de saponificare acesta nu se mai regăseşte în produsul finit, fiind neutralizat.
Uleiul volatil de mușcată redă supleţea tenului ridat.
Mod de utilizare:
Se aplică pe pielea umezită, prin mişcări circulare, apoi se clăteşte bine, cu apă multă.
Atentionari:
Contraindicat persoanelor care prezintă alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
A se agita înainte de utilizare.
În timp, pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.
Acțiunea, culoarea și parfumul produsului se datorează în întregime ingredientelor naturale.
Mod de prezentare: recipient din plastic.
Denumirea ştiinţifică se datorează faptului că înfloreşte aproape tot anul, adică, în vechiul calendar roman, la toate calendele. În franceză, acestea poartă numele de „souci”, cu referire la culoarea plantei, derivat de la „floarea soarelui”. Potrivit unei legende engleze, Fecioarei Maria îi plăcea să-şi împletească în păr gălbenele; de aceea, în limba engleză, aceasta floare este numită „marigold”, însemnând „aurul Mariei”. Practicienii din secolul al XVII-lea o recomandă pentru „întărirea inimii” şi în tratarea variolei şi rujeolei.
Se pot utiliza sub formă de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spălături, măşti şi produse cosmetice. În funcţie de afecţiunea care se doreşte a fi tratată, gălbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, maşti, spălături) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).
Au capacitatea de a ajuta organismul în lupta împotriva infecţiilor, având acţiuni antiinflamatoare, antiseptice, antibacteriene şi antifungice prin prezenţa saponozidelor şi uleiului volatil. Gălbenelele au acțiune cicatrizantă, emolientă și demulcentă datorită mucilagiilor, care formează geluri vâscoase, formând astfel un strat coloidal protector pentru mucoase și ţesuturi. Efectul cicatrizant al gălbenelelor se datorează carotenoidelor care asigură multiplicarea celulelor precum şi un efect antioxidant benefic împotriva radicalilor liberi.
Un studiu făcut asupra efectelor gălbenelelor asupra unui grup de pacienți cu probleme gastrice, mai exact ulcer gastroduodenal și gastrită hiperacidă; după tratamentul cu gălbenele, rezultatele au arătat dispariția nișei ulceroase la unii pacienți, aciditatea gastrică a scăzut foarte putin, ceea ce a condus la concluzia că gălbenelele acționează în aceste afecțiuni prin vindecarea epiteliului gastric, adică a acelui strat de protecție a stomacului care este lezat de boală. De asemenea se utilizează pentru vindecarea ulcerului bucal, la nivelul gâtului sau venos.
Originea în timp a cultivării şi utilizării cătinei nu este cunoscută, ea a fost utilizată medicinal în China, Mongolia şi Tibet de cel puţin 12 secole pentru multe afecţiuni.
Fructele sunt pe larg folosite în lumea întreagă, putând fi consumate sub formă de sucuri, siropuri, sosuri, jeleu sau marmeladă, sau amestecate cu lapte sau brânză.
În 1988 China a desemnat băuturile din cătina pentru sportivi ca băuturi oficiale pentru atleţii săi la Olimpiada de la Seul. Cosmonauţii ruşi au primit suplimente constând în băuturi pe bază de cătină pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a rezistenţei la stres în spaţiu.
Ca multe alte fructe, şi cele de cătină sunt bogate în vitamine (A, C, E şi K) şi o varietate de bioflavonoide şi carotenoide, alături de o combinaţie de acizi organici care se presupune că contribuie la presupusele proprietăţi anticarcinogenice.
Având efecte tonice, energizante, hepatoprotectoare, de vindecare a rănilor, de stimulare a imunităţii şi antioxidante, fructele de cătină sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni, în boli inflamatorii, pulmonare, afecţiuni hepatice, ulcer stomacal, afecţiuni metabolice, la prevenirea răcelilor, a bolilor cardiovasculare, şi la reducerea efectelor secundare ale tratamentelor în cancer; ajută la vindecarea rănilor şi multor afecţiuni cutanate, susţine sănătatea pielii.
Activitatea antioxidantă este bine documentată şi stă la baza potenţialului anti-îmbătrânire al fructelor de cătină.
Catina este unul dintre cele mai puternice vitaminizante si antioxidante naturale.
Puterile ei de a reface organismul si de a stimula imunitatea sunt cunoscute de mii de ani.
In medicina traditionala romaneasca fructul de catina se utilizeaza datorita proprietatilor tonifiante generale, antiscorbutice, astringente si bactericide in diferite tipuri de afectiuni: avitaminoze, diaree, anemii, boli de ficat, astenie de primavara etc.
Datorita efectului bactericid se recomanda in infectii gastrointestinale si cutanate (stimuleaza epitelizarea tesuturilor).
De asemenea, planta se mai foloseste in geriatrie si oncologie (ca intaritor).
Uleiul extras din coaja fructelor are actiune antiinflamatoare, fiind recomandat in ulcere, afectiuni ginecologice si arsuri.